به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، سید علی ابوالحبیب، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مولف کتاب های طب سنتی و کارشناس تغذیه صدا و سیما، عصر گذشته (28 خرداد) در همایش تغذیه از دیدگاه اسلام و طب سنتی در سالن اجتماعات خانه معلمان همدان گفت: سلامتی و عافیت، مقدمه کمال و رشد و بالندگی در ابعاد جسم و روح است، چراکه تمام دستورات و تعالیم وحیانی و آسمانی که برای هدایت و تربیت و تزکیه انسان ها نازل شده ا همراه با سلامتی و عافیت و تأمین کننده آن است.
وی سلامتی و عافیت را شرط و مقدمه رشد و بالندگی دانست و اضافه کرد: در اخبار و روایات اهل بیت (ع) برای صحت و سلامتی و بیماری و مرض یک سلسله عوامل و اسباب ذکر شده که ذکر آنها بسیار مفید است، چراکه مسیر سعادت و خوشبختی انسان را هموار می سازد.
وی ریشه درمان ها، آداب و عبادات و آرزوها را در کمی غذا دانست و تصریح کرد: ریشه تمام آداب، کمی سخن، ریشه تمام عبادات، کمی گناه و ریشه تمام آرزوها صبر است.
این مولف کتاب های طب سنتی گفت: خداوند در در وجود انسان برای رسیدن به تکامل مادی و معنوی، یک سلسله استعداد ها و امیال و غرایز مادی و معنوی تعبیه ساخته و وجود آدمی را در هر دو بعد به غریزه و فطرت آغشته نموده است.
ابوالحبیب با بیان اینکه سلامتی در اسلام مفهوم وسیع و فراگیری دارد و فقط به سلامتی جسم محدود نمی گردد، اضافه کرد: سلامتی در دنیا و آخرت مورد توجه می باشد و مسلمان باید در به دست آوردن هر دو سلامت کوشا باشد.
وی با تاکید براینکه در سلامتی دنیا باید در پی به دست آوردن آسایش، آرامش و سلامتی جسم و روح بود، تصریح کرد: باید برای داشتن سلامتی آخرت در پی رحمت و بخشش الهی بوده و به دنبال به دست آوردن پاداش مناسب بود.
وی سلامتی بدن را شرط اول سعادت و خوشبختی انسان دانست و اظهار داشت: انسان در این جهان فقط با وجود سلامتی می تواند لذت زیستن را درک کند و به تعبیر قرآن بشر با تندرستی می تواند از سهم دنیوی خود بهره مند گردد.
این مولف کتاب های طب سنتی گفت: گوهر سلامتی و عافیت را بنابر دستورات اکید قران کریم و اهل بیت (ع) باید جسماً و روحاًَ پاس داشت و از آن حفاظت و نگهبانی نمود.
ابوالحبیب اضافه کرد: لباس عافیت و سلامتی و حفظ تار و پود آن هنگامی به اندام جسم و روح پوشانده می شود که مسلمان و مؤمن از عوامل و اسباب آن آگاهی داشته باشد که مهمترین عامل و سبب حفظ و نگهبانی و اساسی ترین علت تداوم عافیت و سلامتی جسم و روح، فراگیری آموزه های پزشکی و اخلاقی و بکار گیری آنها است.
وی با اشاره به اهمیت دانش پزشکی و اخلاقی در دین اسلام تصریح کرد: فراگیری آموزه های پزشکی و اخلاقی بر دانشگاهیان و حوزویان ضروری تر است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر، علوم پزشکی و طب اسلامی و سنتی باید در جایگاه مناسبی قرار گیرند، اظهار داشت: دانشمندان طب اسلامی و دینی باید دانش پزشکی صحیح و درست را احیا و با فراگیری آموزه های پزشکی و به کار گیری آن سلامتی و بهداشت فرد و جامعه را تضمین نمایند .
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در ادامه گفت: ایمان به خداوند، عاملی جدی در شیوه زندگی است که پس از سال ها فراموشی، اکنون درمحافل علمی و سلامتی جهان مورد توجه واقع شده است.
حجت الاسلام مرتضی مطهری اضافه کرد: توجه به معنویت، پاسخ به یکی از نیازهای ضروری انسان بوده و کمبود آن مانند کمبود سایر مواد ضروری برای حیات انسان، عوارض ناگوار فراوانی را در پی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه تغذیه مناسب در پرورش روح موثر است، تصریح کرد: پرورش روح در راستای ارتباط با خالق برتر از طریق عبادات و آیین ها به زندگی فرد معنایی تازه می بخشد.
وی با اشاره به اینکه افراد سالم از نظر روحی و جسمی، اهدافی اساسی را در زندگی دنبال می کنند، اظهار داشت: اسراف و رعایت ننمودن در استفاده از نعمت های خداوند، بی ایمانی را به همراه دارد.
پایان پیام/
نظر شما