به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز کشور سه شنبه 26 خردادماه 94 در همایش علمای منطقه 15 تهران گفت: یکی از اصولی که قرآن گفته و مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید دارند، تبلیغ و اداره مسجد به صورت مشارکتی است به این معنا که امور مختلف دینی و فرهنگی را به صورت اشتراکی انجام دهیم؛ همچنان که وقتی خداوند به موسی گفت: نزد فرعون برو، آن پیامبر فرمود: تنها نمی توانم و تقاضا کرد با هارون برود: هارونَ اخی.
وی با بیان اینکه بسیاری از آقایان پیرمرد که نمی توانند فعالیت هایشان را به تنهایی اداره کنند باید از جوانان و طلاب جوانشان استفاده کنند، اظهار داشت: یکی از راه های تبلیغ گروگان نگرفتن مردم است مثلا بین دو نماز برای مردم سخنرانی نکنید.
حجت الاسلام قرائتی تخصصی انجام دادن کارها را لازمه زمان دانست و خاطرنشان کرد: فردی به خوبی می تواند روضه بخواند، فرد دیگری به خوبی حدیث می خواند و ...، بنابراین لازم است هر کسی به صورت تخصصی متصدی انجام کارها شود.
وی با بیان اینکه باید مطابق با نیازهای روز سخن گفت، تصریح کرد: در خانه آیت اللهی روضه ای برقرار بود و عالمی 10 شب منبر رفت و هر شب درباره مزایا و دلایل برتری امیرالمومنین بر هر یک از انبیا سخن گفت. حال باید پرسید که این سخنان چه دردی از مشکلات کشور را حل می کند؟ آیا فردی در جامعه ما از خود می پرسد چرا امیرالمومنین بر حضرت ادریس یا حضرت یونس برتری دارد؟
رییس ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر اینکه در بیان مسایل باید دقت کنیم، ابراز داشت: در زمان خاصی زندگی می کنیم لذا باید مسایل و احکام را به مقتضای زمان بگوییم و البته از تذکر دادن نیز اجتناب نکنیم. روزی مقام معظم رهبری بنده را دیدند و گفتند باید نکته ای به شما بگویم. دیدم از زیر تشک شان کاغذی درآورند که روی آن نوشته بود فلان کلمه را در درستان اشتباه نوشتید.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی اضافه کرد: بنده در دوران طلبگی زمانی که 15 سالم بود، جامع المقدمات می خواندم و محاسن نداشتم از عالمی در قم درخواست حجره کردم و او به من گفت چون ریش و لباس روحانیت نداری و لمعه نمی خوانی به تو اتاق نمی دهم و من با ذکر مثالی او را خندانم و همین موجب شد که به من حجره ای بدهند. من با همین خنده ها از رهبری برای تاسیس مرکزی که روحانی برای اقامه نماز در مدارس تربیت کنند پول گرفتم و از صادق قطب زاده نیز تلویزیون را گرفتم؛ بنابراین روحانیت می تواند با خنده حلال سخن خود را بگوید و مردم را جذب کند.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه باید کار نو کرد و سراغ جوان ترها رفت، خاطرنشان کرد: وقتی قرار شد به تلویزیون بروم به خودم گفتم یکشبه تمام حرف ها را به مردم بزنم اما دیدم نمی شود زیرا برخی حرف ها را باید خصوصی گفت؛ همچنان که حرف هایی را که امام در دو جلسه خصوصی به بنده گفتند به خاطر دارم اما حرف های عمومی ایشان را به یاد ندارم.
وی علما و مبلغین را به بیان تفسیر در منابر توصیه کرد و اظهار داشت: ما گاهی اوقات در منبری، یک ساعت صحبت می کنیم اما مطلب کمی به مردم یاد می دهیم. بنده موضوعات را به ترتیب در درس تفسیرم در دانشگاه تهران نمی گویم زیرا مثلا اگر سخنی درباره طلاق بگویم جوان بلند می شود و می گوید من هنوز ازدواج نکرده ام این شیخ درباره طلاق سخن می گوید.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی افزود: اگر حرفی را بلد نیستید قاطعانه بگویید نمی دانم؛ همچنان که موسی پیامبر پشت سر خضر می رفت و یاد می گرفت.
پایان پیام/
نظر شما