به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، سید محمدامین جعفری حسینی، مدیر کل کتابخانه های عمومی استان فارس امروز (26خرداد) از برگزاری جشنواره نشریات و همچنین جایزه بزرگ «کتاب فارس» خبر داد و گفت: کمبود آب و کتاب می تواند جامعه را به تاریکی ببرد.
وی با اشاره به اینکه فارس مهمترین استان کشور در خصوص کتاب است، یادآور شد: تنوع اقلیمی، فرهنگی در فارس ما را ملزم می کند خیلی بهتر از این برای کتابخانه ها تلاش کنیم.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه درب اتاقم به روی رسانه ها باز است، افزود: کتابخانه های عمومی باید محل همنشینی اصحاب قلم، مطالعه و کتاب باشد.
وی عمده اعتبارات هزینه ای کتابخانه های عمومی را از محل سهم نیم درصد شهرداری ها عنوان کرد و یادآور شد: اگر اینها وصول نشود برای کتابخانه با مشکل مواجه هستیم که متاسفانه برخی شهرداری ها این هزینه را نمی دهند و با اجرای کارهای دیگر فرهنگی سعی می کنند قانون را دور بزنند.
مدیر کل کتابخانه های عمومی فارس با یادآوری این مطلب در فارس برخی از شهرداری تا قبل از سال 90 تمکین نمی کردند، اظهار داشت: برخی از شهرداری ها وظایف ذاتی خودشان را در خصوص آموزش های فرهنگ شهروندی انجام می دادند و فکر می کردند که کار را انجام دادند و خود را از پرداخت سهم کتابخانه های استان معاف می دانستند.
وی با اشاره به اینکه برخی شهرداری ها تلاش های جدی تری در سال 91 و 92 آغاز کردند که یکی از آنها شهرداری شیراز بود و پرداخت هایی از سوی این شهرداری به ما انجام می شود، اضافه کرد: اما تا دست یابی به سطح مطلوب دریافت حقوق خود، فاصله زیادی داریم.
جعفری حسینی، شهرداری های آباده، ارسنجان، نورآباد، بیضا، کازرون، گراش، کوار، جهرم، استهبان، اوز، سعادت شهر، قیر و رامجرد را جز خوب های لیست شهرداری ها در خصوص همکاری با اداره کتابخانه های عمومی فارس دانست و گفت: نام شهرداری های بوانات، سروستان، مرودشت، خرامه، افرز، کره ای، کارزین، سپیدان، آباده طشک و سده را باید جز بدهای این گروه نوشت.
این مقام مسئول با یادآوری این مطلب که از سال 83 به مدت 10 سال از یکصد درصد مطالباتی که از شهرداری ها داشتیم در خوشبینانه ترین حالت فقط 27 درصد را توانستیم بدست آوریم، یادآور شد: 73 درصد مطالبات ما به میزان 160 میلیارد ريال است که از شهرداری ها مطالبه خواهیم کرد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی فارس با اشاره به اینکه اگر شهرداری شیراز همکاری کرده بود طرح «پایتخت کتاب» به ثمر می نشست و این شهر به عنوان پایتخت کتاب معرفی می شد، افزود: مسئولین باید بدانند شیراز شهر ادب و فرهنگ است.
جعفری حسینی با اشاره به اینکه از لحاظ سرانه وضع خوبی نداریم و از سطح استاندارد خیلی فاصله داریم، افزود: به ازای هر یک صد نفر هشت متر مربع سرانه کتابخانه ای باشد که متاسفانه در فارس این رقم یک و نیم متر است.
وی با تاکید بر اینکه باید کتابخانه ها را به سطح استاندار خود برسانیم، تاکید کرد: آنجایی که کتابخانه نباشد زندگی جاری نیست و متاسفانه محلات شمال شیراز از کتابخانه محرومند و در هفته آینده یک کتابخانه با 10 هزار عنوان کتاب در بوستان کوثر در منطقه شمال شهر افتتاح می شود.
جعفری از افتتاح چند کتابخانه در شمال شیراز در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: 6 کتابخانه به شهر شیراز اضافه خواهد شد و در کمال ناراحتی باید گفت که شهر بزرگ شیراز پایتخت فرهنگ و ادب کتابخانه مرکزی ندارد و متاسفانه کتابخانه مرکزی شیراز در همان حالت کلنگ زنی رها شده است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی فارس با اشاره به اینکه وقتی به جایی برسیم که آمار طلاق و تنش های اجتماعی پایین آید می توان گفت که کتاب خوانی ما موفق بوده است، اظهار داشت: با افزایش سطح کتابخانه ها نمی توان این مسئله را اثبات کرد.
وی از خیرین فرهنگی خواست تا در حوزه کتاب گام بردارند، افزود: چراغی که به کتابخانه رواست به هیچ جای دیگر روا نیست، خیرین کنار کار باشند و با نیت پاک خودشان ادامه دهند.
این مقام مسئول شبکه های مجازی را به عنوان یک فرصت برای معرفی کتاب دانست و گفت: امروزه فضای مجازی بخشی از زندگی حقیقی مردم شده است.
پایان پیام/
نظر شما