به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، مراسم چهلمین روز درگذشت مرحوم صادق آیینه وند، چهره ماندگار تاریخ و استاد دانشگاه تربیت مدرس دوشنبه، 25 خرداد در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
بنابراین گزارش، این مراسم با حضور شخصیت های برجسته علمی و فرهنگی کشور همچون حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، قبادی، سرپرست و اشرف بروجردی، معاون فرهنگی- اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
بنابراین گزارش، قبادی، سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در این مراسم با بیان اینکه استاد آئینهوند به تمامی صفاتی که مومن باید در اسلام داشته باشد متجلی بود، گفت: وی نور را لمس کرده بود و یک همذات پنداری منحصر به فردی میان استاد و سیره اهل بیت (ع) وجود داشت. ایشان صرفا به دانش تاریخ اسلام مسلط نبود هر چند که در همین زمینه هم مبتکر و خلاق بود، استاد سیره معصومین (ع) را شهود میکرد و مینوشید و در تمام سکنات خود آن را متجلی میکرد. به همین جهت در تاریخ از این ویژگی منحصر به فرد بود.
وی یادآور شد: استاد آیئنهوند به تعبیر دکتر پورنامداریان ابر بود چراکه نمیخواست هیچ جا کویری باشد و همیشه دلش می خواست همه جا سبز و آباد باشد.
این گزارش می افزاید: اشرف بروجردی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در ادامه این مراسم گفت: استاد آئینهوند همواره به دنبال این بود که علم را در میان جوانان توسعه داده و جامعه را به بالندگی و رشد نزدیک کند. وی سعی میکرد علمش را در خدمت دیگران قرار بدهد و آنها را برای رسیدن به کمال هدایت کند.
وی اظهار کرد: چنین شخصی دایره وجودی منحصر به شخص یا مقطع خاصی ندارد، ایشان با نگاه ژرف و عمیق به این نکته رسیده بود که تکامل بشری و به کمال رساندن بشر با تکامل زن و مرد در کنار هم تحقق مییابد و میخواستند این موضوع را به دیگران اثبات کنند و این را به اذهان مردم وارد کنند که زنان جامعه زیرساخت تکامل مردان جامعه هستند.
بروجردی با بیان اینکه ایشان همواره تاکید میکردند که اگر در جامعه افرادی را میبینیم که میخواهند زنان را به تصورات خاصی که خود دارند محدود کنند ما نباید اینگونه بیاندیشیم، اظهار کرد: حاصل اندیشههای ایشان نیز در رفتار و عملشان پیدا بود و به من نه به عنوان یک شاگرد بلکه به عنوان کسی که شیفته رفتار و عمل ایشان بود، بر این باورم که امروز بییش از هر زمان دیگری نیازمند این هستیم که چنین رفتاری در جامعه تعمیم یابد چون راه رسیدن به کمال در همین است.
بروجردی حاصل افکار استاد آئینهوند را متجلی در نوشتههایش دانست و بیان کرد: آن مرحوم به دنبال گسترش و تعمیم علم در جامعه مصداق وجودی بود که قلم، بیان، افکار و اندیشههایش نتیجهای را برای جامعه به ارمغان آورد که کمال و رشد و توسعه است.
معاون فرهنگی اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی معاشرت با استاد آئینهوند را موجب تصحیح رفتار دیگران دانست و ابراز کرد: وی همواره نسبت به جوانان و کسانی که اندیشه خلاق و پوینده داشتند حساس و معتقد بود باید از این اندیشهها برای تعالی جامعه بهره برد.
وی با اشاره به تفکر و اندیشه استاد آئینهوند درباره زنان نیز ادامه داد: ایشان برای زنان نقش مهمی در مشارکت جامعه قائل و معتقد بود چه مدیران بخواهند و چه نخواهند بدون نقش زنان رشد و تعالی جامعه امکان پذیر نیست.
بروجردی با بیان اینکه برای رسیدن به کمال باید حقیقت را شناخت یادآور: در قرآن همواره برداشتن الگو و اسوه تاکید میشود و این نیز به دلیل این است که تنها با استفاده از الگو میتوان به حقیقت رسید و استاد برای ما یکی از نمونهها و الگوهای خوب بودند.
پایان پیام/
نظر شما