کامبیز مشتاق گوهری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان بیان داشت: به مناسبت هفته صنایع دستی، نمایشگاه آثار فاخر صنایع دستی استان از 20 خردادماه دایر شده و تا 25 همین ماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه نمایشگاه آثار فاخر صنایع دستی استان در دو نوبت صبح و عصر برای بازدید عموم دایر است، افزود: نمایشگاه آثار فاخر صنایع دستی استان در درب ورودی موزه جنوب شرق کشور دایر است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خاطرنشان کرد: بزرگداشت احياگر سفال کلپورگان شادروان دلمراد دهواري در موزه خاک کلپورگان سراوان ، بزرگداشت حسين علي صوفي صنعتگر پيشکسوت و و پارچه باف کوه خواجه ( زابل ) ، سيمنار علمي صنايع دستي با معرفي 2 برند صنايع دستي استان در سالن آمفي تئاتر موزه منطقه اي و اختتاميه و تجليل از صنعتگران استان در سالن آمفي تئاتر موزه منطقه اي از جمله ویژه برنامه های هفته صنایع دستی در استان خواهد بود.
گوهری از برندسازی دو رشته تسبیح چوب داز بلوچستان و خامه دوزی بلوچستان خبر داد و گفت: تسبیح چوب داز بلوچستان و خامه دوزی سیستان به ترتیب ثبت ملی و جهانی خواهند شد.
وی از صنایع دستی به عنوان پیوند دهنده ایرانیان با جهانیان یاد کرد و پیشینه تاریخی ایران به حساب آورد، افزود: اولین چیزی که انسان در تاریخ ایجاد کرد، صنایع دستی است، امروزه به صنایع دستی به عنوان یک شی تزئینی استفاده می کنند در حالی که صنایع دستی در متن زندگی نیاکان ما قرار داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اذعان این مطلب که صنایع دستی اولین تولیدات کاربردی انسان بوده است، تصریح کرد: پایه و دانش علم بشر از حوزه صنایع دستی گرفته شده و نقش کلیدی در جوامع بشری دارد.
گوهری گفت: گرامیداشت صنایع دستی نه تنها یک وظیفه می دانیم بلکه ارزش گذاری به صنایع دستی از جنبه بشری ید طولایی دارد.
وی افزود: صنایع دستی تنها حوزه ای در سطح استان است که توانسته در تولید ثروت و معیشت مردم نقش آفرینی کند.
این مقام مسئول در ادامه خاطرنشان کرد: امروزه انسانهای با بهره گیری از ثروت صنایع دستی در متن جامعه قرار دارند و تنها حوزه ای که به شیوه فراگیر در کشور زنده و تولید ثروت می کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تصریح کرد: به دلایل شرایط زیست محیطی و توسعه یافتگی برخی از رشته های تاریخی دچار پریشانی شده اند اما صنایع دستی قداست خود را حفظ کرده است.
پایان پیام/
نظر شما