به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در آستانه ماه رمضان و نیاز مبرم مساجد شیعه هند به هدایت و آمادهسازی براي بهرهگیری بیشتر از اين ماه مبارک، گردهمایی متولیان مساجد هند در خانه فرهنگ ايران در دهلينو برگزار شد.
بر پایه این گزارش،در اين گردهمايي متولیان مساجد مهم و جامع هند از هفت ایالت اين كشور دور هم جمع شدند تا مباحث مورد نیاز برای آنان تبیین شود که در مجموع طی دو نشست صبح و بعد از ظهر این گردهمایی به کار خود پایان داد.
نشست صبح
در اجلاس صبح، عالمی، معاون رایزنی فرهنگی ايران در هند، طی سخنانی اظهار کرد: مساجد اهل سنت در هندوستان دارای تشکّلی هستند و با این تشکل برنامههای مساجد تنظیم و هدایت میشود ولي متأسفانه مساجد شیعه هند هیچگونه تشکلی ندارند. به همين دليل خانه فرهنگ ايران بر آن شد تا از هفت ایالت متولیان مساجد مهم را دعوت كند تا تجربیات خود را به یکدیگر منتقل كنند.
وی همچنين با بررسی دیدگاه امام خمینی (ره) در خصوص مسجد، ابتدا به منزلت و جایگاه مسجد در اسلام اشاره کرد و در ادامه با بیان جملاتی از امام خمینی (ره) به تبیین نظرات ایشان پرداخت و گفت: امام خمینی (ره) برای مساجد جایگاه ویژهای قايل بودند و مسجد را به عنوان کانون مبارزه با دشمنان اسلام معرفي ميكردند.
عالمي ادامه داد: امام خمینی (ره) مسجد را مرکز تبلیغ ميدانستند و از مردم میخواستند که مساجد را پر کنند. ایشان همچنين نقش امامان مساجد را بسیار مهم عنوان و به این نکته سفارش ميكردند که ائمه جماعت در هدایت مردم نقش برجستهای دارند.
سپس مهدویپور، نماینده ولی فقیه در هندوستان، در سخناني در خصوص جایگاه مساجد از دیدگاه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به دیدگاه معظمله در این خصوص پرداخت.
وی در پایان از متولیان مساجد هند خواست كه در هرچه باشکو اداره كردن مساجد تلاش کنند و مسجد را همچون صدر اسلام، پایگاه اجتماع مسلمانان قرار دهند.
نشست بعدازظهر
در جلسه بعداز ظهر نيز در ابتدا حجتالاسلام صالح، نماینده جامعه المصطفی(ص) العالمیه درهند به ایراد سخن پرداخت.
وي در سخنان خود گفت: چند توصيه به متوليان مساجد دارم؛ متولیان براساس تقوا حرکت کنند، در ساخت مساجد نیت خود را خالص قرار دهند، از جوانان در هیأت امنا استفاده كنند، هیأت امنا به مردم به یک نگاه توجه کنند، از مردم بخواهند در هنگام حضور در مساجد خود را زینت كنند و به بهداشت مساجد توجه ویژهای داشته باشند.
در ادامه نيز نفر تن از متولیان مساجد هند مطلبی را بیان كردند و به بررسي مشكلات موجود در جامعه مسلمانان هندي پرداختند.
پایان پیام/
نظر شما