تقویت معنویت در مساجد ویژگی های بارز اخلاقی را در جامعه نهادینه می کند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام بنی هاشمی با بیان اینکه گسترش فضای معنوی، تقوا و بردباری در مساجد سبب می شود تا بسیاری از ویژگی های دیگر اخلاقی که دین بر ‌آنها تاکید دارد در میان مردم نهادینه شود، گفت: این مسئله سبب می شود تا امر به معروف و شیوه صحیح نهی از منکر در میان مامومین تثبیت و نهادینه شود.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان،‌ ششمین روز از دهه تکریم و غبارروبی مساجد «مسجد،‌ مروج امر به معروف و نهی از منکر» نام گذاری شده است. مسجد به عنوان محور اساسی دین و معارف در میان مردم می تواند عامل مهمی در ترویج این مسئله باشد. در این راستا با حجت الاسلام «بنی هاشمی»‌،‌ امام جماعت مسجد «صاحب الزمان(عج)» مصاحبه ای داشته ایم که حاصل آن را می خوانید:

 

حجت الاسلام «مجید بنی هاشمی»، امام جماعت مسجد «صاحب الزمان(عج)» ظفر در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مهمترین اصلی که در مساجد باید رعایت شود ایجاد فضایی آکنده از معنویت، عرفان، بردباری، تقوا است، اظهار کرد: این چنین رویکردی سبب می شود تا جوانان به مساجد جذب شوند و همواره در صف اول فعالیت های مساجد باشند.

 

وی ادامه داد: آیه 108 سوره «توبه» نیز به همین مساله اشاره دارد، آنجا که می فرماید: «لاَ تَقُمْ فِيهِ أَبَدًا لَّمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَى التَّقْوَى مِنْ أَوَّلِ يَوْمٍ أَحَقُّ أَن تَقُومَ فِيهِ فِيهِ رِجَالٌ يُحِبُّونَ أَن يَتَطَهَّرُواْ وَاللّهُ يُحِبُّ الْمُطَّهِّرِينَ»( هرگز در آن جا مايست چرا كه مسجدى كه از روز نخستين بر پايه تقوا بنا شده سزاوارتر است كه در آن به نماز ايستى و در آن مردانى‏اند كه دوست دارند خود را پاك سازند و خدا كسانى را كه خواهان پاكى‏اند دوست مى‏دارد) ، این آیه از یک بُعد اشاره به معنویت مسجد دارد.

 

امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) با بیان اینکه رعایت این ویژگی ها در شاکله فعالیت ها وبرنامه های مساجد سبب می شود تا بسیاری از ویژگی های اخلاقی در میان نمازگزاران به شکل مضاعفی تقویت شود، افزود: علاوه بر این در چنین فضایی، امکان امر و به معروف فراهم شده و نحوه صحیح نهی از منکر برای مردم و مومنان تداعی می شود به هر حال آبادانی مسجد صرفا به آبادانی ظاهری آن نیست و آبادانی باطنی نیز اهمیت دارد این آبادانی باطنی در ترویج معارف دین، اخلاق حسنه نمود می یابد.

 

وی در ادامه به راهکارهای جذب بیشتر جوانان به مسجد اشاره کرد و افزود: زمانی هست که مسجدی امکان آن را ندارد که جز اقامه نماز برنامه دیگری داشته باشد، بعضا ممکن است شرایط آن مسجد چنین اقتضایی را ایجاد کرده باشد، به هرحال توجه داشته باشیم که فعالیت های مساجد را از یک جهت وضعیت محل تعریف می کند ضمن اینکه مسجد طراز اسلامی در اولویت برنامه های خود باید اقامه نماز جماعت را در هر سه نوبت داشته باشد.

 

حجت الاسلام «بنی هاشمی» تصریح کرد: مسجد باید مردمی باشد، یعنی رکن اول مسجد امام جماعت با همکاری مردم بتواند به فعالیت های مساجد پویایی ببخشد،  همچنین معتقد باید فعالیت های علمی آموزشی در مساجد گسترش یابد، از محضر علمای دین دعوت شود تا در مساجد حضور یابند، از سوی دیگر باید  به نحوه ارایه مباحث منبر ، دعوت وعاظ در مسجد اهمیت داده شود، بعضا ممکن است امام جماعت فاضل باشد اما توانایی منبر رفتن نداشته باشد، تمامی این موارد در جذب مردم به مسجد و پویایی یک مسجد اهمیت مضاعف دارد.

 

وی در پایان اظهار کرد: امروز وظیفه ما این است که نسبت به رشد و تعالی بیش از پیش برنامه های مساجد به ویژه برای قشر جوان تلاش داشته باشیم، مسجد در صدر اسلام به عنوان محور جامعه اسلامی محسوب می شد، امروز نیز باید کارکردهای مساجد را احیا کرده و نسبت به بهره گیری از ظرفیت های مساجد دغدغه مند باشیم.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 464769

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha