به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مرتضی طاهری شب گذشته (20 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه که در معراج الشهداء قزوین برگزار شد، بیان کرد: یکی از برکات انقلاب اسلامی ایران افزایش میل و اشتیاق به کار مداحی در میان جوانان و نوجوانان و حتی کودکان دبستانی و پیش دبستانی است که موجب تشویق و ترغیب بیشتر مسئولان جهت برگزاری کلاس های مداحی برای رده های مختلف سنی است.
عضو هیئت مدیره سازمان بسیج مداحان کشور افزود: توصیه می کنم علاقه مندان به مداحی که در سنین پایینی هستند از نوارهای قاریان و اساتید مطرح مصری یا ایرانی استفاده کنند و با تقلید از آنان الگو برداری کنند و در سنین بالاتر با شرکت در کلاسهای آموزشی، مداحی را به صورت اصولی و علمیتر ادامه دهند.
طاهری خاطر نشان کرد: مداحی تجربه ای است که گذر یک عمر را طلب میکند و نیاز به زمان زیادی دارد زیرا هر چه بر عمر فعالیت مداح می گذرد بیشتر به ابعاد و زوایای آن پی می برد.
عضو هیئت مدیره سازمان بسیج مداحان کشور تصریح کرد: بهترین راهکار دوری از آسیب های کار مداحی بهرهمندی از رهنمودهای مقام معظم رهبری است که در دیدار با جامعه مداحان کشور به آن اشاره کردند.
این مداح اهل بیت عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب توصیه کردند که آهنگ های به کار رفته در مداحی نباید قرض گرفته از دیگران باشد بلکه باید خاص برنامه مداحی باشد زیرا عرصه مداحی به لحاظ برخورداری از سبک و آهنگ، غنی است.
طاهری بیان کرد: در زمینه نوع اشعار مداحان نیز رهبری توصیه فرمودند از اشعاری استفاده شود که با سطح ادبیات مردم نزدیک باشد زیرا برخی شعرها به دلیل سنگین بودن وزن ادبی موجب ایجاد فاصله با فرهنگ ادبی کشور می شود.
عضو هیئت مدیره سازمان بسیج مداحان کشور تصریح کرد: قزوین یک خطه حسینی است که جلسات بسیار قوی و ریشه ای در این شهر برگزار می شود ضمن اینکه برگزاری جلسات خانگی در این شهر قابل تقدیر است در حالی که یکی از انتقادات ما در تهران و برخی دیگر از شهرها جمع شدن جلسات مداحی خانگی است که در صدد احیاء آن هستیم.
وی در ادامه افزود: این موضوع به دلیل صحبت های نپخته برخی افراد صورت گرفته که با سخنان نسنجیده باعث تضعیف اینگونه جلسات شدند.
این مداح عنوان کرد: اگر این جلسات خانگی به علمای متقی وصل شوند از به وجود آمدن برخی آفت ها دوری می شود و از طرفی چون عمر مداحی بانوان کمتر از آقایان است برخی مشکلات مشاهده می شود به همین دلیل بسیج مداحان به موازات آموزش مداحان مرد، کار آموزش خانمهای مداحه را نیز انجام می دهند و در آینده این نقیصه برطرف خواهد شد.
وی در ادامه گفت: در عصر انفجار رسانه ای، اعمال خوب و بد مداحان به سرعت در جامعه منتشر شده و اثرگذاری میکند زیرا اولا مداحی، مدح گفتن خاندانی است که خدا و پیغمبر (ص)، آنها را مدح کردند و ثانیا ریشه در فطرت بشری دارد.
طاهری تاکید کرد: در دفاع مقدس به وضوح مشاهده می شد که اثر معنوی یک جلسه مداحی چنان بود که رزمندگان برای حضور در خط مقدم و شرکت در عملیات سر از پا نمیشناختند زیرا به خوبی می دانستند بالاترین موهبت و لذت، بودن در کنار اهل بیت(ع) است.
عضو هیئت مدیره سازمان بسیج مداحان کشور در پایان درباره فعالیت سیاسی مداحان بیان کرد: سیاست کلی یک مداح، باید تبعیت از ولایت و سوق دادن مردم به سوی ولایت باشد ضمن اینکه نباید خودش را خرجِ حزب یا گروه خاصی کند و جایگاه رفیع مداحی را به پلکان و نردبانی برای صعود با سقوط افرادی خاص قرار دهد.
پایان پیام/
نظر شما