به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، کتاب درآمدی بر جامعهشناسی دین از مجموعه مطالعات ادیان است و در ۶ فصل اصلی با عناوین:«جامعهشناسی و دین»، «زمان و مکان»، «دین: آموختهای اجتماعی»، «دین یا فرقه؟»، «تاثیر زندگی اجتماعی بر دین»، «تاثیر دین بر زندگی اجتماعی» و نتیجه گیری تدوین یافته است.
محور اصلی بحث در این اثر بر مبنای این نکته است که «چگونه میلیون ها نفر می توانند به چیزی معتقد باشندکه آشکارا برای دیگران غیر موجه و باور نکردنی است؟ چگونه میلیون ها نفر زندگی خود را وقف چیزی می کنند که برای دیگران به غایت غیر عقلانی است؟ چرا بعضی مذاهب می میرند حال آنکه مذاهب دیگر به غایت رونق دارند؟ چرا برخی نوآوران مذهبی را در جامعه شان دیوانه می پردازند؟ حال آنکه برخی دیگر از احترام و حمایت گسترده ای برخوردار می شوند. چرا عده ای ایمان شان را از دست می دهند و چرا عده ای به ناگهان ایمان می آوردند؟ درک این دیالکتیک که چگونه جنبه های مختلف جامعه بر دین اثر می گذارد . و همزمان چگونه دین بر جنبه های مختلف جامعه اثر می گذارد چیزی است که کل جامعه شناسی دین راجع به آن است.»
فیل زاکرمن استاد کالج پیتزر/آمریکا از جامعه شناسان متخصص دین به شمار می رود. وی در سال 1969 درشهر لس آنجلس ایالت کالیفرنیا/آمریکا متولد شد و تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه اورگون/آمریکا آغاز کرد.
زاکرمن مدرک لیسانس را در سال 1992 و مدرک فوق لیسانس خود را در سال 1995 در رشته جامعه شناسی از همین دانشگاه دریافت نمود.
او در سال 1998 به دفاع از پایان نامه خود تحت عنوان : «جنبه های متضاد یک خیابان: فرقه گری مذهبی و کوشش یک جماعت یهودی» در دانشگاه اورگون پرداخت ( که به اذعان خود گویای رشد و پرورش در یک فرهنگ یهودی-آمرکایی است) و در همین سال فعالیت علمی خود را به عنوان استاد یار جامعه شناسی در کالج پیتزر آغاز نمود. وی همچنین در میان سال های 1996 تا 1998 به تدریس دروس نظریه های کلاسیک و مدرن جامعه شناسی، جامعه شناسی دین و جنسیت و دین در دانشگاه اورگون اشتغال داشته است. نظریه اجتماعی، دین به مثابه ساخت اجتماعی، جامعه اسکاندیناوی، انحراف، دین گریزی و دنیوی شدن مباحثی است که زاکرمن در خلال تدریس بدان اشاره می کند.
انشارات حکمت اثر حاضر را در 235 صفحه برای نخستین بار در سال جاری منتشر کرده است.
پایان پیام/
نظر شما