به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ در اسلام داشتن نام و لقب نیکو یک ارزش است و می تواند در روحیه و جسم انسان اثرات مثبتی داشته باشد.
از این رو شایسته است هر مسلمانی برای فرزندان خود از نام ها و القاب خوب و با معنا انتخاب کند؛ زیرا نام خوب تداعی کننده معنای خوب و نام بد تداعی کننده معانى و مفاهیم بد و نا مناسبی است که موجب هتک حرمت انسان می شود.
والدین باید از گذاشتن نامهایی که نماد فرهنگهای غربی است پرهیز کنند
یکی از شهروندان استان سمنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه در ميان خانوادهای ايرانی انتخاب نام فرزندان، نامهای مبارك امامان(علیه السلام) و حضرت رسول اكرم(ص) به طور معمول در اولويت قرار دارند ادامه داد: انتخاب نام های پرمعنا ونیکو برای فرزندان یکی از وظایف پدرو مادر است.
مرتضی خیرخواه با تاکید براینکه والدین باید از گذاشتن نامهایی که نماد فرهنگهای غربی است پرهیز کنند ادامه داد: والدین باید نامهایی را که برای کودکان خود انتخاب میکند نشان از فرهنگ دینی آنان داشته باشد.
وی فرهنگ سازی برای گذاشتن نام نیک بر روی فرزندان توسط والدین را مهم دانست وگفت:در گسترش این فرهنگ صداوسیما، مطبوعات ، ائمه جمعه، برگزاری همایش ها ونشست ها و... نقش اساسی دارند.
خیرخواه با بیان اینکه ثبت واحوال هم باید از نامگذاری القاب بی معنا وناپسند فرهنگ ایرانی اسلامی خوداری کند افزود: هنگامی که یک نام ناشایسته برای نوزاد انتخاب شود، آن نام در زندگی اجتماعی او مشکل ایجاد میکند.
امیرعلی و فاطمه درصدر نامهای اول استان سمنان هستند
مدیر کل ثبت احوال استان سمنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت:در دوماهه نخست امسال امیرعلی، امیرعباس، ابوالفضل علی وامیرحسین دارای بیشترین فراوانی در نامگذاری پسران و فاطمه، زهرا، نازنین زهرا، فاطمه زهرا و ریحانه در صدر نامگذاری دختران سمنانی قرار دارند.
عباسعلی طالب بیدختی با بیان اینکه والدین نسبت به نامگذاری فرزندان خود باید حساس باشند ادامه داد:باید برای فرزندان از نام های مقطعی که برای سنین کوچکی خوب ولی برای سنین بزرگسالی مناسب نیست خوداری کنند.
وی با اشاره به این مطلب که نام تاثیر بسزایی در شخصیت و هویت کودکان دارد افزود:خوشبختانه در استان سمنان والدین بیشتر نامهای مذهبی وبا معنا برای فرزندان خود انتخاب می کنند.
طالب بیدختی با تاکید براینکه نامهای فرزندان ما باید مطابق با فرهنگ و مذهب مردم کشور باشد اضافه کرد:گاهی اوقات والدین از نامهایی که برگرفته فرهنگ غربی است، برای فرزندان خود انتخاب میکنند که این اقدام، مناسب با دین ومذهب ما نیست.
مدیر کل ثبت احوال استان سمنان با اشاره به ماندگاربودن نام زیبا برای انسانها اظهار داشت: بهترین کار این است که پدران و مادران، فرزندان خود را به نام ائمه (علیه السلام) نامگذاری کنند.
وی در ادامه به چگونگی تعویض نام اشاره داشت وگفت:ثبت واحوال برای افرادی که می خواهند نام خود را تغییر به نامهای محمد،علی،زهرا،حسن، حسین،والقاب ائمه اطهار (علیه السلام) دهند در کوهتاترین زمان اقدام می کند.
طالب بیدختی تصریح کرد: برخی از القاب که دارای معنا هستند توسط ثبت واحوال تغییر نمی کنند.
مدیر کل ثبت احوال استان سمنان با بیان اینکه پنج هزار اسم ایرانی،قومی ومذهبی در بانک نام سازمان ثبت احوال وجود دارداضافه کرد: والدین برای نامگذاری کودک خود می توانند از این بانک نام کمک بگیرند.
وی از مراجعه 20 تا30 نفر بصورت ماهیانه به ثبت احوال استان سمنان برای تغییر نام خبردادواضافه کرد: 80 درصد از این موارد که با فرهنگ جامعه همخوانی ندارد تغییر می کنند.
به گفته طالب بیدختی کمیسیونی جهت تغییر نامهای کم استفاده وجود دارد و شخصی که به سن 15 سالگی میرسد میتواند نام خود را تغییر دهد.
نامهای بی معنا موجب سرخوردگی کودکان می شود
یک رواشناس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به نامگذاری فرزندان اظهارداشت:اگر نامی که والدین برای فرزندان خود انتخاب می کنند دارای معنی و مفهوم خاصی نباشد موجب سرخوردگی او شده و در نهایت فرد خود را در فضاهای شخصی خود محدود میکند.
هاجر حامدی با تاکید برنامگذاری مناسب توسط والدین گفت: باید از نامگذاری فرزندان که در مقطعی مد و یا به روز است خودداری کنیم.
وی تصریح کرد: والدین باید به این موضوع هم توجه کنند که کودک روزی بزرگ شده ووارد جامعه می شود و این نام برای آینده او مناسب می باشد ویا خیر؟
حامدی با بیان اینکه اسم مناسب در روحیات و شخصیت انسان تاثیر بسزائی دارد ادامه داد: نام زيبا، با معنا و منطبق با ارزشها و اعتقادات ديني و اخلاقي ميتواند از عوامل مهم در شکلگيري شخصيت افراد محسوب شود.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه باید والدین اسم کودک خود را طوری انتخاب کنند که در تمام زمانها و فرهنگها و در تمامي سنين مورد پسند فرد و جامعه قرار گيرد اضافه کرد: والدين بايد تمامي فاکتورها را در اين خصوص در نظر گرفته و سپس نسبت به انتخاب اسم اقدام کنند.
حامدی با بیان اینکه باید از انتخاب نام هایی که تلفظشان سخت بوده ویا کم هستند خودداری کرد افزود: نامگذاری باید طوری باشد که کودک در هر زمان از نام خود احساس خوبی داشته باشد.
وی تصریح کرد: اسامی متفاوت درجامعه همواره به فرد عدم تعلق به اجتماع خود را القاء میکنند.
وی با اشاره به اینکه انتخاب نام فرزندان باید با منزلت اجتماعی خانواده متناسب باشد، اظهار کرد: اسامی خود به خود جایگاه افراد را در اجتماع انتخاب و ثابت می کنند.
گزارش؛ عصمت سالار
نظر شما