ایجاد ایستگاه مطالعه در بیمارستان امام خمینی(ره) صومعه‌سرا

خبرگزاری شبستان: مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان از ایجاد ایستگاه مطالعه در بیمارستان امام خمینی(ره) صومعه‌سرا خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه‌سرا، امیر محمدپور،مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان عصر امروز(19خرداد) در جلسه انجمن کتابخانه‌های صومعه‌سرا با بیان اینکه فرماندار این شهرستان از جنس کتاب است، اظهار کرد: فرماندار صومعه‌سرا به مهمانان خود کتاب هدیه می‌دهد که مایه خرسندی است.

وی با بیان اینکه شهر صومعه‌سرا مهد فرهنگ و دیار میرزا کوچک جنگلی و آیت‌الله احسان‌بخش است، افزود: کتاب و کتابخوانی و میزان گرایش مطالعه یکی از شاخصه‌های توسعه است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان با بیان اینکه برای کتاب‌خوان‌ کردن مردم صومعه‌سرا باید اندیشیده شود و برنامه ارائه گردد، گفت: این اندیشیدن و ارائه برنامه باید در خود ما اثرگذار باشد.

محمدپور با اشاره به وضعیت نامطلوب آمار کتاب‌خوانی در کشور تصریح کرد: بنابر فرمایشات مقام معظم رهبری؛ اگر ایرانی آباد می‌خواهیم باید جامعه‌ای کتاب‌خوان داشته باشیم.

فعالیت 3 هزار کتابخانه عمومی در کشور

وی با بیان اینکه امروز سه هزار کتابخانه عمومی در سطح کشور فعال هستند، خاطرنشان کرد: ۴۰ میلیون جلد کتاب در کتابخانه‌ها موجود است اما بر اساس استانداردها باید ۱۴هزار کتابخانه داشته باشیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان با بیان اینکه در سبد خانوار هر ایرانی کمتر از نیم درصد کتاب موجود است، اظهار کرد: گیلان دو میلیون و ۵۰۰هزار نفری ما فقط نزدیک به۴۸ هزار نفر عضو کتابخانه دارد.

محمدپور با بیان اینکه در صومعه‌سرا ۶کتابخانه فعال است، افزود: افراد با پنج‌هزار تومان حق عضویت در کتابخانه‌ها به ۴۹هزار نسخه کتاب دسترسی دارند.

وی با اشاره به عدم توسعه فرهنگ مطالعه و کتاب و کتابخوانی در کشور، گفت: عدم آگاهی از حقیقت مطالعه در پیشرفت حقوق اجتماعی، کم انگیزه بودن نسل جوان نسبت به خواندن و ناشناخته بودن به عادت‌های مطالعه، ضعف فرهنگ اطلاع‌رسانی، بی‌توجهی به کتابخانه‌های عمومی، ضعف منابع کتابخوانی از جمله عوامل عدم توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است.

مشکل اساسی نخواندن کتاب، نداشتن ضرورت خواندن است

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلانبا بیان اینکه مشکل نخواندن کتاب از گرانی نیست، تصریح کرد: مشکل اساسی امروز ما این است که ضرورتی برای خواندن کتاب نداریم.

محمدپور با بیان اینکه در فروردین ماه امسال یک هزار و ۷۴۵نفر به کتابخانه‌های شهرستان صومعه‌سرا مراجعه کرده‌اند، خاطرنشان کرد: دو هزار و 937 نسخه کتاب در فروردین ماه به امانت داده شده است.

وی اظهار کرد: امروز در شهرستان صومعه‌سرا دو هزار و 140 نفر عضو کتابخانه‌ها هستند که به ازای هر صد نفر صومعه‌سرایی فقط یک و نیم نفر عضو کتابخانه‌ها هستند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان با بیان اینکه در حال حاضر در شهرستان صومعه‌سرا دو هزار و 54 متر فضای کتابخانه‌ای وجود دارد، افزود: به ازای هر صد صومعه‌سرایی ما فقط می‌توانیم یک و نیم متر فضای کتابخانه در اختیار آنها بگذاریم.

محمدپور با بیان اینکه بر اساس برنامه پنجم توسعه باید فضا کتابخانه برای هر یکصد نفر به چهارو نیم متر و بنابر چشم‌انداز 1404 به هشت متر برسیم، گفت: بر اساس برنامه پنجم توسعه 1394 باید تعداد عضو کتابخانه‌ها از یک و نیم نفر به 13 نفر و بنا بر چشم انداز 1404 به سی و پنج نفر برسیم.

وی با بیان اینکه بالغ بر ۵۰هزار نسخه کتاب در کتابخانه‌ها وجود دارد، تصریح کرد: این امر یعنی به ازای هر سه صومعه‌سرایی یک کتاب است این شرایط به گونه‌ای است که باید به ازای هر نفر بر اساس برنامه پنجم دو کتاب و چشم انداز برای هر نفر چهار جلد کتاب داشته باشیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان خاطرنشان کرد: امروز استان گیلان که مهد تمدن است و همه ما از آن به عنوان استان شاخص در حوزه‌های فرهنگی نام می‌بریم متاسفانه وضعیت خوبی در راستای کتاب و کتابخوانی در سطح کشور ندارد.

شاخص کتاب گیلان در کشور جایگاه 28 است

محمدپور با بیان اینکه شاخص کتاب گیلان در کشور جایگاه بیست و هشتم را دارد، اظهار کرد: امروز در حوزه شاخص عضو گیلان جایگاه سی‌ام و در حوزه شاخص زیربنا جایگاه بیست و هفتم را دارد.

وی افزود: با توجه به سفر رئیس جمهور به گیلان و عنایت روحانی به کتاب و کتابخوانی استان گیلان و تخصیص اعتبار ویژه برای کتابخانه مرکزی رشت اکید است با افتتاح این امر در سال 95 و با همت استاندار شاهد شکوفایی در این حوزه باشیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان با بیان اینکه شهرستان صومعه‌سرا از نظر شاخص مراجعه رتبه پانزدهم استان گیلان را دارد، گفت: در شاخص عضو جایگاه هفتم، در شاخص فضا پنجم و امانت میانگین جمعیت است.

محمدپور با بیان اینکه متاسفانه در شهرستان صومعه‌سرا فاقد یک کتابخانه استاندارد به معنای شاخص‌هایی که نهاد کتایخانه‌های عمومی معرفی می‌کند هستیم، تصریح کرد: باید یک زمین مناسب با همکاری شهرداری به کتابخانه تخصیص پیدا کند تا از ظرفیت دولت و خیرین استفاده شود.

وی با اشاره به ترویج فرهنگ مطالعه خاطرنشان کرد: ایجاد ایستگاه مطالعه در بیمارستان امام خمینی(ره) صومعه‌سرا یکی از برنامه‌های این نهاد است که در ایستگاه مطالعه ۹۰عنوان کتاب گذاشته می‌شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان با اشاره به ایجاد پیک مهر در فرمانداری‌ها، اظهار کرد: با مشارکت فرمانداری، اداره کل کتابخانه‌ها و ارشاد اسلامی باید توانست برای همه ادارات چنین فضایی ایجاد کرد.

پایان پیام/

کد خبر 464247

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha