به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی میرعلی عضو هیأت علمی جامعه المصطفی امروز (19 خرداد) در چهارمین نشست از سلسله نشست های هم اندیشی نخبگان در خصوص دومین کنگره بینالمللی هفده هزار شهید ترور که با موضوع «جمهوری اسلامی ایران در بستر تحولات تروریسم تکفیری در سطح منطقه» در سالن اجلاس مؤسسه امام خمینی (ره) برگزار شد، عنوان کرد: جریان های سلفی گری جریان های متعددی هستند و امروز با 4 جریان سلفی در جهان مواجه هستیم که جریان تکفیر، جریان اصلاحی، جریان جهادی و جریان نوسلفی از جمله این جریان هاست.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی اظهار داشت: امروز جریان تکفیر گرچه یکی از چالش های مهم جهان اسلام است، اما جریان نوظهور نیست و ریشه در صدر اسلام دارد.
حجت الاسلام و المسلمین میرعلی با اشاره به این که خوارج اولین گروه تکفیری و تروریست در صدر اسلام هستند، گفت: پدیده تکفیر ریشه در صدر اسلام دارد و در دوره معاصر این جریان در دو شاخه از جمله جریان تکفیر در وهابیت و همچنین جریان گروه های انقلابی مصر، خود را نشان داد.
وی افزود: دیدگاه جریان وهابیت به مرحله عمل نرسید و وهابیت اقدامات تروریستی را نه در نظر و نه در عمل نداشتند، زیرا آنان تحت تأثیر فقهای خود بودند و فقهای عصر نیز معتقد بودند که باید از حاکم زمان حمایت کرد.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی تصریح کرد: در مصر این اعتقاد وجود نداشت و گروه های سلفی مصری گروه های روشنفکری بودند که از علمای دین نبودند و با جریان فقهی ارتباطی نداشتند.
حجت الاسلام و المسلمین میرعلی ادامه داد: در مصر تمام جریان های سلفی عمدتا علیه غرب است و بحث فرقه گرایی وجود ندارد و بحث اتحاد اسلامی در اندیشه آنان وجود دارد و رویکرد انقلابی آنان علیه غرب و استکبار است.
وی یادآور شد: دیدگاه های انقلابیون مصر نظری است و عملیاتی نیست و دوگانگی میان تفکر انقلابی شیعه و تفکر انقلابی سیدقطب وجود ندارد، به طوری که انقلابیون مصر تحت تأثیر انقلاب اسلامی قرار گرفتند.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی عنوان کرد: زمانی که جریان سلفی به افغانستان راه می یابد، رویکرد آنان با عنصر وهابیت عجین می شود و رویکرد آنان تغییر می کند.
حجت الاسلام و المسلمین میرعلی اظهار داشت: پاکستان و عربستان در راستای سیاست های استکبار و غرب هستند و حمایت های مالی گروه های تکفیری را به عهده گرفتند و با نظارت آمریکا آنان را هدایت می کنند.
وی در پایان گفت: انقلاب اسلامی به دلیل این که نظریه صدور انقلاب را داشت و مبانی شیعه در آن وجود داشت، خطری برای وهابیت محسوب می شد و دشمنان، خطر تشیع را بیشتر از خطر غرب جلوه دادند و بدین وسیله حرکت های تروریستی را گسترش دادند.
پایان پیام/
نظر شما