به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مژگان شریفی امروز ( 19 خرداد) در نشست هم اندیشی حوزه اشتغال و کارآفرینی زنان خراسان جنوبی اظهار کرد: بهرهگیری از ظرفیتهای استان در ایجاد اشتغال و کارآفرینی در حوزه خانواده یکی از اهداف بسیار مهم کمیته تخصصی اشتغال است.
وی افزود: بسترسازی برای افزایش حضور بانوان در عرصههای اجتماعی، توانمندسازی زنان و خانواده در راستای اشتغال و کارآفرینی و بهرهگیری از ظرفیتها و پتانسیلهای استان در نقاط شهری و روستایی از دیگر اهداف کمیته اشتغال است.
سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی گفت: گسترش تعاونیها و کارگاههای کوچک خانگی، آموزش مهارتهای مورد نیاز و کارآفرینی، حمایت از صنعتگران در بحث فروش و بازاریابی محصولات و حمایت و توسعه تشکلهای مردم نهاد از جمله راهکارهایی است که در حوزه تخصصی اشتغال مدنظر قرار گرفته است.
شریفی با اشاره به اینکه آسیب طلاق، اعتیاد به مواد مخدر و بیکاری و نرخ رشد فارغالتحصیلان بیکار از موضوعاتی است که خراسان جنوبی را درگیر کرده، ادامه داد: در حال حاضر جمعیت مردان استان به جمعیت زنان برابری میکند.
وی با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی مردان 66.1 درصد است، افزود: نرخ مشارکت اقتصادی برای زنان 17.1 درصد است .
سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی نرخ اشتغال استان را 92.6 درصد اعلام کرد و گفت: در حال حاضر نرخ بیکاری استان نیز 7.4 درصد است.
شریفی عنوان کرد: سهم اشتغال مردان در بخش خدمات 80.2 درصد و برای زنان 19.8 درصد است.
به گفته وی سهم اشتغال مردان در بخش صنعت 85 درصد و زنان 15 درصد است همچنین سهم اشتغال مردان در بخش کشاورزی 76.1 درصد و زنان 23.9 درصد است.
سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تعداد زنان شاغل در بخش دولتی 11 هزار 622 نفر است، بیان کرد: زنان شاغل در بخش خصوصی استان 29 هزار و 186 نفر هستند.
شریفی یادآور شد: در خراسان جنوبی تعداد 2 هزار و 135 نفر زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی و تعداد 17 هزار و 482 نفر مددجویان زن تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.
وی از وجود 2 هزار و 419 تعاونی در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: تعداد اعضای شرکت تعاونیهای زنان استان 3 هزار و 168 نفر هستند و همچنین تعداد 19 شرکت تعاونی روستایی زنان با عضویت 4 هزار و 171 نفر زن در استان فعال است.
سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی یادآور شد: نرخ مشارکت اقتصادی زنان استان 17.1 درصد بوده که 5.6 درصد از نرخ مشارکت زنان کشور در سال 92 بیشتر بوده است.
شریفی با بیان اینکه نرخ بیکاری زنان در استان در سال 92 معادل 13 درصد بوده، تصریح کرد: این میزان از نرخ بیکاری زنان در کشور پایینتر بوده است.
وی با تاکید بر اینکه زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند، گفت: نقش زنان در جامعه و خانواده پررنگ است اما متاسفانه زنان جزء افراد فقیر حوزه اقتصادی مطرح هستند در حالی که در کشورهای توسعه یافته بیش از 50 درصد فعالیتهای اقتصادی را زنان تشکیل دادهاند.
سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نیاز فیزیکی مهمترین نیازی است که زنان را درگیر خود کرده است، افزود: اشتغال کاذب زنان، رهاسازی کارگاه های کوچک در مناطق شهری و روستایی به دلیل خشکسالی، معطوف بودن اشتغال زنان در بخش خدمات و نرخ بالای بیکاری فارغ التحصیلان از جمله مشکلات زنان استان است.
پایان پیام/
نظر شما