به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، مهران تقوی، معاون دفتر نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز(19 خرداد) در نشست ساماندهی مجتمعهای فرهنگی و هنری اداره کل ارشاد این استان، اظهار کرد: یکی از دغدغههای مهم وزارت فرهنگ و ارشاد که بهدرستی نتوانسته بود هدایت شود، ساماندهی فضاهای فرهنگی در سطح کشور بود.
وی، بابیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سرمایهگذاری بسیار زیادی از گذشته در بحث زیرساختهای فرهنگی بهصورت کلان انجام داده بود، افزود: این فضاهای فرهنگی به دلیل محدودیت اداری و مالی که وجود داشت آنطور که بایدوشاید مورداستفاده قرار نگرفته و از تمام ظرفیتهای آنها استفادهنشده بود.
معاون دفتر نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراز کرد: از سال گذشته برنامهریزی صورت گرفت که از ظرفیتهای بخش خصوصی برای احیای مجتمعهای فرهنگی و هنری و فضای فرهنگی متعلق به وزارت استفاده و این امر در تمام شهرستانها صورت گیرد.
تقوی، بابیان اینکه یکی از اهداف این طرح کمک به هزینههای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تصریح کرد: در سال گذشته تحقیق میدانی در خصوص وضعیت مجتمعهای فرهنگی و هنری در مناطق برخوردار و محروم صورت گرفته و بانک اطلاعاتی در این زمینه ایجاد شد که جامع و دقیق است.
وی، یادآور شد: امکانان مجتمعهای فرهنگی و هنری ارشاد در نقاط مختلف استانها و شهرستانها بررسیشده و موقعیت سنجی لازم درزمینهٔ مکان این مجتمع مورد ارزیابی قرارگرفته و برنامهریزی دقیق و لازم برای واگذاری به بخش خصوصی انجام شد.
معاون دفتر نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در اسفندماه سال گذشته با مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها نشستی برگزار شد و در خصوص واگذاری این مجتمعها مسائل بیان گردید و در سال جاری برنامه عملیاتی شدن آن به فراخور وضعیت استانها و توانمندی آنها در این خصوص برنامهریزی لازم انجام شد.
تقوی، بابیان اینکه استان ایلام که دارای تعداد محدودی مجتمعهای فرهنگی و هنری به نسبت سایر استانهای کشور است، افزود: تلاش میشود که افق بلندی را در نظر داشته باشیم هرچند گامهایی که برداشته میشود، باید قدمبهقدم برداریم و زمینه مشارکت بخش خصوص در برنامهای بلندمدت در امور فرهنگی و هنری را فراهم کنیم.
وی، بابیان اینکه روشهای مختلفی ازجمله مشارکت، خرید خدمت، واگذاری مدیریت و اجاره برای واگذاری به بخش خصوص وجود دارد و در قانون تعریفشده است، ابراز کرد: با توجه با ظرفیت و نوع مخاطب و میزان مخاطب برنامههای فرهنگی و هنری از مجتمعهای فرهنگی و هنری بهصورت یکساله به بخش خصوصی واگذار میشود.
معاون دفتر نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراز کرد: سایر روشها نیز در برنامهریزی واگذاری به بخش خصوصی به فراخور وضعیت استانها و توانمندیهای بخش خصوصی مدنظر قرار دارد و به دنبال احیای مجتمعهای فرهنگی و هنری ارشاد، همراه با ایجاد زمینه درآمدزایی برای امورات فرهنگی و هنری هستیم.
تقوی، در پایان خاطرنشان کرد: اگر بخش خصوصی پایکار باشد، میتواند زمینه مناسبی در راستای اجرای برنامههای بهتر فرهنگی و هنری در مجتمع فرهنگی و هنری ایجاد کرده و همچنین نگهداری این مجتمعها برای استفاده اقشار مختلف جامعه بهویژه هنرمندان جامعه آسانتر و با همکاری خود مردم خواهد بود.
گفتنی است، در این نشست،با حضور مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستانها و معاونین فرهنگی واداری و مالی وضعیت مجتمعهای فرهنگی و هنری در راستای واگذاری به بخش خصوصی بررسی و در این خصوص بحث و تبادلنظر شد.
پایان پیام/
نظر شما