به گزارش خبرگزاری شبستان،یاشار ساعتچی کارشناس ارشد روانشناسی با اشاره به کاهش اعتیاد در جامعه گفت: باید هر قدمی که برای پر کردن اوقات فراغت جوانان برداشته میشود، هدفمند بوده و جوانان را در مسایل سیاسی و اجتماعی و زمینه هایی که گرایش به آسیبهای اجتماعی را کمتر میکند، فعال کنیم.
وی با بیان اینکه اگر اقدام جدی برای آگاهسازی جامعه در مورد عوارض و خطرات مواد مخدر صنعتی و داروهای روانگردان انجام نشود، در آینده با گسترش بیشتر نوجوانان به مواد خطرناکتری روبرو خواهیم شد، اظهار داشت: همه ما باید دست به دست هم بدهیم تا در درجه اول بتوانیم از گرایش افراد سالم به این مواد جلوگیری کرده و سپس درصدو بهبود افراد معتاد برآییم.
ساعتچي ادامه داد: اعتیاد بهعنوان یکی از اولویتهای بهداشتی کشور که سلامت جامعه را به خطر میاندازد محسوب شده و برای پیشگیری و درمان آن بايد برنامهریزی اصولی و اقدامات جامعی به عمل آید.
وي اضافه کرد: با در نظر گرفتن این مسئله و با توجه به قدرت ساختاری سیستم مافیایی تولید و عرضه مواد مخدر ، اکنون هیچ نهادی نمیتواند با مشارکت و همیاری از این پدیده شوم جلوگیری کند.
اين كارشناس ارشد روانشناسي با اشاره به اینکه اهمیت توجه خانوادهها به تمایلات و خواستههای فرزندان امری بدیهی است، گفت: امروزه عواملی که زمینه اعتیاد جوانان را فراهم میکنند نشانه و علایم قابل توجهی ندارند، آنچه جوانان امروز بهعنوان دغدغههای اصلی خود از آن نام میبرند، درصد زیادی تامین نیاز های مالی نیست، بلکه ایجاد نشاط و شادی از اولین آنهاست.
این کارشناس افزود: این یک واقعیت است که نوجوان امروز داشتن روحیه شاد و اجرای برنامههای مناسب در اوقات فراغت را به هر چیز دیگری ترجیح میدهد و اگر این نیاز طبیعی او، از راهها و با روشهای درست تامین نشود، برای ایجاد روحیه شاد به راههای نادرست متوسل خواهد شد که مواد مخدر صنعتی و داروهای روانگردان، یکی از همین روشهاي غلط برای ایجاد شادی کاذب در جوانان است.
ساعتچی اظهار داشت: معتقدم 50 درصد مشکل نوجوانان با شاد نگه داشتن آنها و برنامهریزیهای مناسب برای اوقات فراغت آنان رفع میشود، مصرف مخدرهای صنعتی نشانه و علایم قابل توجه و شناخته شدهای که معمولا معتادان به مخدرهای سنتی در سیما و رفتارهای خود دارند و یا بروز میدهند، ندارد ، ولی علایم عمومی مصرف آن در فرد میتواند یکی، چند تا و یا همه حالتهایی چون ابزار احساسات بی دلیل، حساسیت بیش از حد به نور، قفل شدن فک، نوشیدن بیش از اندازه مایعات و تعریق زیاد بدن، رفتارهای خطرناک نسبت به خود و یا دیگران، بروز دادن تمایلات جنسی غیر معمول و غیره باشد.
وی تصریح کرد: هر چند که آثار جانبی ناشی از قطع مصرف مواد مخدر صنعتی و روان گردانها در نظر مصرف کننده غیر قابل مهار و وحشتناک است، باز هم راهحلهایی وجود دارد. اولین قدم، فهمیدن علت اعتیاد فرد به ماده اعتیادآور است.
وی تصریح کرد: نوجوانان امیدهای آینده هستند، والدین باید با فرزندان خود صحبت کنند و وقت بیشتری را به آنها اختصاص دهند. به مشکلات جوانان گوش فرا دهند. آرزوهایشان را بشنوند . از تلاشهای آنها ، هر چند بدون نتیجه باشد، قدردانی و تواناییهای آنها را تمجید و روحیهشان را تقویت كنند، با آنان در مورد داروهای خطرناک و استفاده نابجا از آنها صحبت شود.
ساعتچی خاطرنشان کرد: توجه به مسایل یاد شده گرایش به اعتیاد را کاهش داده و راه مقابله را آسانتر میکند.
این کارشناس ارشد روانشناسی در پایان استفاده فراگیر از امکانات اطلاعاتی، برای پیشگیری و مقابله با عوامل اصلی داخلی مرتبط با مواد مخدر و روانگردان و پیشسازهای آنها را امری مهم دانست و تصریح کرد: باید تدابیر لازم برای حمایتهای اجتماعی پس از درمان مبتلایان به مواد مخدر و انواع روانگردان نیز در زمینه ارائه خدمات مشاوره و پزشکی، حمایتهای حقوقی و اجتماعی برای افراد بازتوانی شده و خانوادههای آنها انجام شود.
پایان پیام/
نظر شما