نگاه امنیتی از روی تشکل های مردم نهاد برداشته شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از ساماندهی تشکل های مردم نهاد در حوزه محیط زیست خبر داد و گفت: نگاه امنیتی از روی تشکل های مردم نهاد برداشته شود.

محمد درویش، مدیرکل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش سازمان های مردم نهاد در ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست اذعان داشت: سازمان های مردم نهاد در 2 حوزه می توانند به بهبود کیفیت حوزه محیط زیست کمک کنند.

 

وی با بیان اینکه سازمان های مردم نهاد به عنوان حلقه حد واسط بین حاکمیت و مردم می توانند ارتباط بهتری با مردم و جامعه محلی برقرار کنند، تصریح کرد: با توجه به اینکه بسیاری از مشکلاتی که در عرصه های طبیعی داریم و یا در موضوع تعاملی که با تنوع زیستی وجود دارد شکار بی رویه و نامهربانی با طبیعت، تشکل های مردم نهاد می توانند با ظرفیت سازی و اطلاع رسانی در این حوزه با مردم محلی ارتباط برقرار کنند و به تغییر رفتار کمک کنند.

 

ساماندهی تشکل های مردم نهاد در حوزه محیط زیست

 

درویش پیگیری مطالبات مردم و حاکمیت را کارکرد دیگر سازمان های مردم نهاد عنوان کرد و افزود: این تشکلات می توانند به عنوان چشم و چراغ و پایشگر بی طرف به ملاحظات محیط زیستی توجه داشته باشند و دولتمردان و مدیران کشور را در حوزه محیط زیست به چالش کشیده و مباحث مربوط به حفاظت از محیط زیست را مطالبه کنند.

 

وی با بیان اینکه سازمان های مردم نهاد به نحوی صدای مردم در حاکمیت هستند، اذعان داشت: اگر کارکرد دوگانه تشکل های مردم نهاد به خوبی مدیریت شود و به اجرا درآید می تواند در راستای حفاظت و صیانت از محیط زیست کشور اقدامات موثری انجام دهد.

 

فعالیت 770 تشکل مردم نهاد در حوزه محیط زیست

 

درویش با بیان اینکه حدود 770 تشکل مردم نهاد در حوزه محیط زیست داریم، خاطرنشان کرد: کیفیت فعالیت این تشکل ها متفاوت است و تعداد اعضای برخی از این تشکل ها به بیش از 300 نفر نیز می رسد. بعضی از این تشکل ها دارای وب سایت هستند و مدام مسایل روز را تحلیل می کنند اما برخی تشکل غیرفعال داریم و صرفا اسمی بر روی کاغذ هستند و در مواقعی برای مطالبات خاصی در یک بازه زمانی محدود فعالیت می کنند.

 

مدیر کل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه تشکل های مردم نهاد خبر داد و گفت: تلاش می کنیم با برگزاری کارگاه های آموزشی سه روزه در هر سطح وضعیت آگاهی این تشکل ها را ارتقا دهیم.

 

وی از ساماندهی تشکل های مردم نهاد در حوزه محیط زیست خبر داد و افزود: وضعیت تشکل های مردم نهاد را بررسی کرده ایم و برای ساماندهی و ارتقای کیفی فعالیت هایشان طرح ها و برنامه هایی داریم.

 

کاهش مشارکت مردم در حوزه های اجتماعی

 

درویش با بیان اینکه مشارکت مردم در حوزه های اجتماعی اصولا کم شده است، اذعان داشت: میزان نرخ مشارکت مردم در حوزه محیط زیست نسبت به دیگر حوزه های اجتماعی بدتر نیست اما در مجموع راضی کننده هم نمی باشد.

 

وی با اشاره به برنامه ها و اقدامات تاثیرگذار در افزایش میزان مشارکت مردم در حوزه محیط زیست خاطرنشان کرد: کاهش مقررات دست و پاگیر ثبت NGO‌ها در سطح کشور، برداشته شدن نگاه های امنیتی از روی سازمان های مردم نهاد از جمله مولفه هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

درویش ادامه داد: قانون جدید و مدونی برای فعالیت های مدنی در کشور باید به تصویب برسد که این موضوع در هیئت دولت در حال بررسی است و به زودی به صحن مجلس ارایه می شود.

 

مدیر کل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست اذعان داشت: باید تلاش کنیم تا بتوانیم تشکل های مردم نهاد را آموزش دهیم و کیفیت فعالیت هایشان را افزایش دهیم و در واقع پس از کیفی سازی فعالیت های این سازمان های مردمی به افزایش کمیت آنها نیز بپردازیم.

 

افزایش کیفی تشکل های مردم نهاد در حوزه محیط زیست

 

وی با تأکید بر ضرورت افزایش کیفی تشکل های مردم نهاد در حوزه محیط زیست تاکید کرد: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رسانه ملی، سازمان تبلیغات اسلامی، ستاد ائمه جمعه، وزارت نیرو، وزارتخانه های نفت، صنایع و معادن، آموزش و پرورش و وزارتخانه های علوم و ورزش و جوانان می توانند در کنار سازمان حفاظت محیط زیست برای گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست همکاری داشته باشند.

 

مدیرکل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست یک مسئله عمومی است، تصریح کرد: هیچ نهادی در کشور وجود ندارد که بتواند ادعا کند عملکردش با محیط زیست پیوندی ندارد.

 

درویش با اشاره به امضای تفاهم نامه ای بین وزارت دفاع و سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص رعایت ملاحظات محیط زیستی خاطرنشان کرد: در قالب این تفاهم نامه مقرر شده تا وزارت رفاه ملاحظات محیط زیستی را در دستور کار خود قرار دهد و در تعیین مکان های رزمایش، ملاحظات زیست محیطی را رعایت کنند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 463272

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha