سینمای ایران جلوتر از بالیوود است

خبرگزاری شبستان: بری نویدی گفت: سینمای ایران حتی از سینمای بالیوود هم جلوتر است چراکه سالانه در بالیوود ۷۰۰  فیلم ساخته می‌شود و تمام فیلم‌ها محتوای مشابه دارند و در واقع مثل ایران، فیلم‌های هنری تولید نمی‌کنند.

«بهرام نویدی» معروف به «بری نویدی» تهیه کننده و فیلمساز سینمای هالیوود و فیلم‌های آل‌پاچینو در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان درباره فیلم‌های ایرانی و سطح آنها بیان کرد: در کل فیلم‌های ایرانی را خیلی سطح بالا می‌بینم. در آمریکا با این حال که برنامه‌های خودمان را داریم، دوستان فیلمسازم مرتب با من تماس می‌گیرند و از من درباره فیلم‌های ایرانی سوال می‌کنند. ایرانی‌ها کارشان خوب است و فیلم‌های هنری خیلی خوبی می سازند. خوب آموزش می بینند و هنرپیشه‌ها و کارگرداننان خوبی دارند و فیلم‌های تلویزیونی خوبی می‌سازند.

وی افزود: خوبی فیلم و هنر سینما این است که در همه جای دنیا قابل ساخت و نمایش است. حتی از من می پرسند که چگونه فارسی را فراموش نکرده‌ای و به خوبی صحبت می کنی من هم پاسخ می دهم که زیاد کتاب نمی‌خوانم ولی در عوض فیلم‌های تلویزیونی و سینمایی ایرانی را تماشا می‌کنم.

نویدی درباره مقایسه جایگاه سینمای ایران و آمریکا گفت: این دو قابل مقایسه نیستند چرا که فیلم‌های ایرانی بیشتر در فستیوال‌های جهانی حضور دارند و معمولا هم برگزیده می شوند و جایزه می گیرند به همین دلیل سینماگران و فیلم‌های ایرانی به لحاظ هنری از احترام بالایی برخوردارند اما فیلم‌های آمریکایی بیشتر تجاری هستند و فیلم‌های ایرانی از لحاظ تجاری ضعیف هستند. حتی من که فیلم «تاجر ونیزی» را با آل پاچینو تولید کردم این فیلم یک اثر تجاری نبود و برای من آن قدرها پولسازی نکرد به همین دلیل مطمئناً صد سال دیگر هم کسی چنین کاری نخواهدکرد.

این تهیه کننده تصریح کرد: حتی اگر قرار بود برای اسکار کاندیدا شود هم باید پول خرج می‌کردیم چرا که اگر بخواهید در اسکار حاضر باشید بدون پول نمی‌توانید و باید پول خرج کنید به هرحال فضای آنجا تجاری است اما در کل به ایرانی‌ها و فیلم‌های‌شان بسیار احترام می‌گذارند چرا که ایرانی‌ها در عرصه‌های دیگر امریکا هم بسیار موفق هستند.

 

مردم وهنرمندان تحت تاثیر تبلیغات سیاسی هستند

نویدی درباره دلیل تفاوت دیدگاه مردم و هنرمندان امریکا (نقاط مختلف جهان) نسبت به ایران و واقعیت موجود این کشور و مردمش اظهار داشت: برای اینکه از اتفاقات اطلاعی ندارند و تبلیغات سیاسی (پروپاگندا نیوز) در همه جای دنیا وجود دارد و مردم هم تحت تاثیر این اخبار. مردم هم عموما عامی هستند و مطالعه و تحصیلات خاصی ندارند که بتوانند مسائل را تحلیل کنند. اخبار هم عموما خبرهای ایالتی است و اگر نگاهی به اخبار داخلی داشته باشیم تنها به مشکلات خود می‌پردازند و اگر خبر خارجی هم منتشر شود توجهی نمی‌کنند و بیشتر به کارها و مسائل خود توجه دارند. البته این اتفاق در ایران هم ممکن است که بیفتد که به همان مساله پروپاگندا بر می‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: پروپاگندا نیوز متاسفانه مساله‌ای است که کنترلش سخت است و البته پخش فیلم‌ها هم امکان پذیر نیست و خرج دارد مگر اینکه فیلم‌ها را در تلویزیون کابلی یا تلویزیون‌های خصوصی پخش کنند. این قاعده نه تنها برای فیلم‌های ایرانی بلکه برای فیلم های دیگر کشورها مثل فرانسه نیز صادق است چراکه این مساله به پول بر می‌گردد، اما بر خلاف امریکا، فیلم‌های ایرانی در فرانسه و انگلیس نمایش داده می‌شوند.

 

سینمای ایران جلوتر از بالیوود است

این تهیه کننده سینمای هالیوود در مورد روند حرکت سینمای ایران اظهار کرد: این سینما خیلی خوب پیش می رود و به مرور زمان اوضاع سینمای ایران بهتر شده و می‌شود، چراکه بعد از 15 سال دوری از  ایران متوجه این تغییرات مثبت شده‌ام و وقتی که با فیلمسازان ایرانی صحبت می‌کنم نیز این تغییرات بیشتر مشهود است. هنری که در فیلم‌های ایرانی وجود داشت حالا با وجود پیشرفت تکنولوژی نیز امکان نمود در فیلم‌های بیشتری دارد یعنی در حال حاضر حتی می‌توانید با موبایل خود نیز فیلم بسازید.

وی ادامه داد: الان در هالیوود هم همه فیلم می سازند یعنی 40 هزار فیلم در «ساوند دنس فیلم فستیوال»  ثبت نام می شود اما از این تعداد فقط 300 الی 400 فیلم به نمایش در می‌آید و تنها حدود 3 فیلم را می‌خرند به همین دلیل اگر از این لحاظ حساب کنید سینمای ایران خیلی جلوتر است.

نویدی تصریح کرد: سینمای ایران حتی از سینمای بالیوود هم جلوتر است چراکه سالانه در بالیوود 700  فیلم ساخته می‌شود و تمام فیلم‌ها محتوای مشابه با موزیک و حرکات موزون دارند و در واقع مثل ایران، فیلم‌های هنری تولید نمی‌کنند.

هرچه فیلم بیشتری درست شود اثر بد بیشتری هم ساخته می شود

وی با اشاره به فیلم سینمایی «جدایی نادر از سمین» بیان کرد: در سینمای ایران آثاری مثل «جدایی» که فیلمی است که برای تمام دنیا قابل درک و به تعبیر دیگر جهانی است نیز تولید می شود برای اینکه موضوع این فیلم در همه جای دنیا مصداق دارد و فهمیده می شود. البته طبیعی است که شاید از بین 100 فیلمی که در سال در ایران ساخه می شود 15 فیلم خوب باشند و ویژگی آثار بزرگ را داشته باشند. این نسبت در امریکا و اروپا هم هست و در بین انبوه تولیدات آنها تعداد کمی این ویژگی ها را دارند.  البته هرچه فیلم بیشتری درست شود اثر بد بیشتری هم ساخته می شود.

بنابراین اگر فیلم‌هایی تولید شوند که همه انواع فرهنگ‌ها را در بر بگیرد، سینمای موفق‌تری خواهید داشت.

 

فیلمسازان ایرانی با عشق و علاقه فیلم‌ می‌سازند

تهیه کننده فیلم آل پاچینو در پاسخ به سوالی درباره ارائه پیشنهاد برای فیلمسازان ایرانی برای بکارگیری المان‌های تجاری و اقتصادی در فیلم‌ها، به خبرنگار شبستان گفت: فیلمسازان ایرانی با عشق و علاقه فیلم‌ می‌سازند و به نظر من باید همین روند را ادامه دهند، اما اگر بخواهند با سینمای تجاری جهان وارد مسابقه شوند، برایشان مشکل به وجود می‌آید چراکه باید به داستان‌ها و سوژه‌هایی بپردازند که خودشان با آن راحتند که این روند نیز به مرور زمان و با ساختن فیلم‌های زیاد بهتر شده و به داستان‌های جدید دست پیدا می‌کنند. ایرانی‌ها باهوشند و برخلاف بالیوود که در آن فیلم‌های هالیوودی کپی می‌شوند که این هم به دلیل تفاوت فرهنگی آنها است، فوت و فن کار را یاد می گیرند و نیازی به کپی ندارند و به نظر من بهتر است که سینمای ایران به صورت تخصصی در حیطه فعالیت خودش کار کند.

وی در مورد تولید پروژه در ایران به صورت مشترک، نیز بیان کرد: فیلمسازان ایرانی کارشان را بلد هستند و بهتر از من هم فیلم می‌سازند. هنر فیلمسازی ایرانی را می‌شناسم و تنها کاری که می‌توانم بکنم این است که اگر خواستم در آینده فیلمی بسازم، بتوانیم آن را در ایران و با کمک فیلمسازان ایرانی و به صورت اینترنشنال و با حضور هنرپیشه‌های بین المللی آن را تولید کنیم.

نویدی درباره هنرپیشه‌های ایرانی نیز گفت: هنرپیشه‌های ایرانی در حال رشد هستند و کارشان هم خوب است و بیشتر آنها نیز زبان نیز خوب بلدند، پس می‌توانند در فیلم‌های مشترک بین المللی هم بازی کنند.

 

گفت‌وگو: آزاده فضلی- محمدصالح حجت‌الاسلامی

ادامه دارد...

کد خبر 463157

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهسا احمدی IR ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۶
    0 1
    سلام برای من جالب است که خبرنگاران شبستان، چگونه با تعجب و حسرت با این آقا ی محترم به عنوان تهیه کننده هالیوودی فیلم ال پاچینو گفتگو میکنند، ولی کار یک خبرنگار این نیست که هر چه میشنود و برایش جالب است برای مردم هم جالب باشد.کار یک خبرنگار تحقیق میباشد تا با افراد مصاحبه میکنند، معلوم نشود که مصاحبه سفارشی میباشد. در گفتار این ما متوجه میشویم ایشان به سفارش آقای اسفندیاری به ایران آمده و بعد هم خبرنگار متعجب از فارسی صحبت کردن ایشان شده، آخر کسی که به گفته خودشان پانزده سال پیش از ایران رفته جرا جای تعجب دارد که فارسی صحبت نکند.؟ بعد هم دوستان ما افرادی را میشناسیم که سی یا چهل سال در قلب هالیوود و در متن بازار هالیود کار کردند و فارسی را هم از بنده و جنابعالی بهتر صحبت میکنند، و در ضمن با یک بازیگری آشنا بودند چه امتیازی دارد که در کنار پانزده اسم دیگر به عنوان تهیه کنندگان ایشان را به‌عنوان تهیه کننده معرفی گردد.؟ فکر نمیکنید خوانندگان شبستان بهتر میفهمند.؟ در پایان عرض کنم سینمایی بالیوود در سال گذشته که سال کم کاری بحساب میامد طبق آمار خودشان 915 فیلم تولید کردند، این آمار غلط چرا یاید چاپ شود.