به گزارش خبرگزاری شبستان،روزنامه “جمهوریت” ترکیه درگزارشی در تاریخ ژانویه ۲۰۱۴ از قاچاق سلاح از ترکیه به سوریه توسط دولت پرده برداشت که درون مواد غذایی و دارویی در دو کامیون جاسازی شده بودند.
این روزنامه، اخیر اسناد حمایت لوجستیکی و تسلیحاتی سال گذشته دولت ترکیه از تروریستها در سوریه را فاش کرد و تصاویری این کامیونها را منتشر کرد که جنجال تازه ای در فضای سیاسی ترکیه ایجاد کرده است.
طبق گزارش جمهوریت، این کامیونها هزار قبضه خمپاره و ۸۰ هزار بسته مهمات برای سلاحهای سبک و سنگین و صدها بسته انفجاری با خود به سوریه حمل کردند و گفته میشود که این سلاح و مهمات ساخت روسیه است که از کشورهای عضو سابق شوروی فرستاده شده بود.
در آن زمان که این دو کامیون قصد عبور از مرز ترکیه و ورود به سوریه را داشتند توسط نیروهای مرزبانی ترکیه در شهر “آدانا” مورد بازرسی قرار گرفته و توقیف شدند که دولت هم تمام نیروهای مرزبانی که ۴۰ نفر بودند را روانه زندان کرد. و بعدها پس از مخابره شدن این اتفاق توسط روزنامه جمهوریت، علیه عوامل این روزنامه نیز طرح شکایت کرد.
دولت آنکارا تمام مطبوعات و رسانهها را از انتشار اخباری در این مورد منع کرده است.
جان دوندار” سردبیر روزنامه جمهوریت ترکیه در این مورد میگوید: حق ترکهاست که بدانند حکومتشان از تروریستها حمایت تسلیحاتی میکند، تروریستهایی که روزی علیه خود ترکیه دست به کار خواهند شد.
دولت ترکیه نیز “دوندار” را به دادگاه کشانده و از وی به علت مخابره قاچاق سلاح از ترکیه به سوریه، به اتهام “حمایت از تروریسم” شکایت کرده است، از سوی دیگر هیچ یک از رسانهها جرأت پرداختن به دادگاه “دوندار” را ندارند، چرا که میترسند دولت آنکارا علیه آنها نیز شکایت کند.
ترکیه در اوضاع بدی به سر میبرد، انتخابات پارلمانی در راه است و حزب عدالت و توسعه از شرایط به وجود آمده به هیچ وجه راضی نیست. در این میان احزاب مخالف هم دست به کار شده و لب به انتقاد از دولت داود اوغلو و شخص اردوغان گشودهاند.
صلاح الدین دمیرتاش ، رهبر حزب صلح و دموکراسی در ترکیه در مورد قاچاق سلاح از ترکیه به سوریه میگوید: اگر سلاح را در زیر جعبه های دارو به سوریه میفرستید معلوم است که یک جرم در حال انجام است. در این کشور پارلمان وجود دارد؛ اگر قرار به فرستادن کمک های بشر دوستانه باشد، بودجه آن در پارلمان ترکیه تعیین شده و توسط مجلس این کشور تامین خواهد شد.
موضوع دیگری که در آستانه انتخابات از سوی مخالفان اردوغان مطرح شده است و جنجال آفریده است موضوع سنگ توالت طلا در کاخ ریاست جمهوری ترکیه است. کمال قلیچ دار اوغلو، رهبر حزب جمهوری خواه خلق، با انتقاد از کاخ مجلل اردوغان، مدعی وجود توالت هایی از جنس طلا در کاخ ریاست جمهوری شده بود. اردوغان در واکنش به اظهارات رقیبش گفت: من از کمال قلیچ دار اوغلو دعوت می کنم در این کاخ گشتی بزند. اگر حتی یک سنگ توالت طلا پیدا کرد من از ریاست جمهوری استعفا می دهم. ولی اگر پیدا نکرد خودش باید از حزب جمهوری خواه خلق استعفا کند.
معمر جمال اوغلو یکی از وکلای رییس جمهوری ترکیه سه شنبه در گفتگو با خبرگزاری آناتولی گفت: او شکایاتی را به سبب افترا به رییس جمهوری علیه کمال قلیچ دار اوغلو، رییس حزب جمهوریخواه خلق، در دادگاه مطرح کرده است.
به گفته جمال اوغلو، موکل او 100 هزار لیره ترکیه ( 34 هزار یورو ) زیان و ضرر تقاضا کرده است. رییس جمهوری ترکیه در نطقی در ارزروم گفت:« آقای قلیچدار اوغلو، تو چه زمانی این توالت ها را دیده ای که می گویی آنها از طلا است ؟»
رهبر حزب جمهوریخواه خلق در واکنش به این سخنان اردوغان گفت: هیچ علاقه ای به این کاخ ندارد و اشتهای اردوغان را برای طلا ، دلار و یورو محکوم کرد.
روزنامه رای الیوم در این باره نوشته است: حزب عدالت و توسعه ترکیه روز یکشنبه آینده وارد انتخابات پارلمانی می شود اما با حملات رسانه ای و سیاسی علیه رجب طیب اردوغان رئیس خود روبرو شده است که این هجمه با هدف کاستن از هیمنه آن در این کشور است.
این رسانه می نویسد: رقبای اردوغان به دنبال خدشه وارد کردن به وجهه وی به ویژه در رسانه های ترکیه هستند.کاخی که اردوغان به شیوه سلاطین عثمانی بنا کرده است محور این حملات رسانه ای به سبب لوکس بودن و حیف و میل صورت گرفته در آن است.موضوعی که از سوی اردوغان تکذیب شده و وی منتقدان را به آوردن اسناد واقعی دعوت کرده است.این کاخ بر بالای بلندی قرار گرفته است و بیش از 1150 اتاق دارد و اشیای گرانبها دارد.
رای الیوم بیان کرد: اگر اردوغان بتواند بر منتقدان کاخ خود غلبه کند بسیار دشوار است که بتواند از موضوع سوریه که منتقدان و مخالفان وی به دنبال بهره برداری از آن برای زیر کشیدن وی از قدرت هستند بگذرد. روزنامه جمهوریت اخیرا در صفحه اول خود و پایگاه الکترونیکی خود تصاویر سلاح هایی که سوی سوریه ارسال می شد را منتشر کرده است.این رسوایی زمانی بیشتر شد که اسنادی در اینترنت منتشر شد مبنی بر اینکه این محموله ها به دستگاه اطلاعاتی ترکیه مربوط می شود و این سلاح ها برای مخالفان بشار اسد ارسال می شود.
این رسانه می نویسد: اردوغان روزنامه مذکور را به جاسوسی متهم کرده است و فتح الله گولن رقیب خود را در پشت پرده آن می داند. احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه به حمایت از مخالفان سوری اذعان کرده و اقدامات مخالفان را تلاشی برای تاثیر گذاری بر انتخابات روز یکشنبه توصیف کرده است.این گفته داوود اوغلو درست است زیرا هدف اساسی از این اقدامات کاستن از شانس حزب عدالت و توسعه برای پیروزی در این انتخابات است به ویژه که نظر سنجی ها حاکی است که میزان تایید از 50 درصد به چهل درصد رسیده است و مفهوم آن عدم تشکیل دولت اکثریت و مجبور شدن این حزب برای تشکیل دولت ائتلافی است.موضوعی که فرصت های اردوغان برای انجام اصلاحات قانون اساسی لازم برای افزایش اختیارات خود به عنوان رئیس جمهوری را با مانع روبرو خواهد کرد.حزب عدالت و توسعه باید برنده دو سوم کرسی ها یعنی 367 کرسی از 550 کرسی شود.
رای الیوم می نویسد: سیاست صفر مشکلات با همسایگاه در طول 13 سال گذشته اردوغان را قدرت نگه داشته است اما دست برداشتن از این سیاست با دخالت در امور سوریه چه بسا شروعی بر پایان این دوره طلایی که ترکیه را در رده هفدهمین قدرت اقتصادی دنیا قرار داد باشد.معجزه و شاهکار اردوغان در جبهه اقتصادی در حال از دست رفتن است و بیکاری به بالاترین سطح خود با گذشت پنج سال از بحران سوریه رسیده و تورم بالا رفته و لیره ترکیه کاهش یافته و رشد اقتصادی کم شده است.
این پایگاه در پایان بیان کرد: اردوغان بر ادامه سیاست ها در سوریه اصرار دارد و به دنبال براندازی نظام این کشور و ایجاد منطقه پرواز ممنوعه در حلب است اما موفقیت آن مشخص نیست و حتی اگر موفق شود بهای سنگینی به دنبال خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما