به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدامیرمحسن ضیایی، در دیدار از سازمان پیشگیری و بحران شهر تهران گفت: اکثر کشورهای دنیا زلزله تهران را پراهمیت تلقی می کنند به طوری که در دیداری که با سفیر نروژ داشتم از من در خصوص زلزله تهران و برنامه ریزی های این زلزله احتمالی سوال کرد.
وی با اشاره به اینکه قبل از وقوع حوادث هیچ صحبتی در مورد آن نمی شود، اظهار کرد: تنها وقتی زلزله ای در یکی از مناطق کشور رخ می دهد رسانه ها و مسئولان به آن می پردازند و پس از مدتی دوباره موضوع به خواب طولانی می رود.
وی ادامه داد: ما در نگرش موضوع زلزله تهران را نپذیرفته ایم اما واقعیت این است که زلزله بالاخره یک روز به وقوع خواهد پیوست و ما باید برای به حداقل رساندن خسارت برنامه ریزی داشته و در دیدگاه تصمیم گیرندگان و همینطور مردم بازنگری کنیم.
رییس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه کارهای زیادی در حوزه مدیریت بحران صورت می گیرد، گفت: اما متاسفانه بسیاری از ظرفیت ها و امکانات نمایش می دهیم که در عمل کار نمی کنند.
وی همچنین یکی دیگر از آفت های مدیریت بحران را عدم رجوع به تجربه جهانی دانست و گفت: منظور این نیست که صرفا به دنبال استفاده از تجربیات کشورهای دیگر باشیم اما این تجربیات در دنیا وجود دارد و برای استفاده همه کشورهاست، بنابراین باید عمل بر اساس تجربه ها باشد.
وی تصریح کرد: همچنین در هنگام بحران کارها موقتی است و پیگیری ضعیف است در حالی که ممکن است در صحنه خوب باشد اما در آن زمان به صورت موقتی صورت گرفته و پیگیری نمی شود.
دکتر ضیایی با اشاره به عدم وجود اطلاعات کافی از میزان خطر و ریسک اظهار کرد: هم مسئولان و هم مردم ما نمی دانند وضعیت ما در شرایط بحران در کجا قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: ما همچنین ظرفیت مردم را خوب نمی شناسیم و به همین دلیل از این ظرفیت عظیم استفاده نیز نمی کنیم. همچنین خلا کار تیمی یکی از بزرگترین اشکالات ما در هنگام بحران است که اساسا به سختی کار تیمی منظم صورت می گیرد در حالی که مدیریت بحران کار تیمی منظم و واحدی را می طلبد.
رییس جمعیت هلال احمر توضیح داد: استفاده از امکانات روز بدون وجود زیرساخت های مناسب یکی دیگر از اشکالاتی است که با آن مواجه هستیم، به طور مثال تجهیزات پیشرفته را روی امکانات توسعه نیافته قدیمی پیاده می کنیم.
وی با اشاره به اهمیت فرماندهی یکپارچه در هنگام بحران اظهار کرد: در شهرهای بزرگ باید فرماندهی بحران به دست شهرداری باشد در حالی که هر دستگاه کار اختصاصی خود را انجام دهد و مدیریت با شهرداری باشد.
وی ادامه داد: ما در مورد مسایل متوسط و کوچک عمل می کنیم اما در اشل های بزرگ با مشکل مواجه هستیم که بسیاری از این بحران ها قابل پیشگیری هستند و هرچه هزینه صورت گرفته در پیشگیری بیشتر باشد هزینه های بعدی به صورت لوگاتیوی کاهش می یابد. همچنین در مورد بحران هایی که قابل پیشگیری نیست می توانیم ریسک و خطرپذیری را کاهش دهیم.
رییس جمعیت هلال احمر با اشاره به ایجاد معاونت آموزش در هلال احمر خاطرنشان کرد: در حالی که تا پیش از آموزش هلال احمر مغفول بود این آموزش به عنوان بخشی از آموزش همگانی که مخاطب آن همه جمعیت ایران هستند به زودی در همه استان ها صورت می گیرد.
به گفته دکتر ضیایی، داوطلبان و جوانان هلال احمر شبکه گسترده ای هستند که می توان ظرفیت مضاعفی را با آن ایجاد کرد.
وی تهران را یک الگو برای استان ها در حوزه مدیریت بحران دانست و گفت: اگر بتوانیم در تهران کارها را خوب انجام بدهیم می توانیم آن را به سرعت در کل کشور توسعه دهیم.
ضیایی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر عدم آمادگی تهران در برابر زلزله احتمالی تصریح کرد: امیدواریم با کارهایی که بخش های مسئول خواهند کرد در طی زمان به جایی برسیم که بگوییم تهران هم جای امنی است.
وی در ادامه در خصوص انتقال پایتخت و تاثیر آن اظهار کرد: در دنیا پایتخت ها در شهرهای بزرگ مستقر می شوند اما حتی اگر پایتخت منتقل شود تهران مرکز تجاری کشور است و مسئله به قوت خود باقی است، پس این موضوع پاک کردن صورت مسئله است و ما باید به فکر خود تهران باشیم.
پایان پیام/
نظر شما