به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، مهدی بیکی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گلستان، عصر روز گذشته (11 خرداد) در جلسه کمیسیون فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شورای اسلامی شهر گرگان گفت: بیش از 20 هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد در کشور فعالیت می کنند که از این تعداد 480 کانون در استان گلستان است که بر اساس برنامه ششم توسعه باید به 600 باب برسد.
وی افزود: کانون های فرهنگی و هنری مساجد یک مرکز نیمه دولتی است که برای چابکسازی مراکز مردمی تاسیس شد تا بار دولت را از لحاظ نیروی انسانی کم کند و کار فرهنگی را به مراکز فرهنگی بسپاریم تا کانون ها در برنامه های خودشان تاثیرگذار باشند.
بیکی با بیان اینکه از این تعداد کانون در استان، 60 درصد روستایی و مابقی شهری هستند، تصریح کرد: حدود 20 کانون تخصصی نیز به صورت کاملا تخصصی به کار کانونی می پردازند و یکصد و یک کتابخانه نیز در کنار کانون ها فعالیت دارند.
فرهنگ یکی از مظلوم ترین حوزه هاست
وی با اشاره به اینکه فرهنگ یکی از مظلوم ترین حوزه هاست، اظهارداشت: واژه مهندسی فرهنگی امروز یکی از دقیق ترین واژه هایی است که در دهه های گذشته به کار برده شده است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گلستان با بیان اینکه کسانی که وارد کار فرهنگی می شوند از اندازه سنجی دقیق فرهنگی بی اطلاع اند، تاکید کرد: در کارهای فرهنگی باید دقیق تر وارد شویم.
وی خاطرنشان کرد: دبیرخانه کانون های مساجد گلستان هر ساله نسبت به فعایت هایی آموزشی مدیران و کتابداران کانون ها اقدام و دوره های آموزشی را طی سال برگزار می کند.
نبود سهمی از تبلیغات شهری یکی از مشکلات اساسی فرهنگی در حوزه شهری
بیکی یکی از مشکلات اساسی فرهنگی در حوزه شهری نبود سهمی از تبلیغات شهری برای حوزه فرهنگی عنوان کرد و گفت: یکصد و 20 کانون فرهنگی و هنری شهرستان گرگان هیچ سهمی در تبلیغات شهری ندارد و شورای شهر و شهرداری هیچ فضایی را برای تبلیغات قرار نداده است.
وی افزود: اعضای شورای شهر تدبیری بیاندیشند که مراکز فرهنگی دارای جایگاه هایی جهت تبلیغات شهری باشند تا بتوانند به خوبی برنامه های فرهنگی خود را به اطلاع عموم مردم برسانند.
بیکی ادامه داد: برای تاثیرگذاری در عرصه فرهنگ باید یک جایگاه در منطقه شهری یا روستایی داشته باشیم.
فرهنگ مادی بر فرهنگ معنوی پیشی گرفته است
علیرضا پزشکپور، رئیس کمیسیون فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شورای اسلامی شهر گرگان، گفت: فعالیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد کار پسندیده ای است و گام های خوبی را هم برداشته است.
وی با بیان اینکه فرهنگ مادی بر فرهنگ معنوی پیشی گرفته است، افزود: همکاری شورا با کانون های مساجد برای اجرای برنامه های فرهنگی می تواند تنگاتنگ و بیش از این باشد.
برگزاری برنامه طنز تبدیل به یک کار فرهنگی شده است
سید محمد قدس مفیدی، عضو شورای اسلامی شهر گرگان با اشاره به جایگاه مساجد و مقایسه بناهای مساجد جدید و قدیم، گفت: مسجد مختصاتی دارد و هر کاری نمی توان در آن انجام داد.
وی افزود: متاسفانه امروز برگزاری برنامه طنز و خنداندن مردم تبدیل به یک کار فرهنگی شده است.
قدس مفیدی با بیان اینکه آموزش ذائقه فرهنگی عین کار فرهنگی است، اظهارداشت: ذائقه فرهنگی ما ضعیف شده است و اشتباه کرده ایم و باید برای جبران این فضای فرهنگی اقدامی صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر شما