نرخ باروری کلی در خراسان جنوبی ۲.۷ درصد است

خبرگزاری شبستان: استادیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه نرخ باروری کلی در استان خراسان جنوبی با ۲.۷ درصد در وضعیت مطلوب است، گفت: در حالی که این نرخ در کش.ر با ۱.۸ درصد نگران کننده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، غلامرضا شریف زاده امروز (11خرداد) در همایش «تبیین سیاست‌های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک» در راستای ارتقاء نرخ باروری کلی اظهار کرد: یکی از شاخص‌های بهداشتی جامعه  باروری است.

 

وی با بیان اینکه نرخ باروری کلی یعنی اینکه یک زن در طول دوران باروری خود چند تولد زنده دارد، افزود: این نرخ در کشور 1.8 درصد و در استان خراسان جنوبی 2.7 درصد اشت.

 

استادیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه اگر نرخ باروری کلی کمتر از 2.1 درصد باشد با کاهش جمعیت مواجه می‌شویم، گفت: در این صورت زنان جانشینی برای خود بعد از سن یائسگی نخواهد داشت.

 

شریف زاده با بیان اینکه هر کشوری که انتظار افزایش جمعیت را دارد باید سطح جانشینی بالای 2.1 درصد داشته باشد، ادامه داد: در ایران نگران کاهش جمعیت هستیم.

 

به گفته وی نرخ باروری کلی در استان خراسان جنوبی وضعیت مطلوب دارد و با نرخ باروری 2.7 درصد سطح جانشینی مناسب است.

 

استادیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه در نظام سلامت به غیر از باروری به بحث شاخصهای بهداشتی نیز توجه می‌شود، تصریح کرد: مرگ و میر کودکان زیر پنج سال و مرگ و میر زنان باردار نشان‌دهنده این شاخص‌های بهداشتی است.

 

شریف زاده  فقر، سوء تغذیه، حاملگی ناخواسته و در سنین پایین را از جمله چالش‌های مرگ و میز مادران و نوزادان عنوان کرد.

 

وی به آمار بارداری‌های پرخطر در استان خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: بر این اساس در سال گذشته 1.9 درصد بارداری در زیر 18 سال و 11.9 درصد بارداری در زنان بالای 35 سال بوده است.

 

استادیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: همچنین 6.5 درصد بارداری بیش از پنج بار، 16.5 درصد فاصله بارداری کمتر از سه سال، 9.3 درصد لاغری در دوران بارداری، 10.4 درصد چاقی در دوران بارداری  و 9.3 درصد بارداری ناخواسته بوده که همه جزء حاملگی های پرخطر محسوب می‌شود.

 

شریف زاده تنظیم خانواده را به معنای تعیین تعداد فرزندان دلخواه و فاصله بین فرزندان توسط زوجین براساس شرایط زندگی خودشان دانست و بیان کرد: هدف از تنظیم خانواده تامین سلامت مادر و نوزاد است.

 

وی تاکید کرد: ما باید به افزایش نرخ جمعیت در کشور با نگاه تامین سلامت مادر و نوزاد توجه داشته باشیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 462669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha