ساختار امتحانات حوزه شبیه به دانشگاه است

خبرگزاری شبستان: مدیر مدرسه امام القائم (عج) گفت: پس از تشکیل مرکز مدیریت ساختار آموزشی حوزه هر روز به دانشگاه شبیه تر می شود و ساختار امتحانات نیز از این قاعده مستثنی نیست.

خبرگزاری شبستان: همزمان با آغاز امتحانات سال تحصیلی ۹۳- ۹۴ حوزه علمیه برای اطلاع از ساختار امتحانات حوزه به مدرسه علمیه امام القائم (عج) رفته و گزارشی در این باره تهیه کردیم. حجت الاسلام مجتبی بدری، مدیر مدرسه امام القائم (عج) با بیان اینکه امتحانات حوزه های علمیه در سال تحصیلی 93-94 و نیم سال دوم تحصیلی 1393-94 از شنبه 9 خرداد آغاز و سه شنبه 19 خرداد اتمام می یابد، خاطرنشان کرد: سوالات توسط اساتید هر حوزه طرح و اوراق امتحانی توسط خودشان بررسی می شود.

 

وی با اشاره به نظارت مرکز مدیریت در امتحانات حوزه اظهار داشت: یک ناظر از سوی مرکز مدیریت در تمام ایام امتحانات بر حسن اجرای امتحانات نظارت دارد. حجت الاسلام بدری اضافه کرد: با تشکیل مرکز مدیریت حوزه علمیه ساختار آموزشی، پژوهشی و اجرایی مدارس علمیه هر روز بیش از گذشته به دانشگاه شبیه می شود لذا ساختار برگزاری و نظارت بر امتحانات نیز از این قاعده مستثنی نیست.

 

این استاد حوزه با اشاره به اینکه تعبیر آیت الله انواری اشاره به استفاده بی رویه طلاب از نرم افزارها و بانک های سوالات امتحانات دارد، گفت: همانطور که بسیاری از بزرگان حوزه تاکید کرده اند متاسفانه طلاب جدیت لازم را برای تحصیل علوم دینی ندارند.

 

وی ادامه داد: ساختار کلی امتحانات حوزه کاملا شبیه به دانشگاه می باشد و اساتید ابتکار عمل را در طراحی سوالات و ارزیابی اوراق امتحانی دارند. وی با اشاره به اینکه باید ارایه تحقیقات کلاسی در احتساب نمره قبولی طلاب برای هر درس اصلی مورد توجه جدی قرار گیرد، اظهار داشت: انشاءالله با اجرای مصوبه مرکز مدیریت حوزه علمیه کشور و معاونت های آموزش و پژوهش مبنی بر اختصاص پنج نمره هر درس اصلی به تحقیقات شاهد توجه روزافزون طلاب به این امر باشیم.

 

حجت الاسلام بدری با بیان اینکه در احتساب نمرات هر درس علاوه بر امتحان و کارهای تحقیقی باید حضور و غیاب و احراز شرایط اخلاقی طلاب نیز مدنظر قرار گیرد، تصریح کرد: متاسفانه در ساختار فعلی تمرکز اصلی بر امتحان است و شرایط اخلاقی که اولویت اصلی حوزه می باشد مورد غفلت قرار گرفته است.

 

وی افزود: یکی از اشکالات ساختار آموزشی و امتحانات فعلی حوزه های علمیه عدم توجه به نیازهای جامعه و نوآوری های آموزشی در سطح جهان است؛ بی شک ساختارهای تحصیلی و آموزشی مراکز آموزشی مبتنی بر تحقیقات دانشگاهی هر روز تغییر می کند در حالی که شاهد این تغییرات الزامی در حوزه نیستیم.

 

وی با تاکید بر اینکه ساختار آموزشی و پژوهشی فعلی نمی تواند پاسخگوی نیازها و اولویت های جامعه باشد، گفت: وقتی در یک ساختار آموزشی اولا نوآوری وجود ندارد ثانیا حفظ محور است و ثالثا پژوهش معال نیست نمی توان انتظار تحول آموزشی جدی را داشت.

 

حجت الاسلام بدری با بیان اینکه تحول در حوزه با شعار و دستورالعمل محقق نمی شود، اظهار داشت: علیرغم جدیتی که در تصمیم گیرندگان ارشد حوزه دیده می شود اما شاهد برنامه ریزی منسجم و مدونی نیستیم.

 

وی تشکیل کارگروه های فکری و اجرایی با حضور حداکثری اساتید، علما و فضلای حوزه را مهمترین اقدام در مسیر تحول دانست و خاطرنشان کرد: برگزاری اجلاسیه مدیران استانی اقدامی مثبت است که توانسته فضای هم اندیشی و هم افزایی مدیران مدارس علمیه را با هدف تسریع و تسهیل فرآیندهای آموزشی، پژوهشی و اجرایی فراهم کنند.

 

مدیر مدرسه امامزاده قائم با انتقاد از اینکه حتی در چنین جلساتی نیز اهتمام جدی به مسایل اخلاقی و تهذیبی دیده نمی شود، ابراز داشت: با توجه به اینکه اوضاع نامساعد فرهنگی جامعه اثرات نامطلوبی در اخلاق و افکار طلاب گذاشته اند، تصریح کرد: با توجه به کمبود اساتید مبرز اخلاقی لازم است مدیران مدارس و مسئولان اصلی حوزه علمیه کشور تدابیر جدی برای واکسینه کردن طلاب در برابر فسادهای موجود در جامعه بیندیشند.

 

وی در پایان با بیان اینکه تمام بزرگان، علما و مدیران حوزه های علمیه برای اصلاح امور آموزشی، پژوهشی، اجرایی و اخلاقی مدارس علمیه دغدغه و جدیت دارند، گفت: بنده بسیار خوشبینم با این دغدغه و جدیت از سال هایی نه چندان دور شاهد تربیت طلاب طراز انقلاب اسلامی و تحول اساسی در حوزه های علمیه باشیم.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 462417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha