تبلیغ نیهلیسم در صداوسیما!/چرایی مهاجرت به غرب

خبرگزاری شبستان: وقتی سخن از جوان به میان می آید ناخودآگاه اذهان به سمت بحران می رود؛ البته از منظر کارشناسان اجتماعی، بحران همیشه هم بد نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نخستین نشست «هم اندیشی جوان امروز؛ مخاطب شناسی و نیازسنجی» برگزار شد.

 

بنابراین گزارش، ابراهیم فیاض، استاد دانشگاه تهران و جامعه شناس در این نشست اظهار کرد: وقتی سخن از جوان به میان می آید ناخودآگاه اذهان به سمت بحران می رود؛ البته از منظر کارشناسان اجتماعی، بحران همیشه هم بد نیست.

 

تبلیغ نیهلیسم در رسانه ملی!

وی با انتقاد از برنامه خندوانه که از صدا و سیما در حال پخش است، گفت: صدا و سیمای جمهوری اسلامی نيهیلیسم را تبلیغ می کند و لذا معتقدم اگر دنیا نيهیلیستی می شود به خاطر فرهنگ محوری و رسانه محوری است و لذا مسائلی که مطرح می شود همه در راستای وحشت زدگی و ترس و هراس است.

 

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: این ترس و وحشت خیلی اوقات سبب افسردگی، ناامیدی و برخوردهای شدید و در نهایت دستپاچگی، بیشتر شده و خراب تر می شود.

 

او نسبت به وضعیت دانشگاه ها هشدار داد و تصریح کرد: در دانشگاه ها در حال نزدیک شدن به ارتداد دینی هستیم یعنی کم کم جوان ما با کلّ اعتقادات مشکل پیدا می کند.

 

فیاض با اشاره به نامناسب بودن شاخص های آماری در قم نسبت به شهرهای دیگر بیان کرد: برخی مشکلات در حوزه جوان، جهانی و برخی مشکلات بومی هستند. مثلا نرخ ازدواج در مناطق محروم مانند سیستان و بلوچستان بالا است اما در مناطق مرفه مانند مناطق شهر تهران نرخ ازدواج پایین است.

 

او بر مساله شناسی جامعه تاکید کرد و گفت: نمی توان با رسانه جنگید بنابراین باید جهان گشوده داشته باشیم چون فرهنگ متوقف نمی شود به این دلیل که بنیان آن، زمان است و تنها راه جهش به سوی آینده، تاریخ است.

 

استاد دانشگاه تهران با اشاره به فضای مذاکرات هسته ای عنوان کرد: در مذاکرات، کلیات تمام شده و در حال رسیدن به جزئیات هستیم و لذا آقای ظریف از این به بعد باید عالمانه در مذاکرات حاضر شود نه عاشقانه و از سوی دیگر اگر گشوده نرویم باختیم و اگر گشوده برویم، برد کردیم.

 

او با ذکر این مطلب که هر نسلی با رسانه جدید می آید، ابراز کرد: سئوال اصلی اینجاست که چرا نسل ورشکسته ای مانند صادق هدایت همچنان بر جامعه حکومت می کند؟

 

چرا همه علاقمند مهاجرت به غرب اند؟

فیاض یادآور شد: الآن جغرافیای غرب در قالب تمدن غربی بر ما حکومت می کند؛ همه دوست دارند به غرب مهاجرت کنند، چرا؟

 

او با بیان اینکه فرهنگ با زندگی تطبیق دارد، تاکید کرد: زندگی هرچه اقتضاء کند، فرهنگ آن را خلق می کند چون مقتضیات زمان بر اساس زندگی شکل می گیرد و لذا امروز که کامپیوتر نیاز جامعه است اگر آن را تشخیص دادیم فرصت است و اگر تشخیص ندهیم، تهدید می شود.

 

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه نیاز اینترنت در دانشگاه ها به درستی شناخته نشده است؛ خاطرنشان کرد: همین اینترنت در دانشگاه ما خرابکاری فراوان به وجود آورده است بنابراین نیازسنجی مساله مهمی است.

 

این گزارش می افزاید: در این نشست مجموعه ارزشمند «از نگاه نبوی» شامل 26 دفتر رونمایی شد. این مجموعه شامل دفاتری چون معنا و هدف زندگی، فلسفه اخلاق، عشق و محبت، خانواده، مسجد، رفتار با مخالفان، جنگ، تمدن، اهل کتاب، دیپلماسی و رفتار سیاسی ... است.

 

گفتنی است، پایان بخش این نشست که پنجشنبه، 7 خرداد برگزار شد، نیز تقدیر از کارشناسان برتر در زمینه جوان بود.

پایان پیام/

کد خبر 462220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha