خبرگزاری شبستان// جوانی آغاز فصلی نو و رویشی تازه است که در این فصل فرد پای از دوران کودکی خود بیرون گذاشته و با نشاط و شرو و شوق جوانی گام در مرحله جدید از زندگی می گذارد؛ دوران جوانی اوج طراوات، نیرومندی و هیجان و انگیزه فرد است که در این زمان باید به آنان اعتماد کرد و بها داد تا بتوانند از استعدادهای خود استفاده کرده و آنها را در مسیر صحیح خود بکار گیرند.
اعتماد به جوانان زمینه ی شکوفایی استعدادهای نهفته است و آنان را از آسیب های اجتماعی مصون نگه می دارد؛ فعالیت در عرصه های مختلف در دوران جوانی سبب کسب تجربه می شود؛ فعالیت جوانان و کشف استعدادهای بالقوه آنان برای فعال شدن در عرصه های مختلف یکی از دغدغه های مهم والدین بوده و این مهم نیازمند زمینه هایی برای فعالیت این قشر توانمند جامعه است.
اگر به جوانان بها داده شود و مسئولان و مدیران آنها را در بخش های مختلف به کارگرفته و از استعداد ها و نیروی جوانی آنها بهره بگیرند آینده ای درخشان را برای جامعه اسلامی رقم خواهند زند؛ دوران جوانی میلاد دوباره انسان است که در این دوران بار تکلیف الهی را به تازگی بر دوش گرفته و گام در مسیر نو از زندگی خود می نهد دورانی که پروردگار متعال، بسیاری از نعمت هایش را در جوانی به انسان ارزانی میدارد.
جوانی، نعمتی از جانب خداوند است پس باید این دوران را قدر داسته و آن را به عنوان گوهری گرانبها در راه سعادت دنیا و آخرت خود بکار گیرید.
ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام و روز جوان
ولادت با سعادت حضرت علی اکبر علیه السلام (11 شعبان) در ایران اسلامی با عنوان روز جوان نامگذاری شده است و هر ساله این روز توسط ستاد ها و ادارات مرتبط با جوانان گرامیداشته می شود و از جوانان نخبه و فرهیخته در عرصه های مختلف تجلیل به عمل می آید.
حضرت علی اکبر علیه السلام جوان برومند دشت کربلا الگوی مناسبی برای افراد جامعه به ویژه نسل جوان است که جوانان می توانند با مطالعه سیره و منش این بزرگوار راه سعادت و رستگاری را در پیش گیرند.
ایشان فرزند بزرگ امام حسین علیه السلام است که در سال 33 هجری قمری در مدینه از مادری مهربان و دلسوخته با نام لیلا متولد شد.
او فرزندی رشید، دلیر، زیبا، شبیه ترین کس به رسول خدا بود که رویش روی رسول، گفتگویش گفتگوی رسول خدا، هر کسی که آرزوی دیدار رسول خدا را داشت بر چهره پسر لیلا می نگریست، تا آنجا که پدر بزرگوارش می فرماید "هرگاه مشتاق دیدار پیامبر می شدیم به چهره او می نگریستیم"؛ به همین جهت روز عاشورا وقتی اذن میدان طلبید و عازم جبهه پیکار شد، امام حسین چهره به آسمان گرفت و گفت " اللهم اشهد علی هؤلاء القوم فقد برز الیهم غلام اشبه الناس برسولک محمد خلقا و خلقا و منطقا و کنا اذا اشتقنا الی رؤیة نبیک نظرنا الیه... " .
حضرت علی اکبر در کربلا حدود 25 سال داشت. برخی راویان سن وی را 18 سال و 20 سال هم گفته اند . او اولین شهید عاشورا از بنی هاشم بود. شجاعت و دلاوری حضرت علی اکبر و رزم آوری و بصیرت دینی و سیاسی او، در سفر کربلا به ویژه در روز عاشورا تجلی کرد.
تاکید بر الگو گیری جوانان از حضرت علی اکبر امام حسین علیه السلام
معاون فرهنگی و پژوهشی و آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی ضمن تبریک به مناسبت میلاد با سعادت جوان برومند کربلا حضرت علی اکبر علیه السلام بر الگو گیری جوانان از سیره و منش این بزرگوار تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه ضمیر جوان آیینه ای از پاکی ها، اخلاص و روشنی است، بیان کرد: جوانی آغازی از زندگی و آیینه ای شفاف که هنوز گرد و غبار گناه بر روی آن ننشسته است و جوان باید مراقب باشد و زندگی خود را در مسیری صحیحی هدایت کند.
حجت الاسلام داود چمانی ادامه داد: جوانی فصلی نو و آغازی جدید از زندگی است که جوان با نگاهی ویژه به افق های روشن می نگرد و در مسیر دست یابی به حقیقت و درستی گام بر می دارد.
وی اضافه کرد: جوانان باید برای زندگی، کار و آینده خود الگوی مناسبی را داشته باشند تا بتواند در زندگی موفق و سعادتمند باشند.
حجت الاسلام چمانی خاطر نشان کرد: اگر جوانان به مطالعه سیره و منش حضرت علی اکبر علیه السلام بپردازند می تواند راه سعادت و نیک بختی را یافته و گام در مسیر ارزش های الهی، دینی و موفقیت بگذارند.
برگزاری جشنواره حضرت علی اکبر(ع) در استان مرکزی
سعید ملکی، مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی نیز ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت علی اکبر علیه السلام و هفته جوان بر الگو گیری و حرکت جوانان در مسیر زندگی و سیر و منش این بزرگوار تاکید کرد و گفت: برگزاری جشنواره حضرت علی اکبر علیه السلام و تقدیر از جوانان نخبه راهی برای تبیین سیره ایشان در جامعه است.
وی با اشاره به اینکه از 7 تا 13 خرداد ماه به عنوان هفته جوان نامگذاري شده است، بیان کرد: در این هفته برنامه های فرهنگی، هنری، ورزشی و آموزشی مختلفی با حضور گسترده جوانان در نقاط مختلف شهری و ورستایی استان برگزار می شود.
ملکی برگزاري جشنواره حضرت علي اكبرعلیه السلام و تقدير از جوانان نخبه و برتر استان در حوزههاي مختلف هنري، ورزشي، كشاورزي، دانشجويي را از جمله برنامه های این روز دانست و بیان کرد: تجلیل از نخبگان جوان گام بلندی در راستای الگو سازی برای نسل جوان امروز است.
اعتماد به قشر جوان و نوجوان و ورود آنها در امور ضروری است
یک جوان اراکی نیز با اشاره به اهمیت حضور جوانان و نوجوانان در بخش های مختلف جامعه بیان کرد: جوانان امروز آینده سازان فردای جامعه هستند که اعتماد به این قشر و ورود آنها در کارهای مختلف سبب کسب تجربه بیشتر برای زندگی آینده می شود.
وی بی اعتمادی به جوانان را سبب بروز بسیاری از مسایل و مشکلات دانست و ادامه داد: مسئولان امر باید به این مهم توجه کرده و برای داشتن آینده ای درخشان تر جوانان را در کارها دخالت داده و تجربیات خود را در اختیار آنان قرار دهند.
مجید محبی اضافه کرد: جوانان توانمندیهای بسیاری دارند که اگر به آنان بها داده شود می تواند بسیار موثر بوده و گام های اساسی را در راه پیشرفت و تعالی جامعه بردارند.
پایان پیام/
نظر شما