به گزارش خبرنگار شبستان، آیتالله رضا استادی، امام جمعه قم در آیین نکوداشت آیتالله خوشوقت با استناد به حدیث" الحق العلی و علی مع الحق" گفت: هر شخصی با هر میزان از علو درجات تنها در صورت اذعان معصومان میتواند با حق همراهی کند، در حالی که این همراهی از فضایل امیرالمؤمنین(ع) در عین عصمت است و هر چه در طول تاریخ برخلاف نظر ایشان گفته شده، باطل است.
وی با اشاره به رشد معنویت در میان عامه مردم به ویژه جوانان و طلاب در مقایسه با گذشته اظهار کرد: این مهم ناشی از فطرت کمالطلب و تشنگی سیریناپذیر جوانان در عین رفاه و بهرهمندی و تعقل برای کسب معنویات به جای پرداخت بیش از حد به دنیای مادی است. از سوی دیگر شنیدن اقوال و سرگذشت بزرگان و اولیای الهی مهمترین ساز و کار انگیزشی در این میان محسوب میشود.
آیتالله استادی علاقهمندی جوانان به برخورداری از حضور قلب و لذت بردن هنگام اقامه نماز را مؤید رشد گرایشات معنوی در آنها دانست و تصریح کرد: اگر به این گرایشها پاسخ صحیح داده نشود، مسیر انحرافی را میپیماید، بنابراین معرفی دارندگان این معیارها ضرورت دارد، چرا که برخی از جوانان ممکن است برخلاف تأکید ائمه به سراغ افراد غیر فقیه روند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم احتمال ورود آسیب به جای پیشرفت را در این شرایط بیشتر دانست و بیان کرد: البته این بدین معنی نیست که تعیین مسیر حتما توسط مجتهدان یا مراجع تقلید صورت بگیرد اما باید با مشی ائمه، روش قرآن و اصول اسلام همسو باشد، از این رو نمیتوان به سراغ اهالی علم و فقها رفت.
وی با تأکید بر لزوم مراجعه به فقها در تمامی عرصههای علمی و عرفانی ابراز کرد: احتمال انحراف و گرفتاری جوانان با دغلبازیهای کنونی بسیار است، چرا که گاهی جوانان به سراغ افرادی میروند که به جای پیشرفت شاگرد در پی بزرگنمایی خود هستند و این خلاف سیره بزرگان و اولیاست.
آیتالله استادی با بیان این مطلب که معیارهای صحیح برای هدایت جوانان بسیار است، اعلام کرد: اگر کسانی همچون آیتالله خوشوقت که بیشتر عمر خود را صرف تمامی ابعاد زندگی همچون خانواده، علم، اخلاق، عرفان و اجتماع کردهاند و بر دو مسیر دوری از گناه و عدم ترک واجبات به عنوان راههای ترقی تأکید دارند، معرفی شوند از این انحرافات جلوگیری میشود.
وی ادامه داد: اگر کسی این دو مسیر یعنی دوری از گناه و عدم ترک واجبات را وجهه همت خود قرار دهد به دلیل اتکا بر آموزههای قرآن و سنت به دریچهای از نور و روشنایی دست مییابد که آیتالله خوشوقت نمونه بارزی از این اشخاص است که به درجات بالایی رسیدهاند.
آیتالله استادی با تأکید بر لزوم عدم آمیختن اصول و عقاید با احساسات در مسیر معرفت گفت: جوانان باید با عقاید اصولی به مقابله با شبهات بپردازند و در این مسیر مراجعه و معاشرت با افراد شناخته شده یعنی فقیه دینشناس، دارای تهذیب نفس، بیادعا، دارای زندگی مردمی و ارشادات مستند به آیات و روایات را وجهه همت خود قرار دهند.
وی بهرهمندی معنوی از بزرگان را با تقلید مغایر دانست و ابراز کرد: مقلد مرجعی خاص بودن به معنای عدم امکان استفاده از محضر بزرگان نیست، یعنی تقلید با ارادت معنوی مغایر است، امری که متأسفانه در ایران چندان رواج ندارد و بعضا دیده میشود افراد به دلیل ارادات شخصی حتی مواضع سیاسی خود را نیز تغییر میدهند.
وی واگذاری جوانان به حال خود در میان این دغلبازیها و کشف و کراماتسازیها را عامل انحراف دانست و خاطرنشان کرد: همسو با رشد روزافزون معنویات آسیبها نیز رشدی فراوان داشتهاند و تنها با معرفی مرشدان طریقت یعنی کسانی همچون آیتالله خوشوقت میتوان دکان این دسیسهها را تعطیل کرد.
شایان ذکر است، آیین نکوداشت آیتالله خوشوقت با حضور آیات عظام استادی و ریشهری و حجج اسلام صدیقی و رشاد در تالار شیخ صدوق حرم عبدالعظیم حسنی (ع) در حال برگزاری است.
پایان پیام/
نظر شما