به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، ریحان سروش مقدم، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان شب گذشته( ۹ خرداد) در همایش نقالان برجسته کشور در مجتمع شهید آوینی همدان گفت: استان همدان برای سومین بار متوالی میزبان همایش سراسری نقالان برجسته کشور است.
وی با بیان اینکه نقالی خوانی از هنرهای بسیار ارزشمند در طوایف عشایری است، تصریح کرد: متاسفانه امروزه با مرگ پدر بزرگان ما این هنر ارزشمند برچیده شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان اظهار داشت: امروزه تعداد مرشدان از 10 تن فراتر نمی رود و باید برای احیای این هنر تدابیری اندیشیده شود.
سروش مقدم خاطرنشان کرد: تاریخچه نقالی را می توان به دوره پیش از اسلام و دوران اسلامی تقسیم کرد که در دوره پیش از اسلام و در ایران باستان خنیاگران دوره گردی بودندکه با ساز و آواز قصه خوانی می کردند.
وی گفت: همچنین دردوره ساسانی نیز افرادی بودند که حماسه ها و داستان های قومی وملی را با آواز و نغمه سازی برای مردم می خواندند.
وی خواستار حفظ شاهنامه خوانی و پرده خوانی از سوی اساتید این امر شد و ابراز کرد: از اساتید این هنر ارزشمند استدعا می شود که در راستای ترویج شاهنامه خوانی در کشور کوشا باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروزه باباطاهر خوانی در استان همدان حفظ شده و این به عنوان یکی از افتخارات استان به شمار می رود.
سروش مقدم افزود: خیل مسافران و گردشگران در حین بازدید از آرامگاه باباطاهر هنر باباطاهرخوانی را همراه با شعر و موسیقی می بینند.
وی گفت: چراغ نقالی خوانی و شاهنامه خوانی در استان همدان روشن است و مردم این مرز و بوم قدردان فرهنگ غنی اسلام هستند.
پایان پیام/
نظر شما