خبرگزاري شبستان- مازندران؛ زكات سومين ركن دين مبين اسلام است كه با توجه به اثر مفيد و ارزشمند آن در كاهش فقر در جامعه بايد به اين مهم توجه ويژه شود تا فقر و فساد از جامعه رخت بندد.
مازندران يكي از استان هاي پيشتاز در پرداخت زكات در سطح كشور محسوب مي شود و علاوه بر محصولات فراوان در اين سرزمين نبايد از نقش تبليغات در اين امر مهم، چشم پوشي كنيم.
حجت الاسلام مهدی بریمانی، رییس اداره زکات کمیته امداد امام خمینی (رضوان الله تعالي عليه) مازندران، به خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري گفت: 41 میلیارد و 300 میلیون تومان زکات در سال 1393 و 20 میلیارد و 300 میلیون تومان زکات در سال 1392 در دیار علویان پرداخت شد که این استان، رتبه نخست را در این دو سال به خود در کشور، اختصاص داد.
وی با اشاره به اینکه شهرستان های ساری، بابل، تنکابن و آمل بیشترین زکات را پرداخت کردند، افزود: جمعیت و محصولات زیاد و همچنین تبلیغ بیشتر در این شهرستان ها از عوامل افزایش زکات در این شهرستان ها بود.
حجت الاسلام بریمانی اظهار کرد: تبلیغات، فرهنگ سازی توسط ائمه جمعه و جماعات و روحانیون مستقر در روستاها، تبلیغ از طریق بنر و استند به ویژه صدا و سیما و همچنین تشویق کشاورزان و باغداران در افزایش زکات بسیار تاثیر گذار است.
وی بیان کرد: زکات ها در دو قسمت که قسمت اول برای پروژه عمرانی در روستاها و ساخت مسجد، حسینیه، خانه عالم، امامزاده و حمام و قسمت دیگر برای سهم فقرا و نیازمندان در روستاها، مسکن، جهیزیه نوعروس، سرویس بهداشتی و توسط امدادیارهای زکات در شهرها، استفاده می شود.
حجت الاسلام بریمانی ابراز کرد: ارتباطات بیشتر مردم، فاصله طبقاتی کم، فقیر فقیرتر نمی شود اگر ثرومندان زکات خود را پرداخت کنند، کم شدن فساد در جامعه چرا که فقر فساد می آورد، محبت بیشتر بین مردم، پاک شدن مال باغداران، صیقل روح از جمله آثار پرداخت زکات در جامعه است.
وی گفت: مسجد با تبلیغ فواید و آثار زکات در جامعه و همچنین با توجه به اینکه در مسجد همه مردم به ویژه متدینین حضور دارند در تنویر و افزایش رغبت مردم جامعه به زکات، نقش مهمی دارد.
حجت الاسلام بریمانی اظهار کرد: کاهش برکت زمین، افزایش آفت محصولات و فساد و گناه در جامعه و همچنین پيدايش فقر از عواقب سوء نپرداختن زکات است.
مازندران بیشترین زکات مستحبی را در کشور دارد
حجت الاسلام یزدان جهاندار لاشکی، امام جمعه کجور، درباره زکات به خبرنگار شبستان گفت: زکات در لغت به معنای پاکی و پاکیزگی است و در قرآن هر جا که امر به نماز می شود به پرداخت زکات نیز توصیه می شود.
وی تصریح کرد: نماز ارتباط با خدا و زکات ارتباط با خلق خدا است و اهمیت زکات تا آنجاست که خدا به پیامبرش حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) در سوره توبه می فرماید هنگامی که زکات از مردم جمع آوری کردی، آنها را تشویق کن و درود بفرست که این امر اهمیت زکات را می رساند.
حجت الاسلام جهاندار اظهار کرد: در سوره فصلت کسی که زکات ندهد در ردیف مشرکان قرار می گیرد و همچنین امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) با کسانی که پرداخت زکات را انجام نمی دهند با آنها برخورد می کند.
وی بیان کرد: در نظام اقتصادی اسلام، زکات جایگاه خوبی دارد زیرا دین اسلام از راه های مختلف درصدد از بین بردن فقر است.
حجت الاسلام جهاندار ابراز کرد: زکات به واجب و مستحب تقسیم می شود که اگر در جامعه اسلامی، زکات بااهمیت گرفته شود هیچ نيازمندي پیدا نمی شود.
وی تصریح کرد: برکت بیشتر مال زکات دهنده از دیگر فواید پرداخت زکات محسوب می شود که در غیر اینصورت حیواناتی که به آنها، زکات تعلق می گیرد، تلف شده و خدا خیر خود مانند باران را از مخلوقش، می ستاند.
حجت الاسلام جهاندار گفت: مازندران بیشترین زکات مستحبی را در کشور دارد و مردم این دیار در پرداخت زکات، اهتمام خوبی دارند.
وی اظهار کرد: راه های مصرف زکات در سوره توبه آمده که تمام این موارد نشانگر اهمیت زکات و تاثیر گذاری مثبت این مهم در جامعه است.
حجت الاسلام جهاندار بیان کرد: نقش تبلیغات برای همه کارهای دنیوی و اخروی، فردی و اجتماعی، انکارناپذیر است و تبلیغات هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است و باید با بیان احکام و فواید پرداخت زکات، مردم را مانوس کرد تا به این مهم، عنایت بیشتری داشته باشند.
پایان پیام/
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما