«پدرعشق پسر»سیدمهدی شجاعی/ محبوب‌ترین اثر درباره حضرت علی اکبر(ع)

خبرگزاری شبستان:کتاب«پدر عشق پسر»سیدمهدی شجاعی که به چاپ سی و ششم هم رسیده پرفروش ترین اثر ادبی تالیف شده درباره زندگی حضرت علی اکبر(ع) است.

به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، کتاب پدر، عشق و پسر اثری از سید مهدی شجاعی است که در آن فرازهایی از زندگی حضرت علی‌اکبر بن الحسین علیهما السلام به تصویر کشیده می‌شود. وقایع از زاویه‌ی اول شخص و از زبان اسب آن حضرت «عقاب» روایت می‌شود و مخاطب راوی در داستان، لیلی بنت ابی‌مرّه مادر گرامی حضرت علی‌اکبر (ع) است.

 

 فصول کتاب با عنوان «مجلس» نامگذاری شده و داستان متشکل از ده است که در هر مجلس، عقاب با زبانی عاطفی و دلنشین، صحنه‌ای از زندگی حضرت علی‌اکبر(ع) را روایت می‌کند و مجالس پایانی، به شهادت حضرتش در کربلا اختصاص دارد. گفتنی است که هر برش از زندگی حضرت که در مجالس ده‌گانه نمایانده می‌شود، در انتهای هر مجلس به گونه‌ای به واقعه‌ی کربلا مربوط و منتسب می‌شود و بدین ترتیب، تمام مجالس رنگ عاشورایی خود را حفظ می‌کند. داستان از چگونگی رسیدن عقاب به حضرت علی‌اکبر شروع می‌شود و مجلس دوم تصویری از ولادت آن حضرت ارائه می‌دهد. مجالس بعدی به ماجراهای پیشنهاد امان از سوی سپاه عمر سعد به حضرت، سقایت ایشان برای اهل خیام قبل از حضرت عباس، صحنه‌های پوشاندن لباس رزم و راهی کردنشان به میدان توسط امام و … در انتهای کتاب، منابعی که نکات تاریخی از آنها استخراج و در متن داستان پرورانده شده، آمده است.

 

در بخش هایی از کتاب می خوانیم: «انگار چنین مقدر شده است که من هر روز مقابل تو بنشینم و بخشی از آن حکایت جانسوز را برای خودم تداعی و برای تو روایت کنم . تدبیر من از ابتدا این بود، اما اگر تقدیر خداوند همراهی نمی کرد به یفین چنین چیزی ممکن نمی شد.جراحت ، جای جای بدنم را شکافته بود و خون از تمامی جوارحم فرو می چکید. من دوام آوردنی نبودم . من زنده ماندنی نبودم . و اگر نبود تقدیر چشمگیر خداوند، من بازگشتنی و به اینجا رسیدنی نبودم.»

 

«در تمام طول راه که با خودم و آن عزیز یگانه واگویه می کردم ، می گفتم انگار من مانده ام که روایت کنم تو را! و همچنان بر این گمانم که این است رمز ماندن من در پی آن توفان آشوب و فتنه و بلابنشین لیلا ! این طور با چشم های غم گرفته و اشکبار ، به من خیره نشو. من آتش این دل سوخته را؛ این نگاه غمزده را بیش از این تحمل نمی توانم کرد. هر چند تو هر روز بر زخمهای من مرهمی تازه گذاشتی و من هر روز بر جکر دندان گزیده ی تو جراحت تازه ای نشاندم ، اما کیست که بتواند این همه غم را در نگاه یک زن ببیند و تاب بیاورد؟!»

 

« عجیب بود رابطه میان این پدر و پسر. من گمان نمی‌کنم در تمام عالم، میان یک پدر و پسر، این همه تعلق، این همه عشق، این همه انس و این همه ارادت حاکم باشد. من همیشه مبهوت این رابطه‌ام. گاهی احساس می‌کردم که رابطه‌ی حسین با علی‌اکبر فقط رابطه‌ی یک پدر و پسر نیست؛ رابطه‌ی یک باغبان با زیباترین گل آفرینش است، رابطه‌ی عاشق و معشوق است، رابطه‌ی دو انیس و همدل جدایی‌ناپذیر است. احساس می‌کردم رابطه‌ی علی‌اکبر با حسین، فقط رابطه‌ی یک پسر با پدر نیست؛ رابطه‌ی مأموم و امام است، رابطه‌ی مردید و مراد است، رابطه‌ی عاشق و معشوق است، رابطه‌ی محبّ و محبوب است و اگر کفر نبود می‌گفتم رابطه‌ی عابد و معبود است.»

 

سیدمهدی شجاعی داستان نویس، فیلمنامه نویس و روزنامه نگار متولد سال 1339 در تهران است. وی در 20 سالگی، اولین آثار خود در مطبوعات و در قالب کتاب را منتشر کرد.

 

آثار تالیفی او برای بزرگسالان: "کشتی پهلو گرفته"؛ "دست دعا"، "چشم امید"؛ "بر محمل بال ملائک"؛ "بوی سبز پونه ها"؛ "از دیار حبیب"؛ "شکوای سبز"؛ "پدر، عشق و پسر"؛ "متقین"؛" آفتاب در حجاب"؛ "صمیمانه با جوانان وطنم"؛ "ضیافت"، "ضریح چشم های تو"؛ "دو کبوتر"، "دو پنجره"،" یک پرواز"؛" امروز بشریتم"؛"عشق به افق خورشید"؛ "خار و دل"؛ "رسم بر این است"؛ "بدوک"؛ "گزیده ادبیات معاصر" (مجموعه داستان)؛ "سانتاماریا" (مجموعه داستان)، "مردان و رجزهایشان"؛ "زیارت عاشورا"؛ "غیرقابل چاپ"؛" رزیتاخاتون"؛ و" ایینه زار" هستند و کتاب های:"ایمان و گندم"؛ "برای همه برای همیشه"؛ "جای پای خون"؛ "اندوه برادر"؛" والعادیات"؛" درراه مانده"؛ "قصه دو گنج"؛ "کاری باید کرد"؛ "حکایت آن سر"؛ "وقتی او بیاید"؛" کشتی نوح"؛" وای تشنگی"؛" سلام بر وحی"؛" فصل خوب پیوستن"؛ "خورشید نیمه شب"؛ "یک اسب و دو سوار"؛ "خیانت یهودا"؛" با تو سخن گفتن"؛ "همسفر آفتاب"؛ "پشت پنجره"؛ "اولین زمستان جوجه ها"؛ "قصه پلنگ سفید"؛ "راهی که می ماند"؛ "مشورت با حیوانات"؛ و" قصه میمون کوچولو" از اثار تالیفی وی برای کودکان هستند.

 

سید مهدی شجاعی همچنین کتاب های:" برای اینکه ماهی ها نمیرند"؛ "پرنده و شکارچی"؛ "در قصر ملک خاتون"؛ "فرار... فرار"؛ "خانه خودمان"؛" قهر اسباب بازی ها"؛ "مموش! کجا بودی؟"؛ "سفر خرس کوچولو"؛" آرزوهای فیلی"؛ "دیدنی نیست"؛ "مروارید"؛" آموزش هنرهای تجسمی 1 و 2"؛" دوست قهوه ای"؛" ملخ ها در شهر (بازنویسی)"؛" دو پرنده کوچک"؛ "گربه خودخواه"؛ "ماهی رنگین کمان"؛ "چهارپا"؛ "خداوند شبان من است"؛ "بزرگ ترین نام روی زمین"؛ "خدا مرا می شناسد"؛ "موش خواب آلود"؛" اسب شاخ طلایی"؛ "جغد کوچک ترسو"؛ "دختر چینی"؛ "ما گرگ هستیم"؛" ما خرس هستیم"؛ "راهت را انتخاب کن"؛" اول تو"، دوم من"؛" خواب بهار؛ بهار کجاست؟"؛" پیشی و ببری"؛ "موشی و جزایر اسرارآمیز"؛ "هرگز به سنجاب اعتماد نکن"؛ "روباه نقره­ای"؛ "قو"؛ "جغد"؛ "کاری برای مادر"؛" آدم برفی مهربان"؛" درخت افرا"؛ "ما دلفین هستیم"؛ "پرواز پنگوئن"؛ "بچه شیر تنها نمی ماند"؛ "درخت گیلاس"؛ "هفت موش کور"؛ و "میمونی که ماه را می خواست " را برای کودکان ترجمه کرده است.

 

فیلم نامه های «بدوک»، «دیروز بارانی» و «پدر» کارهای سینمایی مشترک او با مجید مجیدی و فیلم نامه های «چشم خفاش» و «قلعه دبا» کارهای سینمایی مشترکش با بهزاد بهزادپور هستند. از دیگر فیلم نامه های وی می توان به «کمین» و «آخرین آبادی» اشاره کرد که کانون پرورش فکری کودکان آنها را ساخته است.

 

کشتی پهلو گرفته؛ دست دعا، چشم امید؛ بر محمل بال ملائک؛ بوی سبز پونه ها؛ از دیار حبیب؛ شکوای سبز؛ پدر، عشق و پسر؛ متقین؛ آفتاب در حجاب؛ صمیمانه با جوانان وطنم؛ ضیافت، ضریح چشم های تو؛ دو کبوتر، دو پنجره، یک پرواز؛ امروز بشریتم؛ عشق به افق خورشید؛ خار و دل؛ رسم بر این است؛ بدوک؛ گزیده ادبیات معاصر (مجموعه داستان)؛ سانتاماریا (مجموعه داستان)؛ شکوای سبز( 2)، مردان و رجزهایشان؛ زیارت عاشورا؛ غیرقابل چاپ؛ رزیتاخاتون؛ و ایینه زار.

 

گفتنی است چاپ سی و ششم کتاب «پدر،‌ عشق‌، پسر»‌ اثر سید‌مهدی شجاعی از سوی انتشارات کتاب نیستان در آستانه اربعین حسینی(ع)در آذرماه سال 1393  منتشر شد.این اثر را انتشارات نیستان در 88 صفحه، قطع رقعی و با قیمت 5800 تومان منتشر کرده است. مطالعه این اثر را در آستانه روز جوان توصیه می کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 461756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha