به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري فریدون اکبری شلدره، عضو هيئت علمي سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي و مصحح دیوان خطی «فدایی» امروز(7خرداد) در نخستین همایش ملی بزرگداشت شاعر عاشورایی «میرزامحمود فدایی تلاوكي» که در سالن سلمان هراتي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد، اظهار داشت: ميرزا محمود در دوره قاجار و در شرايطي كه هيچ امكاناتي در اختيارش نبود بزرگترين مقتل منظوم را ايجاد كرد.
وي با بيان اينكه اشعار ميرزا محمود در 4كتب آموزشي تدريس مي شود، گفت: كتاب هاي درسي از مهمترين اسناد آموزشي هر كشور محسوب مي شوند و قرار گرفتن يك شعر در اين مجموعه نشان دهنده دقت بالاي اثر و سنجيده بودن همه اجزاي آن است.
اكبري شلدره بيان داشت: میرزامحمود فدایی از قالبشکنان و چهرهای فراملی ایرانی و اسلامی است و تقاضا دارم اين مرد بزرگ كه از پيشگامان ادبيات پايداري است را از دریچه نبینیم و دریچههای غبارگرفته را بشکنیم.
وی با بیان اینکه گاهی میبینم در حال بیحس و حال فرهنگی ما، فضای رایانهای که برخی عناصر فرهنگی در آن بر سر هیچ و پوچ به هم میتازند و فریاد شهر و منطقه را میزنند، افزود: سپهر فدایی، سپهری عتیق و آسمانی است که هرچه دارد از فرهنگ قرآنی است .
اكبري شلدره با اشاره به اینکه فدایی در دیوان خود هیچ نامی از منطقه خود نبرده و این دارای پیام است،گفت: به یقین رسیدم اینکه در زمین و در دل خاک جایی و آرامگاهی برای این مرد وجود ندارد، به معنای آسمانی بودن فدایی است.
وي با بیان اینکه فدایی تلاوكي در ترکیببند نوآوری دارد و 175 ترکیببند دارد، تصریح کرد: 190 سال از سرایش بخش نخست ترکیببند و 156 سال از درگذشت میرزامحمود فدایی گذشته است از مسئولان فرهنگی استان و کشور تقاضا دارم مجال دهند این چهرههای فرهنگی را معرفی کنیم و تا چهرههای فرهنگی خود را نشناسیم نمیتوانیم برای جوانان خود الگوسازی کنیم.
اکبری شلدره با اشاره به اینکه فدایی در مقتل با یقین بیان میکند که عتیق حضرت امام حسین(عليه السلام) هستم، خاطرنشان كرد: فدایی تخلص خود را هم در عالم رویا از امام حسین(عليه السلام) دریافت کرده است.
وی با بيان اينكه اخترشناسی، موسیقی، اسطورهشناسی، تاریخ و سیاست، علوم ادبی و دینی و علوم قرآنی گستره علمی میرزامحمود فدایی تلوکی است، گفت: فدايي در كنار مديحه سرايي براي اهل بيت(عليهم السلام) نسبت به مسائل اجتماعي هم بي تفاوت نبوده است.
اكبري شلدره با بيان اينكه قدرت اصلي شعر فدايي در زبان تصويري اين شاعر عاشورايي است، افزود: فدايي هرگز مقلد صرف نماند و پا را از الگوهاي خود فراتر گذاشت كه به همين جهت است استاد بهاالدين خرمشاهي مي گويد فدايي مازندراني از نظر سبكي فراتر از شاعران عصر بازگشت است.
پايان پيام/
نظر شما