خبرگزاری شبستان - اردبیل:
نهج البلاغه که از آن به عنوان اخ القرآن یاد می شود، باید به مانند کتاب الهی تمام حرف ها و داشته های خود را به صورت علمی و منطقی به بشر بیان کند.
کسانی که با نهج البلاغه انس واقعی دارند بر این اعتقاد تاکید دارند که نهج البلاغه یک سرمایه عظیم و شایسته برای ما است که به یقین اگر در بین سرمایه های یک ملت دیگر بود یافته های علمی و فلسفی بسیاری در جهان بیان کرده و عرضه می داشتند و وظیفه ما نیز این است که سفره های جهالت پهن شده در جامعه علمی را با تمسک به قرآن و نهج البلاغه جمع کنیم.
حضرت علی(علیه السلام) معجزه رسالت خاتمیت است و این معجزه باید خود را نشان می داد چراکه رسالتی خطیر به حضرت علی(علیه السلام) محول شده بود که اگر محقق نمی شد، تمام تلاش های پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) در زمین بی نتیجه می شد و آن مرجعیت رسمی بودن برای متون دینی و مفاهیم آن است.
اگر مرجعیت رسمی در دین نباشد، دین اسیر می شود
آیت الله سید حسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل نیز در تایید این عقیده، اظهار داشت: خود حضرت علی(علیه السلام) می فرماید: «فَإِنَّ هذا الدِّيْنَ قَدْ کَانَ أَسِيْراً فِي أَيْدِي الْأَشْرَارِ يُعْمَلُ فِيْهِ بِالْهَوي وَ تُطْلَبُ بِهِ الدُّنْيَا» اگر مرجعیت رسمی در دین نباشد، دین اسیر می شود و از آن جایی که اسیر هم حرف خودش را نمی زند پس شبهه ایجاد می شود و حرف ها و گفته های نابخردان تصدیق می شود.
وی، افزود: نه تنها شیعیان بلکه باید مسلمانان و تمام دنیا حساب ویژه ای بر روی نهج البلاغه باز کنند، گاهی خود من آرزو می کنم که ای کاش یک کنفرانس علمی بزرگ در جهان برگزار شود و تمام ادیان و مفاخر تمام تمدن ها گذشته هزار و 400 ساله خود را در این کنفرانس مطرح کنند، هر ملتی هر چه دارد به این کنفرانس بیاورد چه کسی چیزی با ارزشمند تر و گران سنگ تر از نهج البلاغه می تواند بیاورد؟
عقل از فصاحت نهج البلاغه در حیران است
امام جمعه اردبیل، در سخنانی دیگر با اشاره به عظمت و ارزش نهج البلاغه، بیان داشت: منشور حقوق بشری را که پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) تدوین کرده است « منشور زندگی مسالمت آمیز که در آن هنگام ورود به مدینه بین اهل ادیان تنظیم کرده است» وقتی در آن می نگریم عقل از عظمت منشور در حیران می ماند.
وی، با بیان این مطلب که نهج البلاغه در همچین محیطی گرد هم آمده است و هر چقدر به کنه آن می رویم به حیرت عقل افزوده شده و در آخر عقل از عظمت این اثر می ایستد، تاکید کرد: بافت سخن گاهی آنقدر خودنمایی می کند که ابن ابی الحدید نقل می کند « استاد من می گفت همان طوری که قرآن کریم سجده واجب دارد در نزد اهل ادب، نهج البلاغه نیز دارای سجده است و آن سجده اختیاری است و سجده ای دارای ارزش است که انسان بی اختیار در برابر عظمت به سجده بیفتد و آیا ما به آن نقطه رسیده ایم؟ باید پرسید آیا زمانی که زنان مصر در زمان حضرت یوسف (علیه السلام) دستان خود را بریدند مگر به اختیار بریدند؟
اندر جمال یوسف گر دستها بریدند
دستی به جان ما بر بنگر چهها بریدیم
رندان و مفلسان را پیداست تا چه باشد
این دلق پاره پاره در پای تو کشیدیم
استخراج بیش از 500 علم از سخنان حضرت علی(علیه السلام) و نهج البلاغه
نماینده ولی فقیه در استان، با اشاره به عرش نشینی الفاظ نهج البلاغه، گفت: دنیا باید بر روی مفاهیم قرآن و نهج البلاغه تفکر کند، اگر به دنبال حجت هستیم حجتی بالاتر از قرآن و نهج البلاغه وجود ندارد چراکه در دنیایی هستیم که به این اندازه محل آزمون و خطا شده و سفره هایی را در پیش روی بشر می گسترانند که انسان فکر می کند، دوران افول عقل فرا رسیده است.
آیت الله عاملی، با اظهار تاسف از اینکه نسل ما نسلی بیگانه با نهج البلاغه است، افزود: در کنار سفره هزار و 400 ساله نشستیم ولی در سایر مکان ها دنبال علم می گردیم. نهج البلاغه هنوز به جامعه ما وارد نشده و در پشت در بسته مانده، باید به نسل جدید امام علی(علیه السلام) را بشناسانیم قبل از اینکه اذهان آنها را با محتویات پوچ پر کنند.
وی، اذعان داشت: فرصت های زیادی در دست داریم تا نهج البلاغه را به تمام دنیا معرفی کنیم باید وقت کافی برای استخراج کلمات قصار نهج البلاغه اختصاص دهیم و آنها را در محاوره های روزانه خود به کار ببریم تا کم کم در جامعه عرف شود و این کار باید از اساتید دانشگاه آغاز شود.
رقیب های بسیار جدی و خطرناکی در حوزه فرهنگی نسل جوان ما را تهدید می کند
امام جمعه اردبیل با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر «پیچ تاریخی تمدن»، گفت: رقیب های بسیار جدی و خطرناکی در حوزه فرهنگی نسل جوان ما را تهدید می کند که از جمله آنها جذابیت های فوق العاده، چند هزار کانال ماهواره و شبکه های اجتماعی است.
آیت الله عاملی، در پایان سخنان خود با یاداوری این نکته که ما نیاز شدیدی به مفاهیم موجود در نهج البلاغه داریم، متذکر شد: اگر این مهم نباشد سودجویان با یک استدلال غلط، تاویل و تعابیر نامناسب آیه ها و مفاهیم دینی را مصادره و دزدی می کنند.
باید گفت که به راستی دست شیعه از محتویات غنی پر است و باید در این حوزه تولید فکر شود و تخصص فرهنگی در این نقطه آغاز و خود را نمایان کند که ما چگونه این نسل را با نهج البلاغه آشنا کنیم؟
فرمایشات آن حضرت در نهج البلاغه چراغ راهی است که سرانجام آن رو به سعادت و نیک بختی می باشد و اگر اغراق نباشد می توان گفت که باید شرح های زیادی بر روی تک تک عبارات و کلمات نهج البلاغه نوشت تا این نفیسه مرقوم از مهجوریت خارج شده و در جامعه ساری و جاری شود.
پایان پیام/
نظر شما