دکتر غلامرضا حیدری در گفت و گو با خبرنگار شبستان با بیان این مطلب گفت: در یک دهه گذشته مصرف دخانیات در دو قشر در جامعه یعنی زنان جوان و نوجوانان دختر و پسر در سنین 13 تا 19 ساله افزایش داشته است.
وی با ابراز تاسف از خلا برنامه منسجم، دقیق و متمرکزی برای این موضوع، اظهار کرد: برنامههای مبارزه دخانیاتی که در جامعه اجرا شده، به طور عمومی برای تمام اقشار جامعه بوده است. لازم است که این برنامهها در مدارس و دانشگاهها با تمرکز بر قشر زنان جوان انجام شود. در صورتی که برنامههای کاملی برای این دو گروه انجام نشود، در آینده ممکن است با افزایش مصرف دخانیات در جامعه مواجه شویم.
وی علت اصلی افزایش مصرف دخانیات را رواج مصرف قلیان عنوان کرد و گفت: جوانان به این موضوع به شکل تفریح نگاه میکنند و تفکرشان این است که به دخانیات وابسته نمی شوند. در صورتی که این یک باورغلط است.
به گفته وی، تحقیقات نشان داده شده است که حجم نیکوتین در دود قلیان بسیار زیاد است و باعث وابسته شدن و بعد از آن گرایش به مصرف سیگار خواهد شد.
رییس مرکز تحقیقات و پیشگیری دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تاثیر رسانه در افزایش مصرف دخانیات، خاطرنشان کرد: تحقیقات انجام شده نشان میدهد که طی 30 سال گذشته زمان نمایش مصرف دخانیات در فیلمها رو به افزایش بوده است. همچنین مصرف دخانیات توسط هنر پیشههای اصلی زن و مرد نیز رو به افزایش بوده است.این موضوع نشان میدهد که دقت و نظارت کاملی بر اجرای برنامههای کنترل دخانیات صورت نگرفته است.مصرف دخانیات توسط هنر پیشههای معروف تاثیر بسیاری در جامعه میگذارد و باعث افزایش مصرف دخانیات در قشر نوجوان و جوان میشود.
پایان پیام/
نظر شما