هر ۱۲ ثانیه یک نفر قربانی جرائم سایبری /خنثی شدن حملات هکرهای آمریکایی به وزارت نفت ایران

خبرگزاری شبستان: رئیس پلیس فتا با اشاره به تولد ۴۷۶ سایت مجرمانه در هر ساعت، از قربانی شدن یک نفر در دنیا در هر ۱۲ ثانیه خبر داد.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان به نقل از فارس؛ سردار سیدکمال هادیان‌فر رئیس پلیس فتای ناجا در همایش در نشست جهانی جرایم سایبری در جهان به هم پیوسته اظهار داشت: فناوری اطلاعات و ارتباطات جامعه جهانی را به طور بنیادین دستخوش تغییر و تحول کرده و در پرتو آن، شیوه و سبک زندگی انسان‌ها و روابط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی جوامع را تحت تأثیر خود قرار داده است.

رئیس پلیس فتای ناجا به رشد چشمگیر اینترنت طی سال‌های اخیر پرداخت و تصریح کرد: براساس گزارشات در حال حاضر بیش از 2 میلیارد و 700 میلیون نفر از جمعیت جهان آنلاین هستند و بررسی‌ها نشان می‌دهد که تا سال 2018 نیز حدود 3 میلیارد و 600 نفر در جهان کاربر اینترنت وجود خواهد داشت و این بدان معناست که 48 درصد از جمعیت جهان می‌توانند آنلاین و یکی از قربانیان جرایم اینترنتی باشند و به شبکه جهانی اینترنت دسترسی خواهند داشت و نیمی دیگر در طرح‌های توسعه، برای دسترسی آنلاین قرار خواهند گرفت.

وی به آمار و گزارشات جهانی پرداخت و گفت: آمار جهانی بیانگر آن است که در سال 2018 ترافیک جهانی اینترنت تقریباً به طور مساوی بین کامپیوترهای شخصی، تبلت‌ها، دوربین و حتی لوازم خانگی هوشمند تقسیم خواهد شد و این در حالی است که ارتباط اینترنتی و شبکه‌ای بین همه چیز درحال شتاب است و تا سال 2018 تقریباً به اندازه همه انسان‌ها ارتباط بین‌دستگاهی وجود خواهد داشت.

رئیس پلیس فتای ناجا تصریح کرد: پیش‌بینی‌های دهه قبل حاکی از آن بود که سونامی اطلاعات و افزایش دیتا در راه است، به طوری که آدرس های آی‌تی کل دنیای فناوری را دربرمی‌گیرد و امروز شاهدیم که این پیش‌بینی‌ها کاملاً درست بوده است.

سردار هادیان‌فر به پیش‌بینی های سازمان معتبر جهانی اشاره کرد و افزود: در سال 2019 جرائم و حملات سایبری و سرقت اطلاعات ضرری مالی برابر 2 تریلیون دلار به اقتصاد جهانی وارد خواهد کرد و در این میان، دستگاه‌های هوشمند و خدمات آن نیز سهم گسترده‌ای را به عنوان عضوی از شاکله فنی اطلاعات به خود اختصاص خواهند داد.

وی گفت: هر تکنولوژی همزمان با فرصت های فراوانی که می‌تواند در بلندمدت تهدیدات فراوان و خسارت‌های جبران‌ناپذیر را به دنبال خواهد داشت و باید گفت که بی‌شک فناوری اطلاعات و تکنولوژی‌های مدرن، سرچشمه همه جرایم نیز هستند و در این رهگذر، استفاده شتابان انسان از تکنولوژی‌های تکامل‌نیافته باعث سوءاستفاده مجرمین در جهان شده است، چرا که طبق نظر دانشمندان، هر تکنولوژی برای تکامل خود به یک دوره 10 تا 15 ساله نیاز دارد.

این مقام ارشد انتظامی کشور تأکید کرد: آنچه باید به آن اذعان نمود آن است که تفکر بشر در طول 2 هزار سال تغییر نکرده بلکه ابزار مجرمانه تغییر کرده و مجرمین در گذشته با جثه‌های بزرگ، مغزهای کوچک و سلاح‌های خشن به بزه مبادرت می‌کردند، ولی امروز مجرمین، با جثه‌های کوچک، مغزهای بزرگ و سلاح‌هایی که تبدیل به اپلی‌کیشین‌ها و دیبایس‌های گوناگون شده حتی خطرناک‌تر از انسان های گذشته جلوه می‌کنند.

سردار هادیان‌فر به آخرین آمارهای منتشرشده از سازمان اینترپل پرداخت و گفت: طبق این آمارها در هر 12 ثانیه یک نفر قربانی جرایم سایبری می‌شود که این آمارها رو به افزایش است و در همین سال، کشورها، سازمان‌ها و کشورها به طور میانگین 122 حمله سایبری موفق را تجربه کرده‌اند.

وی ادامه داد: در گزارشات اکثر سازمان‌های پلیسی جهان، بیشترین انگیزه مجرمان سایبری در سراسر جهان کسب درآمد نامشروع بوده و گزارشات حاکی از آن است که در سال 2013 مجرمین توانسته‌اند بیش از 388 میلیارد دلار درآمد برای خودشان در جهان کسب کنند.

این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: همین سازمان‌ها پیش‌بینی‌ می‌کنند که در سال 2016 بیش از 80 درصد جرایم سایبری از یک عمل سازماندهی شده سرچشمه بگیرد و بازارهای سیاه جرایم در چرخه خلق بدافزار، نفوذ کامپیوترها، مدیریت بادنت‌ها و درو کردن داده‌های شخصی، مالی و بهره‌برداری از اطلاعات صورت پذیرد.

وی گفت: این هکرها در چهار روز تعطیلی ایران در سال جدید به وزارت نفت حمله کردند و ما توانستیم درگاه‌های حملات سایبری را متوقف کنیم و همچنین به هکرها واکنش نشان دهیم که در نهایت حملات آنها خنثی شد. 

هادیانفر افزود: IP این هکرها از کشور آمریکا بود و ما در نامه‌ای رسمی هم به آنها اعلام و همچنین دستور قضایی بین‌المللی نیز ارسال کردیم و این موضوع از سوی وزارت امورخارجه در حال پیگیری است.  

وی درباره مبارزه با داروهای قاچاق و غیرمجاز هم گفت: پلیس فتا از سال 2011 علیه داروهای قاچاق و غیرمجاز در عملیات پانجیا شرکت کرد و در سال 2014 نیز در پانجیای 7 شرکت داشتیم.

هادیانفر افزود: در عملیات پانجیای 7 پلیس فتا توانست 600 میلیون تومان داروهای غیرمجاز را در ایران کشف و 102 نفر را در این زمینه دستگیر کند.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان سرگروه در عملیات پانجیای 8 نیز انتخاب شد که این عملیات از هفته گذشته آغاز شده است.

هادیانفر درباره پرونده های کشف شده افزود: 30 درصد از پرونده‌های کشف شده جنبه بین‌المللی و کلاهبرداری نیجریه‌ ای داشته که باعث شد تا تجار ایرانی بیش از 55 میلیارد تومان را از دست بدهند.

وی درباره سایت‌های همسریابی هم گفت: سایت‌های همسریابی که متولی آن وزارت ورزش و جوانان است در کشور فعالیت ندارند و تاکنون به هیچ سایتی مبنی بر فعالیت‌های همسریابی مجوز داده نشده است و اگر سایتی از این طریق فعالیت کند قطعا با آن برخورد می‌کنیم.

هادیانفر افزود: پشت پرده سایت‌های همسریابی اغلب کلاهبرداری و انحرافات اخلاقی برای آقایان و خانم ‌ها است که این کلاهبرداران به یوزرنیم و پسوورد افراد دسترسی پیدا و حساب بانکی وی را خالی می‌ کنند.

رئیس پلیس فتای کشور گفت: در این زمینه فردی را دستگیر کردیم که 23 سرور مجاز در دنیا داشت و 70 میل، پست الکترونی برای خود درست کرده  بود.

هادیانفر افزود: این فرد با ترفند سایت همسریابی به حساب بانکی دو هزار نفر دست پیدا کرده و چهار هزار اطلاعات از افراد به دست آورده بود که بازداشت شد.

 


عامل نفوذ به شبکه بانکی در دام پلیس فتا

‌سردار سرتیپ سید کمال هادیان‌فرهمچنین در حاشیه همایش جهانی جرایم سایبری در دنیای به هم پیوسته گفت: این مجرم با سابقه فنی به یکی از بانک‌های کشور نفوذ کرده و توانسته بود به شبکه شتاب کشور نیز نفوذ و 117 میلیون تومان را در مدت یک ماه برداشت کند.

هادیانفر به سایت‌های آموزش تولید مواد مخدر در کشور اشاره کرد و افزود: در این زمینه656 سایت شناسایی شد که از این تعداد 257 سایت در حوزه آموزش تولید مواد مخدر در آپارتمان و خرید و فروش آن فعال بود.

وی گفت: با پیگیری‌ های پلیس فتا این سایت ‌ها بسته شد و تعدادی هم دستگیر شدند.

رئیس پلیس فتای کشور به شکایت هنرمندان اشاره کرد و گفت: تعداد زیادی از هنرمندان کشور شاکی بودند چرا که صفحاتی در برخی از شبکه‌های اجتماعی به نام آنها ایجاد شده است که عکس های خصوصی و خانوادگی آنان را نمایش می دهد.

هادیانفر با اعلام اینکه پلیس فتا این صفحات را حذف کرد، افزود: مردم  هم در این زمینه می‌توانند گزارشات و شکایات خود را به مرکز فوریت‌های پلیس فتا گزارش دهند.

وی با بیان اینکه شبکه اجتماعی اینستاگرام در کشور فیلتر نیست، گفت: نظام فیلترینگ هوشمند بر شبکه اینستاگرام حاکم است و مصادیق مجرمانه آن در شورای مصادیق مجرمانه حذف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر در پیشگیری و کشف جرم در حوزه دیپلماسی سایبری است، گفت: بر اساس آمار در سال 2014، هفتاد درصد پرونده کشورهای اروپایی جنبه فراملی داشته و در آسیا این مقدار به 40 درصد رسیده است.

رئیس پلیس فتای کشور با بیان اینکه عمر این پلیس بیش از 4 سال است، افزود: پلیس فتا تاکنون بیش از 37 هزار پرونده را رسیدگی کرده که 90 درصد آنها کشف شده همچنین 56 درصد پرونده‌ها زیر یک ماه کشف قطعی شده است.
 

اقدامات بازدارنده سایبری برای مقابله با تروریسم

همچنین سردار سرتیپ حسین اشتری در حاشیه همایش جهانی جرایم سایبری در دنیای به هم پیوسته افزود: این فضا در اختیار این گروهک‌هاست و اثرات مخربی را در کشورهای مجاور و همسایه انجام داده اند.

فرمانده ناجا درباره دستگیری گروهک‌های تروریستی گفت: دستگیری با عنوان موضوع تروریستی نداشته‌ایم.

وی درباره فروش مواد مخدر از طریق فضای سایبر افزود: متاسفانه افراد سودجو از این ظرفیت استفاده می‌کنند و برای تولید و فروش مواد مخدر از فضای مجازی استفاده می‌کنند؛ البته تعداد زیادی از شبکه‌ها و باندها در شهرهای مختلف شناسایی و برخورد شده‌اند.

سردار اشتری گفت: اینکه باندهای مواد مخدر بیرون از مرزهای کشور روی یک موضوعی کار کنند برخورد فیزیکی با آنها سخت است زیرا بیش از 90 درصد شناسایی شده‌اند.

وی افزود: ما باید بتوانیم با مجرمانی که در این فضا با شگردهای مختلف وارد شده و آسایش مردم را سلب می‌کنند برخورد کنیم.

سردار اشتری گفت: پلیس فضای مجازی بیش از 90 درصد جرایمی را که در فضای مجازی کشور رخ می‌دهد شناسایی و برخورد کرده است و طبق قانون نیز پیگیری‌های لازم نیز در این خصوص اتخاذ شده است.

وی مدت زمان فعالیت پلیس فتا را از ابتدا تا کنون پنج سال بیان کرد و افزود: پلیس فتا توانسته توانمندی‌های خوبی را نمایش دهد و حتی با کشورهایی که حدود 15 سال در این زمینه کار خود را شروع کردند و از نظر تجهیزات، امکانات و جمع‌آوری اطلاعات ظرفیت‌های بیشتری از ما داشتند، رقابت کند.

سردار اشتری با اشاره به تحریم‌ها افزود: استفاده از فناوری‌ها در این حوزه برای ما مشکل بوده است اما با اراده‌ای که در پلیس جمهوری اسلامی ایران و پلیس فتا وجود داشته و دارد اقدامات خوبی صورت گرفته است و امیدواریم اتفاقات بهتری را نیز شاهد باشیم.

فرمانده نیروی انتظامی به کشورهای غربی و به خصوص اروپایی پرداخت و گفت: در کشورهای اروپایی که مدعی پلیس سایبری‌‌اند شاید درصد کشفیات در مقایسه با ایران از نصف هم کمتر باشد؛ چرا که امروز ما تا 90 درصد توانسته‌ایم جرایم سایبری را شناسایی و برخورد کنیم و این از افتخارات پلیس جمهوری اسلامی ایران است.

سردار اشتری با بیان اینکه سعی شده است اقدامات پیشگیرانه افزایش یابد خاطر نشان کرد: خانواده‌ها باید آگاهی بیشتری داشته باشند تا در استفاده از فضای مجازی خود و فرزندانشان لطمه و ضربه‌ای نبینند.

وی یکی از اهداف برگزاری همایش جهانی جرایم سایبری در دنیای به هم پیوسته را هماهنگی بیشتر در مبارزه با جرایم سایبری با کشورهای مورد تعامل دانست و گفت: امروز پلیس جمهوری اسلامی ایران در موضوع سایبری با همه کشورهای دنیا به جزء رژیم صهیونیستی ارتباط دارد.

سردار اشتری افزود: این همکاری و تعامل برای شناسایی و برخورد با مجرمان سایبری است.

فرمانده نیروی انتظامی  به راه‌اندازی مرکز فضای پلیس اینترپل در سنگاپور اشاره کرد و گفت: نمایندگان پلیس جمهوری اسلامی ایران نیز در افتتاح مرکز فضای پلیس اینترپل حضور داشتند.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 461150

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha