چگونه خرد جمعی سعودی حجاز را به جنگ هدایت کرد؟

خبرگزاری شبستان: سیاست های نادرستی که از زمان روی کار آمدن ملک سلمان در عربستان اتخاذ شده است این کشور را به مرحله بی ثباتی سوق می دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،عربستان از زمان روی کار آمدن ملک سلمان شرایط خاص پیدا کرده است و گویا حاکمان جدید شتابزده می خواهند به همه اهداف و آمال خود برسند.در گام اول پس از مرگ ملک عبدالله بن عبدالعزیز جانشین وی یعنی ملک سلمان دست به تغییرات گسترده ای در جبهه داخلی زده و هنوز کفن ملک عبدالله خشک نشده بود خالد التویجری و متعب بن عبدالله را از گردونه قدرت کنار زد.

پس از مدتی کابینه را به یکباره عوض کرد و به اصطلاح انقلابی به وجود آورد.با روی کار آمدن ملک سلمان طبقه دینی وهابی قدرت قبلی خود را بازیافتند البته نه اینکه در زمان ملک عبدالله قدرت نداشتند چون  اساسا بافت حکومتی و ساختار حکومتی در عربستان به گونه ای است که حاکمان سعودی بدون پشتوانه شخصیت های دینی کاری نمی توانند بکنند.

در اویل سال نو شمسی به ناگاه چنگ و دندان های برای یمنی تیز شد و سعود الفیصل که هنوز در آن زمان جای خود را به عادل الجبیر نداده بود تهدید به دخالت نظامی کرد و مدتی زیادی از این تهدید نگذشت که دخالت نظامی عربستان در یمن آغاز شد.

هدف آنها بازگردانیدن عبد ربه منصور هادی به قدرت و وادار کردن انصارالله به بازگشت به مناطق اصلی خود بود اما با گذشت مدت زمانی از شروع این حملات که ابتدا توفان قاطعیت و مدتی بازگشت امید و پس از مدتی آتش بس و القاب دیگر لقب گرفت هنوز ادامه دارد و این جنگنده های سعودی همچنان به بمباران یمن ادامه می دهند.

اما آنچه در اینجا می خواهیم به آن بپردازیم در واقع بحث یمن نیست بلکه موضوع سیاست های نابخردانه زمان ملک سلمان است که بیشتر تحت تاثیر دو شاهزاده جوان یعنی محمد بن نایف و محمد بن سلمان رقم می خورد.

جدای از سیاست های ویرانگر سعودی ها در سوریه که گویا پس از عملیات موسوم به توفان قاطعیت با جدیت بیشتری دنبال می شود تاثیرات و تبعاتی است که دخالت سعودی ها در سوریه و یمن و  دیگر مناطق و ضدیت با جمهوری اسلامی ایران برای آنها به بار خواهد آورد.

عربستان هم اکنون با چالش داخلی به ویژه پس از انفجار القدیح در القطیف در شرق این کشور روبرو شده است. بدون شک کار برای محمد بن نایف دشوار خواهد بود زیرا یکی از افتخارات وی برقراری ثبات داخلی  و کم کردن هسته های القاعده بود اما به نظر می رسد که در حالی که القاعده در حال پوست اندازی است و تنها جبهه النصره به عنوان شاخه این گروه فعال است گروهک دیگری به سرکردگی ابوبکر البغدادی در حال فعال شدن است.

این گروهک هم اینک جغرافیای زیادی را به اشغال خود درآورده است و به تحرکات خود در سوریه ادامه می دهد و تازه ترین منطقه ای که این گروهک در سوریه به اشغال خود درآورده است یکی از معادن بزرگ فسفات در سوریه و نزدیکی تدمر است.

اما انفجار القدیح از این حیث برای محمد بن نایف درد سر ساز است که داعش مسئولیت آن را گرفت و عامل انتحاری یک سعودی بود.

درباره رابطه داعش با عربستان باید بدانیم که اخیرا یکی از سایت‌های اینترنتی وابسته به گروه داعش اعلام کرد که این گروه پس از تصمیم برای گسترش عملیات خود به سمت عربستان و جزیرة العرب، به زودی اسم جدیدی برای خود برخواهد گزید.گروه داعش در اشاره به کشور عربستان افزود: نام الجزیرة العربیه به این اسم جدید اضافه می شود

همچنین در فیلم ویدئویی که عناصر تروریستی گروه موسوم به "دولت اسلامی در عراق و شام" (داعش) آن را منتشر کرده اند، نشان داده می شود که این تروریستها گذرنامه ها و شناسنامه های خود را که متعلق به کشور عربستان بوده است، پاره می کنند و به پادشاه عربستان هم دشنام می دهند.

یکی از این تروریستها در این فیلم تاکید می کند که آنان به سرزمین جزیرة العرب برای به اهتزاز در آوردن پرچم اسلام و برپایی خلافت اسلامی باز می گردند و بر این موضوع اصرار می ورزد که جهاد و مبارزه دری از درهای بهشت است.

چندی قبل نیز اخباری مخابره شد مبنی بر اینکه تروریست های داعش با عبور از بیابان های استان الانبار و پیشروی به سمت جنوب، از مرز عربستان گذشته و گذرگاه عرعر در خاک این کشور را تصرف کردند.رسانه های عربی منطقه از حمله تروریست های داعش به گمرک عراق و عربستان در منطقه عرعر خبر دادند.

داعش هم اکنون بر نیمی از سوریه و یک سوم عراق سلطه دارد.این گروهک از نظر تسلیحاتی و مالی خود کفاست.اخیرا با تسلط بر الرمادی در عراق و تدمر و گذرگاه مرزی سوریه با عراق بر حوزه جغرافیایی خود افزوده و سلاح های بیشتری را از ارتش عراق به چنگ آورده و بیش از قبل به مرزهای عربستان که یکی از اهداف آتی آن است نزدیک شده است.

عربستان حق دارد که پس از این حمله انتحاری نگران جبهه داخلی و امنیت و ثبات آن باشد و این نگرانی از آن جهت است که فتنه طایفه ای متقابل در عربستان رخ دهد و طرفهای خارجی نیز آن را تغذیه کنند.قریب به سه میلیون شیعی در عربستان به سر می برند که بیشتر آنها در منطقه الاحساء به سر می برند منطقه ای نفت خیز که باید از امنیت برخوردار باشد و این افراد باید از برابری برخوردار باشند و گرنه آرام آرام خشونت خونین عربستان را فرا می گیرد.

پس از انفجار القدیح مردم این منطقه آرام آرام اعتراضات خود را علنی کرده اند و دست به اقداماتی زده اند. پس از انفجار انتحاری در مسجدی در منطقه قطیف در شرق عربستان که جمعه گذشته رخ داد ، تعدادی از شخصیت‌های دینی در منطقه از جوانان قطیفی خواستند که از مردم این منطقه حمایت کنند و خواستار بسیج عمومی شدند.

عبدالکریم الجبیل از روحانیون مخالف خواستار تشکیل کمیته مردمی فوری برای حمایت از قطیفی‌ها شد و ساکنان القطیف پرچم ابالفضل العباس(ع) را بر منبر مسجد امام علی(ع) در القطیف را به‌نشانه رمز مظلومیت شهدای عملیات تروریستی به اهتزاز درآوردند و پرچم‌های امام حسین(ع) بر خانه‌های قطیفی‌ها به اهتزاز درآمد.در این میان حساب شبکه اجتماعی توئیتری با نام القطیف مباشر به عربستانی‌هایی که مایل به ورود به قطیف هستند درباره اینکه مدارکی که نشان دهنده علت دیدار از قطیف است و نیز آدرس و تلفن همراه هشدار داد.

روز دوشنبه نیز تظاهرات در حمایت از آزادی شیخ نمر النمر برگزار شد و مراسم تشییع باشکوهی برای شهیدان القدیح برگزار شد.عربستان هم اکنون خود را در معرض چالش های عمدی مانند جنگ یمن که پایان نیافته است، مشکلات داخلی و اعتراضات مناطق شرقی و نیز نزدیک شدن هر چه بیشتر داعش به مرزهایش می بیند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 461023

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha