به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست بازگشایی ارکستر ملی ایران با حضور فرهاد فخرالدینی مدیر هنری ارکستر ملی، بهرام جمالی مدیر بنیاد رودکی و علی رهبری مدیر هنری ارکستر سمفونیک ظهر امروز دوشنبه 4 خرداد در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست، بهرام جمالی، مدیر بنیاد رودکی درباره بازگشایی ارکستر ملی به رهبری فرهاد فخرالدینی گفت: در آخرین توافقاتی که صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم که ارکستر موسیقی ملی با مدیریت فرهاد فخرالدینی تشکیل شود و دومین بخش ارکسترها فعال شد و برنامه چند ماهه آن به زودی ارایه می شود. در مورد مباحث مربوط به مدیریت هنری ارکسترها در ارکستر سمفونیک در خدمت آقای علی رهبری هستیم و در مورد برنامه ارکستر ملی در خدمت استاد فرهاد فخرالدینی خواهیم بود.
در ادامه این نشست، فرهاد فخرالدینی، رهبر ارکستر ملی و مدیر هنری ارکستر ملی گفت: خوشحالم در موسیقی ایران مجددا انجام وظیفه کنم، کار من با موسیقی ملی آغاز شد و اولین نفری هستم که از هنرستان موسیقی ملی فارغ التحصیل شدم و در رادیو به عنوان رهبر ارکستر رادیو و تلویزیون به ایران مشغول شدم، از سال 1377 به عنوان رهبر و مدیر موسیقی ارکستر ملی ایران این ارکستر را برای اولین بار بعد از انقلاب با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی کردیم، الان نیز می خواهم همان فعالیت را از سر بگیریم، راهمان همان راهی است که از ابتدا طی گرفته بودیم.
وی سپس به سابقه تشکیل ارکستر موسیقی ملی ایران اشاره کرد و گفت: از زمانی که موسیقی بعد از انقلاب مشروطه به شکلی میان مردم آمدند اولین کسانی که به میان مردم آمدند درویش خان به همراه افرادی مثل عارف قزوینی، همایون شهریارها را آغا کردند در حدود 105 یا 106 سال پیش کارشان را آغاز کردند و در سال 1302 وزیری در مدرسه موسیقی ارکستر را تشکیل دادند و بعد از اینها روح الله خالقی، انجمن موسیقی ملی را تشکیل دادند و به کمک همین انجمن هنرستان موسیقی ملی را در سال 1307 راه اندازی کردند. ارکستر گلها هم یک ارکستر موسیقی است در زمانی که ارکستر ملی را تشکیل دادند همه در یکدیگر ادغام شدند و ارکستر ملی را تشکیل دادند و من رهبر این ارکستر شدم من هم اکنون امده ام همان راه را ادامه بدهم.
فخرالدینی خاطرنشان کرد: ما در مورد آرشیو موسیقی ملی بهترین آثار از ارکستر گلها و موسیقی ملی را داریم مردم با این قطعات خاطره دارند و باید اینها دوباره اجرا شوند.
در ادامه این نشست، علی رهبری، مدیر هنری ارکستر سمفونیک درباره آمدنش به ارکستر سمفونیک گفت: اولین باری که به اینجا آمدم هدفم این بود که ارکستر آن چیز بشود که الان هست اگر حواشی پیش بیاید برای من مهم نیست امروز احساس خوبی دارم و فکر نمی کنم تمام حرف هایی که درباره ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک گفته شده درست باشد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از ارکسترهای مهم ارکستر دهلوی بود من 13 ساله بودم در این ارکستر هفته ای دو بار کار می کردم در حدود 44 سال پیش وقتی برای اولین بار من را به جای مصطفی پورتراب به عنوان رییس هنرستان موسیقی انتخاب کردند، روز شنبه که آقای فرهاد فخرالدینی سر تمرین ارکستر ملی آمدند گفتم این آرزوی من است که بچه های ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک با یکدیگر خوب باشند چرا که از قبل با یکدیگر رابطه خوبی نداشتند.
مدیر هنری ارکستر سمفونیک خاطرنشان کرد: ارکستر سمفونیک کارش را اسفندماه برای اجرای یک کنسرت آغاز کرد و شروع کردیم به کار که فروردین ماه ارکستر بعدی را راه اندازی کنیم این کار خیلی سخت بود الان خوشبختانه در سال های آتی لیدرها همه عوض شدند و این کار، کار من بوده است متاسفانه بعضی از رسانه ها حرف های فرهنگی من را نمی نویسند و لیدرهای ارکسترها جابجا شدند کار آقای بردیا کیارس بی نظیر است. شما نمی دانید برای من چقدر لذت دارد که تیمی را که می خواستم درست کنم الان درست کردم و این پروسه به آخر رسیده است.
علی رهبری از راه اندازی ارکستر معاصر خبر داد و گفت: می خواهیم ارکستر معاصر را که تمام مدت برنامه داشته باشد، راه اندازی کنیم. از طرفی از آقای هادی قضات خواسته ایم که برایمان اپرا کار کنند، اعضای گروه آقای قضات اعضای کار ما خواهند بود.
مدیر هنری ارکستر سمفونیک از تشکیل ارکستر سازهای ایرانی خبر داد و خاطرنشان کرد: من یک بدهکاری دارم و آن هم تشکیل یک ارکستری از سازهای ملی ایرانی است اینکه ما ارکستری داشته باشیم که سازهای ایرانی بزند.
علی رهبری در مورد شایعاتی که در رسانه ها علیه وی منتشر شده است، گفت: پنج درصد رسانه ها مطالبی نوشتند که درست نبودند اما هیچ خبرنگاری از من نخواسته در مورد این حاشیه ها بداند موردی که من را دلخور کرد درباره یک نوازنده بود وقتی صحبت از یک نوازنده می شود منظور یک ارکستر نیست، من صددرصد از شما خبرنگاران معذرت می خواهم من می خواستم همه را آگاه کنم ولی متاسفانه به مدت بیش از یک ماه چیزهایی نوشته می شود که من را ناراحت می کند اما یک نفر از من نپرسید این موضوع اینطور نیست.
در ادامه، بهرام جمالی، مدیر بنیاد فرهنگی هنری رودکی درباره مبالغ قرارداد مدیران هنری سازمان ارکسترها گفت: نمی دانم آیا اعلام مبلغ قرارداد شخصی مدیران هنری به لحاظ حقوقی درست است یا خیر ما با صحبت هایی که با آقای رهبری و فخرالدینی داشتیم مبلغ قرارداد رهبران بین المللی با توجه به سابقه کاری رقم هایی داریم، رقم ابتدای پیشنهادی آقای رهبری قابل پرداخت نبود و ما گفتیم امکانات و توانایی مان این است آقای رهبری سه رقم را پیشنهاد دادند یکی به عنوان رهبر ارکستر یکی به عنوان رهبری برنامه های جدید و یکی هم برای اجرای برنامه های تکراری. آقای رهبری گفت هرچقدر شما دادید قبول می کنم قرار شد ماهانه 1500 یورو به وی پرداخت شود.
علی رهبری گفت: هیجگاه در دنیا رهبران ارکستر که من می شناسم هیچکس از حقوق آنها خبر ندارد. من برای 4 کنسرتی که در ماه دریافت می کنم 50 درصد حقوق یک کنسرت در مادرید را می دهم مبلغی در حدود هشت هزار یورو.
فرهاد فخرالدینی درباره فعالیت جداگانه ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی ایران اظهار داشت: من هنوز معتقدم 2 ارکستر باید با 2 وظیفه جداگانه کار کنند الان ارکستر ملی موسیقی ایران با هدفی که من دارم نزدیک است و سرگروه ها نیز با هدف من هماهنگ هستند به خاطر مسایل مالی که وجود داشت به تعدادی از نوازندگان موسیقی ملی نتوانستند به سازمان ارکسترها بیایند یک سری مسایل هست که آقای جمالی از نظر مالی می توانند در مورد آنها پاسخ دهند.
مدیر هنری ارکستر ملی ایران درباره اجرای تک نوازان سولیست ایرانی و برنامه های ارکستر ملی گفت: می خواهیم در اجرای برنامه های ارکستر ملی از آقای کیوان ساکت به عنوان تک نواز سولیست استفاده کنیم.
مدیر هنری ارکستر ملی ایران از اجرای این ارکستر در روزهای 20، 21 و 22 خرداد در تالار وحدت خبر داد و گفت: در این اجرا سالار عقیلی و محمد معتمدی به عنوان خواننده با ارکستر همکاری می کنند.
فرهاد فخرالدینی گفت: سازمان ارکسترها بخشی از سازهای زهی و کوبه ای در اختیار ما قرار داده و در این جمع تعدادی از نوازندگان ارکستر سمفونیک نیز به ما اضافه شده اند البته قبلا هم نوازندگان مشترک در اجرای ارکستر ملی وجود داشت.
فخرالدینی خاطرنشان کرد: من در ارکستر ملی قرار است رهبر و مدیر هنری باشم اما از رهبران میهمان هم استفاده می کنیم البته این کار باید کارشناسی شود و اولویت های ارکستر را باید در نظر بگیریم.
فرهاد فخرالدینی افزود: ارکستر ملی از بدو تولد تاکنون در حدود 200 آهنگ ساخته تعداد زیادی از این قطعات در گذشته ساخته شده رویکرد ما این است که این آهنگ ها را اجرا کنیم.
مدیر هنری ارکستر ملی از آهنگسازان جوان خواست که ارکستر ملی برای تولید اثر کمک کنند چرا که این ارکستر با مشکلات فراوانی در زمینه قطعات جدید روبروست.
فرهاد فخرالدینی خاطرنشان کرد: اگر به گذشته نگاه کنیم بسیاری از جوانان در موسیقی ملی فعال شدند تعداد کسانی که در موسیقی ملی تربیت شدند جزو شاخص ترین ها هستند و روزگاری ارکستر سمفونیک اگر در برنامه ای خواننده یا پیانیست می خواست از این ارکستر می گرفت.
علی رهبری درباره همکاری محمدرضا شجریان و شهرام ناظری با ارکستر سمفونیک گفت: به عقیده من این افراد ارزشمند هستند من آقای محمدرضا شجریان را از طریق آثارش می شناسم اما با آقای ناظری ملاقات کردم و ایشان از من خواستند که من در ارکستر بخوانم اگرچه من با عنوان شوالیه ایشان مشکل داشتم، اما رابطه من با این دو تا اسم در همین حد است.
فرهاد فخرالدینی درباره حضور و اجرای شجریان در ارکستر ملی ایران گفت: آقای شجریان در افتتاح موسیقی ملی با من بسیار همکاری کردند وی و آقای ترقی و ... عمر شجریان دراز باد ما رابطه صمیمی خوبی با یکدیگر داریم و کارهایی نیز با یکدیگر انجام داده ایم از خدا می خواهم آقای شجریان باز با ارکستر ملی کار کند و می دانم همینطور است امیدوارم محدودیت ها برداشته شود و ما هم بتوانیم به اجرای این برنامه بپردازیم.
علی رهبری درباره رهبری اجرای ارکستر نیویورک توسط وی گفت: از دکتر روحانی می خواهم حالا که من به عنوان رهبر ارکستر بین المللی فیلارمونیک جهانی جوانان در نیویورک حضور پیدا می کنم، دستور دهند تا مقدمات حضور ارکستر سمفونیک تهران برای اجرای سمفونی صلح با مسئولیت من در مقر سازمان ملل حین سخنرانی وی موافقت کنند.
پایان پیام/
نظر شما