حجت الاسلام حسنلو، مدیر گروه تاریخ و سیره مرکز پاسخگویی به سوالات دینی حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه جامعه در حوزه های مذهبی تبلیغات شایسته ای انجام نمی دهد، گفت: این تبلیغات تبدیل به تبلیغات دوره ای و مناسبتی دین شده است یعنی در ماه محرم و صفر و رمضان به بیان معارف و احکام دین می پردازیم و بعد از آن دیگر توجه چندانی به تبلیغات حقیقی دین نداریم در حالی که این یک خلا بزرگ محسوب می شود.
وی ادامه داد: یکی از محورها برای تامین و تغذیه دینی جوانان برگزاری کلاس ها و دوره های اخلاقی است، برگزاری این دوره ها در مسجد می تواند اثرگذاری فراوانی را به همراه داشته باشد چراکه مسجد محل حضور و تلاقی اندیشه های مختلفی است که همگی به یک نیت یعنی عبادت و اقامه نماز جماعت گرد هم جمع شده اند و به بیان دیگر مسجد رسانه دینی است بنابراین توجه به این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است.
حجت الاسلام حسنلو تصریح کرد: بر اساس همین موارد باید نهادهای فعال در حوزه مسجد و به ویژه حوزه های علمیه برنامه ریزی داشته باشند و مساجد را حمایت کنند. در نظر داشته باشیم که امام جماعت به تنهایی نمی تواند از عهده امر تبلیغ و مدیریت مسجد توامان برآید و باید به او یاری رساند.
مدیر گروه تاریخ و سیره مرکز پاسخگویی به سوالات دینی حوزه علمیه قم ادامه داد: موازی کاری در امر تبلیغ زیاد شده است و این خلاها باید رفع شود. تبلیغ به معنای اخص یعنی تامین و ساماندهی تمام مساجد، تکایا و حسینیه ها در شهرها و روستاها به ویژه مساجد. زمانی که چنین موازی کاری هایی را در امر تبلیغ شاهد هستیم نمی توان انتظار داشت که هرکدام از این پایگاه های دینی به خوبی از عهده وظایف شان بر آیند.
وی ادامه داد: من معتقدم که به جای چاپ انواع دانشنامه و کارهای تکراری که قبلا هم از سوی دیگران با عناوین دیگری منتشر شده است باید تلاش را بر تبلیغ صحیح قرار دهیم، تبلیغی که در بطن جامعه دیده شود. اگر چنین رویکردی را بسط ندهیم نتیجه اش حضور گروه های مختلف با اندیشه های التقاطی است که به نام دین فعالیت می کنند و یک سری عرفان های نوظهور که من از آنها به عنوان عرفان استعماری یاد می کنم را در جامعه مطرح می کنند.
حجت الاسلام حسنلو گفت: اگر بتوانیم از ظرفیت کارشناسان حوزه دین به شکل ذوابعادی استفاده کنیم و در عین حال کارشناسان حوزوی و دانشگاهی را برای پاسخ گویی به سوالات مردم و به ویژه جوانان حمایت کنیم و به مسجد فراخوانیم قطعا شاهد خواهیم بود که بسیاری از کارکردهای فراموش شده مساجد به آنها باز می گردد چراکه اگر کار قوی باشد مردم پشتیبانی می کنند.
پایان پیام/
نظر شما