به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قم، مصطفی ملایی امروز(2 خرداد) در همایش چهارمین دوره علمی تخصصی سراج(ویژه مدیران کانون های تخصصی مساجد و دانشگاهی) که در اردوگاه ولایت قم برگزار شد، اظهار داشت: مدیران کانون های تخصصی به عنوان افسران جنگ نرم باید امور فرهنگی را با سه محور ارتباط، هیجان و کار جمعی انجام دهند.
وی تصریح کرد: مسئولان کانون های مساجد، بخصوص کانون های تخصصی باید از ظرفیت های محله ای و مسجدی حداکثر استفاده را بکنند و از متخصصان و خانواده های محله در امور فرهنگی خود کمک بگیرند.
ملایی بیان داشت: تعامل با اهالی محل و استفاده از افرادی که در حوزه های مختلف توانایی و تخصصی دارند باید یکی از برنامه های اصلی کانون های مساجد باشد تا علاوه بر هم افزایی، میزان تاثیرگذاری بیشتر شود.
وی با اشاره به اهمیّت وجود هیجان در کار فرهنگی و نقش آن در جذب مخاطب، خاطرنشان کرد: باید با مدیریت فرهنگی و اهتمام به سبک زندگی اسلامی بوی عطر کار فرهنگی را در بین مردم منتشر کنیم تا هیجان ایجاد شود و مردم نسبت به کارهای فرهنگی کانون مساجد اقبال نشان دهند.
ملایی ابراز داشت: گاهی می توان با هدایای فرهنگی مانند کتاب این هیجان را ایجاد کرد، گاهی با برنامه های اردویی و تفریحی، مهم این است که در کار فرهنگی انگیزه و نشاط و هیجان ایجاد کنیم.
این کارشناس رسانه افزود: کار جمعی هم یکی از نکات بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، کار فرهنگی یعنی کار جمعی، باید علاوه بر تعامل با اهالی محل؛ خانواده ها، افراد نخبه و افراد متخصص محله را درگیر کار فرهنگی کنیم، چه اشکالی دارد اگر پزشکی در محله هست، کانون بتواند با تعامل برنامه ای را ایجاد کند که به صورت و تعداد مشخص، افراد ناتوان به پزشک معرفی و بدون ویزیت معاینه شوند؟، و از این دست اقداماتی که مشکلات مردم در مسجد حل شود؟
وی تاکید کرد: می توان با کمک افراد فرهیخته و اهل مسجد کمیته های مختلفی در کانون ها ایجاد کرد و هر کدام در علاوه بر تاثیر فرهنگی مشکلات مردم را حل کند، باید هنر ما این باشد که محله را درگیر مسجد کنیم، حتی تشکیل هیات های مذهبی در کانون تاثیرات معنوی و مطلوب زیادی را در پی دارد.
ملایی یادآور شد: در بسیاری از محله ها که تراکم جمعیت و خانه ها زیاد است، برخی می گویند فلان آپارتمان خوب است، چون همسایه ها کاری به کار هم ندارند، این خطر آفرین است، این مغاییر با سبک زندگی اسلامی است، مسئولان کانون ها باید هنرشان این باشد که همسایه ها را با محوریت مسجد با هم آَشنا کنند، صله رحم ایجاد شود و کمک جمعی و کار فرهنگی جمعی شکل بگیرد.
وی در پایان گفت: می توان با راه اندازی شبکه اجتماعی محله و استفاده از سامانه پیام کوتاه ارتباطات محلی و تعاملات را قوی تر کرد.
نظر شما