حجتالاسلام سیدحسن قاضوی، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران پیرامون تأثیر اعتکاف در کاهش آسیبهای اجتماعی به خبرنگار شبستان گفت: فاصله گرفتن از خداوند متعال و معنویت یکی از مشکلات مهم دنیای امروز بشری است، ولی جوانان جامعه ما به دلیل اینکه در دامن فرهنگ انقلاب اسلامی پرورش یافتند تا حدودی در برابر این امر مصون هستند و پیروزی انقلاب اسلامی در قرن بیستم نیز راهی برای احیا و معرفی فرهنگ عبودیت و بندگی بشر به دنیا بوده است.
وی با بیان اینکه امور معنوی عاملی مهم برای پر کردن خلأهای موجود بشری در این دنیای ماشینی و صنعتی است، افزود: برگزاری مراسم اعتکاف و سایر مناسبت های مذهبی راهی مطلوب برای دسترسی بشریت به نیمه گمشده خویش است.
وی خاطرنشان کرد: تحقیقات و پژوهشهای انجام شده در جهان اثبات کرده است که افراد مذهبی کمتر دچار بحرانهایی چون بحران هویت میشوند و کمتر در میان آنها بزههای اجتماعی گسترش مییابد.
حجتالاسلام قاضوی تصریح کرد: قرار گرفتن انسان در زمان معنوی باعث میشود تا از پدیدههایی که مغایرت با ارزشهای والای فرد دارد، دوری کند و این نوع رفتار ناشی از سرشت درونی همچنین اعتقادات دینی و مذهبی است که در این ایام تقویت میشود.
وی با بیان اینکه در جامعه ما علاوه بر ماه مبارک رمضان، رجب، محرم و صفر و همچنین ایام ولادت یا شهادت ائمه اطهار (ع) میزان جرم بسیار کاهش مییابد، یادآور شد: تقویت باورهای دینی و بهرهگیری از این ماهها به این عنوان که در این زمان محیط اجتماعی سالمتر و رفتارهای مردم بر پایه فطرت سالم و اسلامی شکل میگیرد، میتواند در تعمیم و گسترش فضای سالم در بقیه ماههای سال مفید باشد.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران اظهار کرد: فعالیتهای مذهبی تأثیر شگفتی در نحوه برخوردهای اجتماعی افراد غیر مذهبی داشته است و حتی کسانی که غیر مذهبی به شمار میآیند، در زمانهای مشخص چون ماه رمضان از رفتار متعادلتری نسبت به ماههای دیگر برخوردار بودهاند.
حجتالاسلام قاضوی با بیان اینکه امسال نزدیک به یکهزار و 400 نفر از دانشجویان دانشگاه تهران در مراسم اعتکاف ثبتنام کردند، خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلیل گنجایش کم مسجد دانشگاه تهران ما فقط 850 دانشجو را پذیرش کردیم، درحالی که استقبال آنها سال به سال به طور تصاعدی در حال افزایش بوده که این امر بیانگر گرایش جوانان به معنویت و حضور آنها برای بهرهمندی از مواهب ماه رجب است.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران خواستار رفع مشکل ظرفیت مسجد دانشگاه تهران برای اجرای برنامههای مذهبی از سوی مسئولان عالیرتبه کشور شد و افزود: ما حتی در روزهای عادی نیز برای اقامه نماز با مشکل مواجه هستیم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا شرکت دانشجویان در مراسم اعتکاف تأثیری در اسلامی شدن دانشگاهها دارد یا نه، گفت: نمیتواند بیتأثیر باشد اما اسلامی شدن دانشگاهها بستگی به عواملی مانند اصلاح دروس دانشجویان و ساختارهای کلان دانشگاهی در وزارت علوم دارد که با اصلاح آنها و وارد کردن در بدنه دانشگاه، اساتید و دانشجویان مشکل اسلامی کردن دانشگاهها حل می شود، هر چند امور معنوی مانند اعتکاف، اعیاد و مناسبتهای مذهبی دیگر مانند ایام فاطمیه، لیالی قدر و ماه مبارک رمضان نیز در این امر نقش مهمی دارند.
حجتالاسلام قاضوی با اشاره به بهرهمندی دانشجویان از فرصت سه روزه اعتکاف تصریح کرد: اعتکاف در مساجد یک خلوت عالمانه با معبود است. طبق تعالیم دینی مسجد، خانه خدا بوده و حضور افراد در این مکان مقدس موجب توجه و عنایت ویژه خداوند نسبت به آنها میشود. راز و نیاز و اقامه نمازهای شب و استعفار جوانان در این ایام سه روزه روح جوانان را صیقل داده و باعث دوری آنها از آلودگی و بیمه شدن در برابر ابتلا به آسیبهای اجتماعی در طول سال میشود.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران با اشاره به برگزاری سخنرانیهای مذهبی در مراسم اعتکاف خاطرنشان کرد: ما امسال سعی کردیم از برنامههای جنبی بکاهیم تا دانشجویان بیشتر در خلوت خود با معبود الهی راز و نیاز کنند و فقط دو سخنرانی پیرامون راههای رسیدن به خداوند و راهنمایی و هدایت جوانان در انتخاب مسیر حق تعالی تدارک دیدیم و همچنین از اساتید نیز جهت حضور و کمک به دانشجویان در این دعوت به عمل آوردیم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه از چه شخصیتهایی برای سخنرانی دانشجویان در مراسم اعتکاف باید دعوت به عمل آید، گفت: همه بزرگان از جایگاه بالایی برخوردار هستند ولی شخصیتهایی که از دردها و نیازهای مقطع امروز جوانان آگاه باشند و بتوانند به راحتی با آنها تعامل برقرار کرده و در راستای رفع مشکلات دانشجویان اقدام کنند. بهترین گزینهها برای سخنرانی در مراسم اعتکاف هستند.
پایان پیام/
نظر شما