به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد الهیاری امروز (2 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان جنوبی اظهار کرد: باید کتابخوانی را تبدیل به گفتمان و فرهنگ عمومی کنیم و سنت اهدای کتاب در کشور نهادینه شود.
وی افزود: در حال حاضر در کشور 3200 کتابخانه عمومی وجود دارد که بیش از 700 کتابخانه در مناطق روستایی است.
معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: در شرایطی که حوزه نشر و توزیع کتاب در کشور گسترده نیست و مردم در نقاط دور دسترسی به ناشران ندارند وجود کتابخانههای عمومی تاحدودی امکان دسترسی عادلانه مردم به کتاب را فراهم میکند.
الهیاری با بیان اینکه کتابخانهها هویت فرهنگی منطقه را افزایش میدهد، عنوان کرد: همه افراد امکان خرید و تهیه کتاب و یا دادن کتاب را ندارند بنابراین وجود کتابخانه موضوعیت خاصی پیدا میکند.
وی به برگزاری پنج دوره کارگاه های آموزشی مشاوره کتابدار در سال گذشته اشاره کرد و گفت: همچنین بزودی این دوره آموزشی برای کتابداران خراسان جنوبی با حضور استانهای خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان برگزار میشود.
معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه از میان حدود ۳ هزار و ۲۰۰ کتابخانه عمومی کشور، یک هزار و ۲۰۰ باب دارای بخش مستقل کودک و نوجوان شدهاند، افزود: آموزش مهارت کتابخوانی و قصهگویی را برای مادرانی که فرزند دارند، در دستور کار قرار داده ایم.
الهیاری با اشاره به اینکه نخستین دوره آموزشی مهارت قصه گویی برای کتابداران کودک ادامه داد: اين دوره در راستای افزايش مهارتهای كتابداران كودك و نوجوان در اردیبهشت ماه سال جاری با حضور 67 نفر از کتابداران سراسر کشور برگزار شد.
وی به عدم حضور نهاد در نمایشگاه کتاب تهران امسال اشاره کرد و گفت: بودجه حاصل از صرفه جويی عدم حضور نهاد در اين دوره نمايشگاه 500 میلیون تومان بوده است.
معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: فهرست تازههای نشر از طریق شبکه سراسری سامان (شبکه مجازی ارتباط کتابخانهها) در اختيار كتابداران قرار خواهد گرفت تا آنها با توجه به شناختی که از نياز مخاطبان و جغرافيای فرهنگي كتابخانههای خود دارند، اقدام به انتخاب كنند.
الهیاری با بیان اینکه خرید نمایشگاه جدای از ارسالهای مستمر کتاب و نشر به کتابخانهها است، ادامه داد: پس از تجميع درخواستهای كتابداران، بلافاصله مراحل سفارش، دريافت و ارسال منابع به كتابخانهها آغاز می شود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه قصد مقابله با فضای دیجیتال را نداریم، تصریح کرد: باید به صورت همسان دسترسی به فضا مطالعه را برای همه علاقمندان ایجاد کنیم.
معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور وضعیت کتابخانههای استان خراسان جنوبی مطلوب ارزیابی کرد و افزود: در حال حاضر در این استان 53 کتابخانه به صورت نهادی و 12کتابخانه به صورت مشارکتی فعال است.
الهیاری عنوان کرد: در حوزه تامین اعتبارات امسال توجه به پوشش تنوع زبانی، قومیتی و دینی، تجهیز و تامین ویژه بخش کودک و نوجوان و ارتباط با ناشران و نویسندگان در اولویت قرار گرفته است.
وی همچنین در خصوص وضعیت آماری مطالعه در کشور، افزود: در حال حاضر آمار و فرمول خاصی برای محاسبه عدد دقیق سرانه مطالعه در اختیار نیست اما سرانه مطالعه در سال 89 برای هر ایرانی غیر از کتب درسی 18 دقیقه اعلام شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه امسال تعداد کتابخانه های روستایی استان حدود ۵۰ درصد افزایش می یابد، گفت: در سال گذشته 50 درصد حق شهرادریها از محل اختصاص نیم درصد درآمدهای شهرداری به کتابخانههای عمومی استان وصول شد.
محمدرضا رضایی افزود: با حضور معاون توسعه نهاد کتابخانه های عمومی کشور کتابخانه کتابخانه روستایی در شهرستان نهبندان و کتابخانه شهری در قاین به بهرهبرداری می رسد.
وی با اشاره به پروژه احداث کتابخانه مرکزی در استان، تصریح کرد: با پیگیری انجام شده در حال حاضر مشکلات زمین آن با مسکن و شهرسازی رفع شده و امیدواریم عملیات اجرایی آن در سال جاری شروع شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی ادامه داد: مکان این پروژه در زمینی به مساحت 10 هزار متر در بلوار شهید ناصری پیشبینی شده است.
پایان پیام/
نظر شما