راز شرایط کنونی غرب

خبرگزاری شبستان: غربی ها در جنگ جهانی دوم زمانی که به شمال آفریقا رسیدند ادعا کردند که اینجا سرزمین ماست و تا حدی تاریخ آن دوره در ذهن غربی ها زنده است که ما غافلیم و این زنده ماندن سیاست آنها را به صورتی که امروز هستند، درآورده است.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، کریم مجتهدی، استاد فلسفه دانشگاه تهران در همایش ملی بزرگداشت حکیم ملاصدرا با ارایه مقاله خود با عنوان «شناخت طبیعت و هماهنگی روح انسان بیان کرد: غربی ها در جنگ جهانی دوم زمانی که به شمال آفریقا رسیدند ادعا کردند که اینجا سرزمین ماست و تا حدی تاریخ آن دوره در ذهن غربی ها زنده است که ما غافلیم و این زنده ماندن سیاست آنها را به صورتی که امروز هستند، درآورده است.

 

وی ادامه داد: در این دوران شخصی که سواد زیادی نیز نداشت یعنی در اواخر قرن هشتم و اوایل قرن نهم متوجه یک نکته اساسی شد که این نکته تشکیل کلاس های نفس، حمایت از مدرسان و اینکه با تدریس و کوشش معلمان نسل و کشوری جدید پا می گیرد، بود.

 

مجتهدی این عصر را عصر مدرسه خواند و گفت: اهل مدرسه بر مفهومی با عنوان فراغت تاکید داشته اند که این فراغت به معنای اراده به تدریس و کوشش برای فهماندن مطالب و تحقیق بود این افراد مصصم شده اند همه چیز را اعم از زندگی، مقام و جاه فدای خدمت به فرهنگ و علم و مردم کنند.

 

وی این دوره را دوره خاصی دانست که چهره های معروفی از جمله بدیوز از اشخاص سرشناس آن هستند، و گفت: این فرد تاریخ کلیسا را نوشته اما این نگارش الزاماً به معنای دفاع از مسیحیت نیست بلکه او سیر مسیحیت را مورد بررسی قرار داده تا معنای نهایی آن را از دل تاریخ به دست آورد مدارس در این دوره درست شد و جوانان در جاهای مختلفی تربیت شده اند و مدرسه تشکیل داده اند.

 

مجتهدی ادامه داد: آن طوری که مدارس جالب بود این بود که علوم دینی علوم غیردینی نیست در دوره ردیف سه گانه و چهارگانه تضعیف می شد که ردیف چهارگانه آن شامل دوره حساب، حساب و هندسه هیئت و موسیقی بود.

 

وی این 4 درس را علوم تحصیلی دانست و ابراز کرد: این 4 درس به نحوی که موسیقی همراه است کاملاً فیثاغورسی است در آخر قرن هشتم چهره فیثاغورس در حقیقت از اینجا ظهور کرد که می خواست مردم را آموزش دهد؛ در نظام فیثاغورس این عالم مدرسه انسانی است و افرادی که در این مدارس تحصیل کرده اند پس از آنکه این علوم تکوینی را آموخته اند به سراغ علوم تشریحی رفته اند.

 

این استاد دانشگاه تاکید کرد: اروپای درس خوانده را این افراد ساختند و حتی زمانیکه دچار قحطی شده اند از همه چیز خود گذشتند تا این دوره از مشکلات نیز سپری شود اکنون این 4 درس نیز در عصر جدید غرب یعنی اواخر قرن شانزدهم از 9 پایه گذاری شده است و در بحثی که دکارت درخصوص رابطه علوم تعریف می کند حساب و هندسه و مکانیک و فیزیک جایگزین علوم 4 گانه شده است.

 

وی در پایان سخنان خود یادآور شد: این شناخت طبیعت به ناچار اگر در غرب آن هماهنگی و جنبه اخلاقی خود را از دست داده و پدیدار شده و به غایت عالم توجه نمی کند اما این علاقه به علم همیشه باقی مانده است و این اخلاقی است که باید در دل همه انسان ها به وجود آید.

 

گفتنی است، نوزدهمین بزرگداشت حکیم صدالمتالهین (ملاصدرا) با عنوان «فلسفه و نظم عمومی» صبح امروز پنجشنبه، 31 اردیبهشت پیش با حضور جمعی از اندیشمندان، اساتید فلسفه و فضلای حوزه در مجموعه آدینه برگزار شد.

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 459991

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha