به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سید مصطفی حسینی دبیر سی و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، و رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف بعد از ظهر امروز چهارشنبه 30/2/94 اردیبهشت ماه در نشست خبری ضمن قدرددانی از اصحاب رسانه در انعکاس اخبار این رویداد بزرگ قرآنی اظهار کرد: این زحمت چند ماهه ای که خادمان قرآن کریم در جمهوری اسلامی ایران متحمل شدند تا زمینه برگزاری این مسابقات فراهم شود و نمایندگان هشتاد و یک کشور در ایران حضور یابند به ثمر نشست. و با اتفاقات و فعالیت های خوبی همراه شد.
وی در ادامه افزود: با فضا سازی و حضور خوبی که امسال در فضای رسانه ها اتفاق افتاد یک بازمطالعه و بازشناسی بر روی مسابقات صورت گرفت زیرا گاهی یک سری رویدادها تبدیل به اتفاقات روزمره می شوند و بدون اینکه به اهداف آنان توجه شود، این کار انجام می شود، اما امسال رسانه ها متولیان برگزاری مسابقات را وادار کرده اند تا یک بازبینی و بازمطالعه در این رویداد قرآنی داشته باشند.
دبیر سی و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، با بیان اینکه رهنمودهای مقام معظم رهبری در پایان مسابقات در هر سال چراغ راه و معیار ما در بازبینی ها و مهندسی مسابقات بوده و خواهد بود، گفت: مسابقات قرآن کریم ایران یک رویداد ترویجی و تبلیغی است اگر چه فعالیت های آموزشی و تربیتی هم دارد بنابراین قرائت و حفظ قرآن بهانه ای است تا مردم متوجه پیام های کلام وحی شوند که یک راه نجات به نام قرآن وجود دارد .
حجت الاسلام حسینی خاطرنشان کرد: در این دوره تلاش کردیم طی مصاحبت هایی که با مردم داشتیم و همچنین از طریق به کارگیری گروه های مستندساز به صورت عالمانه نوعی بازمهندسی روی این مسابقات انجام می دهیم تا در آینده مقدمات علمی رویکرد جدید در مسابقات فراهم شود.
وی محتوا و برنامه های جانبی این دوره از مسابقات را قویتر و بهتر از گذشته توصیف کرد گفت: در کشورهای اسلامی قاریان و حافظان قرآن کریم جایگاه و تاثیرگذاری ویژه ای دارند و در زمان رسول خدا (ص) نیز اینگونه بوده است. لذا ملاک در جامعه اسلامی برای مدیریت این است که افراد خود را با طرز قرآن محک بزنند و پیام اسلام برای سعادت جامعه بشری زندگی بر سبک و روش قرآن است که تلاش شده این محورها در برنامه های جانبی مسابقات دیده شود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف تاکید کرد در سی و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم ، به بعد ترویجی بیشتر توجه شده است اما باید بتوانیم از این ظرفیت بیش از پیش استفاده کنیم.چرا که وقتی رویدادی در این سطح به وقوع می پیوندند که افتتاحیه آن با حضور رئیس جمهور و اختتامیه آن با دیدار مقام معظم رهبری همراه می شود بدون تردید یک اتفاق کم نظیر است و باید از ظرفیت آن استفاده کرد.
وی با بیان اینکه اگر این مسابقات بخواهد گفتمان غالب جامعه را گفتمان قرآنی کند باید در ابعاد رسانه ای، تبلیغی و ترویجی غلبه همه جانبه پیدا کند، اظهار داشت: تلاش می کنیم در اولین فرصت بازمهندسی مسابقات را براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری آغاز کنیم تا بتوانیم از این فرصت و ظرفیت بیشترین بهره برداری را به عمل آوریم و گفتمان قرآنی به طور حقیقی در جامعه جا بیفتد.
حجت الاسلام حسینی یادآور شد: مسابقات بین المللی قرآن کریم در سی سال گذشته توانسته یک نظام چرخه قرآنی را در کشور به وجود آورد و این اتفاق در نوع خود بی نظیر است بنابراین همه چیز این اتفاق باید متفاوت و به عنوان یک فعالیت تبلیغی و ترویجی موثر در دستور کار قرار گیرد.
وی در ادامه به تعداد شرکت کنندگان در این دوره از مسابقات اشاره کرد و گفت: حدود 129 قاری و حافظ قرآن کریم از 81 کشور جهان در این دوره از رقابت ها حضور یافته اند که از ین تعداد 62 حافظ و 67 قاری به رقابت می پردازند و از برخی کشورها علاوه بر قاری و حافظ داورانی نیز حضور دارند.
دبیر سی و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، گفت امسال سعی کرده ایم یک محک و سنجشی از شرکت کنندگان قبل از مسابقات داشته باشیم چراکه احساس می شود مسابقات نیاز به یک سطح بندی دارد، زیرا در برخی از کشورها طراز قرائت بسیار بالاست و در برخی دیگر نوع فعالیت قرآنی در بخش قرائت بسیار ضعیف است و استعداد در این زمینه وجود ندارد اما در عموم کشورهای اسلامی در بخش قرائت موفق هستند که باید با توجه به این موضوع سطح بندی صورت گیرد.
وی افزود نیازی نیست همه شرکت کنندگان در یک سطح و طرز قرار گیرند، چرا که مثلاًٌ همه داوران و اساتید اذعان دارند که شرکت کنندگان ایرانی یا مصری در سطح بالاتری نسبت به دیگران قرار دارند بنابراین با توجه به رویکرد سازمان اوقاف بنا داریم در برخی کشورهای مستضعف در این زمینه کمک های آموزشی ارائه دهیم.
حجت الاسلام حسینی با تاکید بر این که باید اثرگذاری مسابقات بین المللی قرآن کریم را بالا ببریم گفت: مطالعه در خصوص تغییر احتمالی زمان برگزاری مسابقات در دست بررسی است، اما هنوز به نتیجه نرسیده ایم چراکه مسابقات از مرحله شهرستانی تا بین المللی دنباله دار است و در هر مرحله تاثیرگذاری خاص خود را دارد، اما مهندسی تقویم مسابقات قرآن در ایران در دستور کار قرار دارد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص تلاش های که عدم حضور نمایندگان قرآنی کشور مصر در این دوره از مسابقات صورت گرفته بود، گفت: ارتباط وسیعی بین جامعه قرآنی ایران و مصر وجود دارد و این ابتکار مقام معظم رهبری بود.ما علیرغم دعوتی که از نمایندگان مصری انجام دادیم تلاش های برای عدم حضور آنان صورت گرفت اما معتقدیم موضع جامعه قرآنی مصر متفاوت با موضع برخی افراد در آن کشور است و ارتباط و علاقه دو کشور با چند اظهارنظر قابل خدشه دار شدن نیست.
پایان پیام/
نظر شما