به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، کاظم یوسف پور، استاد ادبیات فارسی دانشگاه گیلان در این مراسم با بیان اینکه سفرنامه انواع مختلف حقیقی و غیرحقیقی دارد، افزود: سفرنامه حقیقی منبعث از مشاهدات جهانگردان است که اهل ذوق و هنر بوده و دیدههای خود را به نگارش درآورده اند.
وی با بیان اینکه در حوزه مربوط به ایران از دو هزار و 500 سال پیس از زمان هردوت سفرنامه وجود دارد اذعان کرد: این تاریخ مبتنی بر دیدارها از سرزمینهای مختلف بود.
یوسف زاده با اشاره به تاکید قرآن در مورد سفر کردن اذعان کرد: بیش از 15 آیه از قرآن مومنان را به سفر کردن و دیدن آیات الهی در سرزمینهای مختلف توصیه کرده است و همین امر موجب شده تا مسلمانان به سفرکردن توجه خاصی داشته باشند.
وی ادامه داد: سفرنامههای مختلفی در تاریخ اسلام وجود دارد که منابع ارزشمندی در شناخت جوامع هستند مانند سفرنامه ناصرخسرو در نیمه اول قرن پنجم که از منابع فاخر است.
در ادامه محمد پرحلم، معاون فرهنگی حوزه هنری گیلان با بیان اینکه سفرنامهها آشنایی با گذشته و آداب و رسوم گذشتگان است، اذعان کرد: سفرنامه های بیطرفانه و صادقانه به شرح اوضاع زمان خود میپردازند و مخاطب را به گذشته میبرند و دارای جذابیت هستند.
وی با اشاره به سفرنامهها اذعان کرد: یادداشتهای مسافرت گیلان، عباس مسعودی به کوشش علی امیری، مسافرت گیلان، میرزا محمد معصوم نایب الصدرشیرازی به کوشش دکترهومن یوسفدهی، سفر به شمال ایران ساموئل گتلیب گملین ترجمه غلامحسین صدری افشار، سفر نامه ساحل خزر ویلیام ریچارد هولمز ترجمه شبنم حجتی سعیدی، گیلان درسفرنامه و پژوهش نامههای ژاپنی ترجمه دکتر هاشم رجب زاده وکتاب این کردهای عزیز سفرنامه گروه تاریخ شفاهی حوزه هنری گیلان به مناطق عملیاتی غرب کشور نوشته محمد پرحلم این کتابها هستند.
گفتنی است، در پایان این مراسم از 6 عنوان سفرنامه با حضور نجفی، استاندار، فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدپور مدیرکل کتابخانه های استان، قاسمی رئیس حوزه هنری استان و جمعی از اساتید، پژوهشگران، نویسندگان و ناشران رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما