مبارزه با مواد مخدر با رويكرد اجتماعي نسخه تكميلي علاج اين بليه است

خبرگزاری شبستان:رييس فرهنگسراي كار تهران رويكرد جديد اين ستاد در برخورد اجتماعي با مقوله اعتياد را رويكردي كارساز دانست و گفت: تجربه نشان داده است كه شيوه‌هاي پيشين مبارزه با مواد مخدر در جامعه كه بيشتر بر مبناي اقدامات انتظامي و امنيتي بود، آنچنان كه بايد در پيشگيري از ابتلاي جوانان به اين بلاي خانمان سوز كارساز نبوده است.

سید اسماعیل جعفرپور،رييس فرهنگسراي كار تهران گفت: به طور قطع رويكرد مبارزه اجتماعي با سوء مصرف مواد مخدر بسيار كارسازتر از اقدامات قهري است و به نظر من جاي خالي اين ديدگاه در امر مبارزه با مواد مخدر تا به امروز اينگونه واضح ديده نمي‌شد.

 


وي با اشاره به اينكه نبايد اجازه بدهيم شعار "پيشگيري بهتر از درمان است" به يك كليشه در محافل اثر گذار تبديل شود اظهار کرد: مطمئنا اين رويكرد جديد در كنار ساير اقداماتي كه تاكنون و با تلاش بي‌وقفه مسئولان امر صورت گرفته، در حكم نسخه تكميلي علاج اين بليه خواهد بود.

رييس فرهنگسراي كار تهران در ادامه به پايين آمدن سن مبتلايان به اعتياد و تنوع و گوناگوني مواد مخدر صنعتي اشاره كرد و گفت: انجام مطالعات جامع، اقدامات فرهنگی و اجتماعي و آگاهی بخشی به افراد، در کنار برنامه‌های انتظامی مبارزه با مواد مخدر، از اولویت‌ها و ضرورت‌های امروز جامعه ما در کاهش معضلات و پیامدهای جبران ناپذیر اين پديده شوم اجتماعي است؛ لذا ارائه راهکارهای فرهنگی و آموزشی و برگزاری برنامه‌های مرتبط با این موضوع، قطعا نقش سازنده‌ای در پیشگیری از ابتلا به این بلای خانمان سوز و بروز ناهنجاری‌های فردی و اجتماعی ناشي از آن خواهد داشت.

جعفرپور با اشاره به اينكه موقعيت جغرافيايي محل اين فرهنگسرا در يكي از آسيب‌خيزترين مناطق تهران در حوزه ابتلا به اعتياد قرار دارد گفت: فرهنگسراي كار كه زيرنظر مديريت فرهنگي، هنري منطقه 9 سازمان فرهنگی هنری شهرداري تهران فعاليت مي‌كند، با مشارکت اداره آموزش و پرورش منطقه 9 و همچنین کلانتری 119 مهرآباد جنوبی در سال گذشته اقدام به برگزاری کارگاه‌های آموزشی با محوریت پیشگیری از اعتیاد و آشنایی دانش‌آموزان با آسیب‌های رسانه‌های نوظهور و اینترنت كرد که در بیش از 50 مدرسه اين منطقه برگزار شد. همچنين شناسایی پیامدهای اعتیاد به مواد مخدر برای افراد و خانواده‌ها و به طور کلی شناسایی بسترها و زمینه‌های شکل گیری اعتیاد به مواد مخدر و ارائه راهکارها و پیشنهادات علمی در جهت پیشگیری از اعتیاد از اهداف دیگر برگزاری این کارگاه ها بوده است.

جعفرپور با تاكيد بر اينكه مبارزه با مواد مخدر و ساير مشكلات شهري و اجتماعي ناشي از آن جزو دغدغه‌هاي شهرداري تهران نيز بوده است، تصريح كرد: اميدوارم با ارائه اين رويكرد از سوي دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر و بسيج تمام ارگان‌ها، سازمان ها و مراكز تصميم‌ساز و عملياتي مرتبط با اين موضوع در كشور در قالب شبكه‌اي فرهنگي و اجتماعي و همچنين اجراي اقدامات موثر و هم‌افزا از سوي اين مراكز شاهد كاهش رقبت جوانان به اين معضل بزرگ باشيم.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: فرهنگسراها، خانه‌هاي فرهنگ و سراي محلات در كنار مدارس و آموزشگاه‌ها جزو اماكني هستند كه دست كم يكي از اعضاي هر خانواده‌اي در آنها حضور دارد و اجراي برنامه‌هاي آگاهي بخش در اين مراكز، نهايتا به ارائه اطلاعات در ميان كل اعضاي خانواده مي‌انجامد.

وي تصريح كرد: فرهنگسراي كار اين آمادگي را دارد تا با اجرای برنامه‌های متنوع آموزشی، علمی و فرهنگی، گامي ديگر در راستاي آگاه‌سازي جوانان با اثرات مرگبار مصرف مواد مخدر بردارد و سهمي بيش از پيش در کاهش آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی جامعه داشته باشد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 459645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha