میانگین رشد گردشگری کشور در منطقه ۴.۸ است

خبرگزاری شبستان: مديركل نظارت و ارزيابي خدمات گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري میانگین رشد گردشگری کشور در منطقه را ۴.۸ درصد ذکر کرد و گفت: تعداد گردشگران خارجی در پایان برنامه هفتم باید به ۲۰ میلیون نفر برسد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ولی تیموری امروز(29 اردیبهشت)در دومین همایش ملی گردشگری و توسعه پایدار در دانشگاه سمنان، با بيان اينكه گردشگري يك صنعت فرابخشي است، گفت: اگر بخواهيم گردشگري محور توسعه پايدار باشد بايد تمام دستگاههاي اجرايي در امر توسعه گردشگري مشاركت داشته باشند.

 

وی رشد گردشگري ايران در سال گذشته را نيز 9 درصد اعلام كرد و گفت: خوشبختانه در دولت تدبير و اميد گردشگري دوباره به گفتمان غالب كشور برگشته است.

 

تیموری" یک میلیارد گردشگر، یک میلیارد فرصت" را شعار امسال بخش گردشگری و میراث فرهنگی عنوان کرد و گفت: پارسال پنج میلیون گردشگر خارجی از مناطق مختلف کشورمان دیدن کردند و قصد داریم امسال این رقم 13 درصد افزایش یابد.

 

برای توسعه و رونق صنعت گردشگری همه دستگاهها و نهادها باید کمک کنند

وی گفت: برای توسعه و رونق صنعت گردشگری همه دستگاهها و نهادها باید کمک کنند ضمن اینکه سرفصل های آموزشی رشته گردشگری باید به روز و دانشجویان این رشته با بدنه اجرایی سر و کار داشته باشند، مشکلات زیر ساختی و مراکز اقامتی تامین و هزینه بسته های سفر کاهش یابد.

 

مديركل نظارت و ارزيابي خدمات گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري  ابراز امیدواری کرد:با توجه به پتانسيل هاي موجود ، رشد گردشگري ايران در سالهاي آينده فراتر از رقم پيش بيني شده باشد.

 

کشورمان در زمینه فرهنگ و ادبیات و مسائل دینی و اسلامی بسیار غنی است

استاندار سمنان هم در این همایش ضمن اشاره به وجود قابلیت ها و عوامل رونق گردشگری در کشور برای داشتن اقتصادی پویا و رونق صنعت توریسم گفت : همانطور که از هر 10 تا 15 شغل موجود جهان یک شغل مربوط به گردشگری است باید این قابلیت را در کشور ایجاد کنیم که ما هم سهمی از این اشتغال و همینطور درآمد گردشگری  داشته باشیم .

 

محمد وکیلی با بیان اینکه کشورمان در زمینه فرهنگ و ادبیات و مسائل دینی و اسلامی بسیار غنی است افزود : صنعت گردشگری نه تنها در بخش فرهنگی برای ما یک تهدید نیست بلکه یک فرصت برای صدور این فرهنگ غنی به دیگر کشورهاست .

 

وی ادامه داد : سیاه نمایی و چهره ایی که از ایران در دنیا ایجاد شده را می توان با توسعه و جذب گردشگر خارجی بی اثر و به امنیت پایدار کشور هم کمک کرد.

 

وجود 250 نوع صنایع دستی در استان یکی از مهمترین ظرفیت‌های گردشگری است

استاندار سمنان بر توانمند سازی توریست فرهنگی در استان تاکید کرد و گفت: وجود 250 نوع صنایع دستی در استان یکی از مهمترین ظرفیت‌های گردشگری است که باید برای بهره گیری از آن برنامه ریزی کرد.

 

وکیلی با اشاره به عبور سالانه 20 میلیون زائر و مسافر از مسیر این استان بر معرفی این صنایع به مسافران و احیاء این صنعت مهم تاکید کرد.

 

وی با اشاره به وجود پتانسیل‌های مختلف گردشگری در استان سمنان، توجه به امنیت گردشگران را امری ضروری برشمرد و بر ایجاد پلیس گردشگری تاکید کرد.

 

مقام عالی دولت دراستان سمنان، همچنین نقش دانشگاهها را در معرفی مناطق گردشگری استان به اساتید و دانشجویان و جلب گردشگر مهم دانست و یادآور شد: با توجه به وجود بیش از 100هزار دانشجو در استان باید از این ظرفیت مهم در راستای رونق گردشگری استفاده کرد.

 

سرمایه گذارانی که قصد سرمایه گذاری در بخش گردشگری استان را داشته باشند حمایت می شوند

وی گفت : استان سمنان با توجه به داشتن همه نوع  اقلیم و  آثار تاریخی و طبیعی بسیار غنی می تواند به یکی از قطب های گردشگری کشور تبدیل شود که متاسفانه نتوانستیم هنوز این قابلیت ها و جاذبه های گردشگری را حتی به مردم استان خودمان بشناسانیم  .

 

وکیلی با بیان اینکه توسعه اقتصادی صرفا با امکانات و بودجه های دولتی امکان پذیر نیست گفت : در بخش گردشگری باید همه بسترها را برای بخش خصوصی فراهم کرد تا این صنعت رونق واقعی خود را بدست آورد.

 

وی افزود : از سرمایه گذارانی که قصد سرمایه گذاری در بخش گردشگری استان را داشته باشند حمایت و استقبال می کنیم .

 

استاندار سمنان افزود: بحث گردشگری از موضوعات اساسی در نظریه پایه توسعه و محور توسعه استان است که باید در برنامه ششم هم مدنظر قرار گیرد.

 

وکیلی با اذعان بر اینکه سازمان میراث فرهنگی از سه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تشکیل شده، افزود: باید با توجه به ظرفیتهای بزرگ در این عرصه تلاش شود همه سه بخش رشد و تعالی داشته باشند و همه دستگاه ها باید به میراث فرهنگی، منابع طبیعی و محیط زیست کمک کنند تا در عرصه گردشگری و جذب و جلب توریسم گام های بزرگی برای استان برداشته شود.

 

وکیلی با اشاره به اینکه ایران جزء ۱۰ کشور دارای میراث فرهنگی است که آثار بزرگ تاریخی دارد و استان سمنان جزء استانهای تاریخی و میراث فرهنگی است خواستار برداشتن گام های موثر در راستای رونق گردشگری در استان شد.  

 

کشور ایران در جاذبه های تاریخی و باستانی رتبه دهم دارد

رئیس دانشگاه سمنان در این همایش ملی گفت : کشور ایران در جاذبه های تاریخی و باستانی رتبه دهم و در جاذبه های طبیعی رتبه پنجم را در جهان دارد .

 

عباس هنر بخش رئوف گردشگری را از صنایع عمده و اقتصاد پویای بخشی از کشورها دانست و گفت : بر اساس آمارها در سال 2007حدود 15 میلیون گردشگر خارجی از شهر دبی بازدید کردند در حالیکه در سال 2006 تعداد گردشگران خارجی کشورما فقط حدود 750 نفر بودند.

 

وی با اشاره به ثبت 17 اثر تاریخی کشورمان در فهرست آثار تاریخی جهان گفت : آماده نبودن بسترهای مناسب و زیر ساختها ، بی خبر بودن سرمایه گذراران از قابلیت های گردشگری و اقتصادی ، تنش های سیاسی و انتشار اخبار منفی از ایران از جمله دلایل جذب کم گردشگر خارجی در کشور است .

 

ارائه 298 عنوان مقاله به دبیرخانه دومین همایش ملی گردشگری و توسعه پایدار

همچنین دبیر اجرایی این همایش هم از ارائه 298 عنوان مقاله به دبیرخانه این همایش خبر داد و گفت :از این تعداد 155 عنوان مقاله با رای هیات داوران پذیرفته شد که 15 مقاله به صورت سخنرانی در این همایش یک روزه ارائه و بقیه در مجموعه مقالات به چاپ می رسد .

 

علی اکبر امین بیدختی با اشاره به اینکه در این همایش راهكارهاي كاربردي برای رونق بخش گردشگری ارائه و سعی می شود قدمي جهت بر طرف شدن مشكلات پيش روي اين صنعت برداشته شود افزود: گردشگري و توسعه پايدار، گردشگري در افق 1404، گردشگري و جهاني شدن، گردشگري و اقتصاد، گردشگري و فرهنگ، گردشگري و سياست، گردشگري و مديريت، گردشگري مذهبي، گردشگري سلامت، گردشگري شهري، گردشگري روستايي، گردشگري ورزشي، گردشگري رويدادها، گردشگري بين­ الملل، بازاريابي گردشگري، گردشگري و بيابان، اكوتوريسم، ژئوتوريسم، گردشگری و اقلیم از محورهای این همایش یک روزه است.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اينكه ايران با دارا بودن تنوع اقليمي كم نظير، فرهنگي و تاريخ كهن، وجود آثار باستاني فراوان و جاذبه هاي طبيعي و ديدني نادر، همواره جزو ده كشور برتر در زمينه دارا بودن منابع گردشگري محسوب مي شود افزود: کشورمان در ميان 150 كشور عضو سازمان جهاني توريسم در بخش توريسم پذيري در مقام هفتاد و پنج قرار دارد.

 

امین بیدختی اظهار داشت: سهم بسيار ناچيز ايران در صنعت گردشگري نشان دهنده آن است كه صنعت گردشگري نتوانسته نقش خود را به عنوان يك عامل توسعه اقتصادي كشور و معرفي ايران به عنوان يك كشور توريستي و فرهنگي به خوبي ايفا کند.

 

رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: جمعيت جوان، نرخ بالاي بيكاري، لزوم افزايش درآمد ارزي و سرمايه گذاري خارجي و توجه بيش از بيش به اين صنعت مي تواند زمينه رسيدن به اشتغال كامل، افزايش درآمد ارزي، معرفي تمدن و فرهنگ ايران به جهانيان، تعامل گسترده و سازنده با كشورهاي دنيا و درهم شكستن مرزهاي قومي و اقليتي را فراهم کند.

 

به گفته وی  اين همايش با تاكيد بر چالش ها و راهكارهاي كاربردي در صنعت گردشگري و در 18 محور برگزارشد.

 

مراسم دومین همایش ملی گردشگری و توسعه پایدار با حضور مدیر کل دفتر نظارت و ارزیابی خدمات سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور، استاندار سمنان ومسئولان دانشگاه و دانشجویان رشته گردشگری  در تالار دانش دانشگاه سمنان برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 459448

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha