از بوق های تبلیغاتی فرق ضاله تا گام های آهسته برای معرفی تشیع

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام طبسی معتقد است تا وقتی اقدامات فرهنگی در حد ارایه گزارش باشد راه به جایی نمی بریم و این شیوه یک خلا اساسی است. مشکل بوق های تبلیغاتی وهابیت و مخالفان تشیع نیست. مشکل کم کاری ماست. باید بررسی کرد ما برای تبلیغ و ترویج تشیع چه کرده ایم؟

حجت الاسلام «محمدمحسن طبسی»، مدیر گروه فرق تشیع دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت وگو با خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه در حال حاضر شیعه در جهان اسلام در اقلیت قرار دارد، گفت: با توجه به این مسئله وظیفه داریم تا احکام و آموزه های تشیع را به درستی تبلیغ کنیم. ابزارهای تبلیغی دست مخالفان جمهوری اسلامی ایران است و وظیفه ما به عنوان کشور اسلامی حرکتی حساب شده در راستای ترویج معارف دین است.

 

وی ادامه داد: نهادهایی نظیر سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و ظرفیت رایزنی های فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخش برون مرزی صدا و سیما و نهادهای دولتی یا نیمه دولتی که به هر حال وابسته به دولت هستند و در حوزه تبلیغ و ترویج فرهنگ و معارف اسلامی باید امروز نسبت به فعالیت های گسترده با توجه به پیشرفت های تکنولوژیک مبادرت ورزند.

 

حجت الاسلام طبسی افزود: معتقدم که پتانسیل معرفی فرهنگ ناب اسلامی را در دست داریم اما از آن استفاده ناچیزی داشته ایم. شاید تنها دو درصد از این ظرفیت بهره گرفته باشیم. نباید صرف فرستادن چند مبلغ در ایام مذهبی به کشورهای مختلف جهان اکتفا کرد بلکه باید در سایر ایام نیز نسبت به این امر توجه داشت تا بتوان جنبه های زیبای مذهب اهل بیت(ع) و تشیع را برای مردم جهان بیان کرد، در حال حاضر طلاب بسیاری هستند که در حوزه های علمیه به چندین زبان زنده دنیا مسلط هستند ما باید از این ظرفیت استفاده کنیم.

 

مدیر گروه فرق تشیع دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح کرد: مشکل در برنامه ریزی است. در برخی موارد برنامه ریزی صحیحی دیده نمی شود چون برخی مسئولان اصلا دغدغه ندارند. گویی فعالیت های برخی فقط در حد گزارش نوشتن است که مثلا ما در فلان ایام چندین نفر را به چند کشور برای تبلیغ فرستادیم، اما این اصلا کافی نیست و در واقع یک خلا اساسی است؛ من بارها تاکید کرده ام که مشکل ما بوق های تبلیغی وهابیت و سایر فرق ضاله و مخالفان تشیع نیست، مشکل ما کم کاری خودمان است آنها به وظیفه خودشان عمل می کنند، ما در این حوزه چه کار کرده ایم؟

 

وی با اشاره به نقش مسجد در ترویج فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) و معرفی اسلام ناب محمدی به جهان اضافه کرد: به برکت زحماتی که به خصوص حجت الاسلام قرائتی داشتند امروز اقدامات مفیدی در این راستا صورت پذیرفته است و می توانیم وی را به عنوان یکی از شخصیت هایی بدانیم که بسیجی وار بسیاری از کارهای زمین مانده در حوزه دین را در کشور جرا کرده و به تعبیر مقام معظم رهبری، آقای قرائتی نمونه بارزی است که مسئولان ما یاد بگیرند و که به جای گزارش دادن کار کنند.

 

حجت الاسلام طبسی ادامه داد: از نظر من امروز باید در حوزه مسجد کارهای متعددی صورت پذیرد، مساجد این پتانسیل را دارند تا به بهترین شکل معارف دین را ارایه کنند و جوانان را نسبت به خطرات فرهنگی آگاه سازند، امروز می توان از طریق برگزاری دوره های فشرده برای ائمه جماعات نسبت به آگاه سازی آنان در رابطه با خطر فرق و عرفان های نوظهور اقدام مفیدی داشت و به تبع آن کلاس ها و دوره های آموزشی را در مساجد برای نمازگزاران برگزار کرد.

 

وی گفت: امروز مسجد نقش مهم و سازنده ای در آگاه سازی اقشار مختلف نسبت به معنویت های نوظهور دارد اما باید توجه داشته باشیم که آگاه سازی باید در چارچوب برنامه و بهره گیری از فناوری های نوین باشد. درست است که سیاست ما عین دیانت ماست اما کارهای حزبی و سیاسی کاری و اینکه اصول نظام و اصول مذهب را فدای سیای بازی کنیم نتیجه اش جز آفت نیست، امروز باید از مسجد به عنوان یک ظرفیت اصیل دینی در راستای فرهنگ سازی بهره بگیریم.

پایان پیام/

 

کد خبر 459221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha