به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، حسن بهشتی پور، کارشناس مسایل سیاست خارجی و هسته ای پیش از ظهر امروز در مناظره با مهدی فضایلی کارشناس مسایل سیاسی در خبرگزاری فارس راجع به روند پیش روی مذاکرات هسته ای و میزان موفقیت این مذاکرات گفت: از 12 سال گذشته که موضوع هسته ای ایران مطرح شده است در مذاکرات همیشه در تلاش بودیم به توافقی برسیم که چرخه کامل سوخت هسته ای را داشته باشیم که غنیسازی هم جزء لاینفک آن باشد.
وی با بیان اینکه تحقق این مجموعه یک توافق خوب است و مجموعه مذاکرات جاری به سمتی در تلاش است که به این وضعیت مطلوب برسیم البته همیشه رسیدن به وضعیت مطلوب ممکن نیست.
بهشتی پور با تاکید بر این نکته که ایران و طرف مقابل در مذاکرات هسته ای به دنبال نقطه مشترک در توافق هستند خاطرنشان کرد: بخشی از وضعیت مطلوب دو طرف زمانی است که بخشی از خواسته هایشان محقق شود.
وی در ادامه با اشاره به ادعای منتقدین مبنی بر اینکه ایران باید در توافق هسته ای به متنی منعکس شده از متن معاهده ان پی تی برسد عنوان کرد: متن معاهده ان پی تی بسیار کلی است و کلیت این سند مهم بین المللی باعث شده سالها درخصوص بندهای آن بحث شود.
وی ادامه داد: اگر می توانستیم براساس معاهده ان پی تی به صورت شفاف حقوق هسته ای مان را بیان کنیم نیاز به بحث و مذاکره نبود این کارشناس مسایل هسته ای با تصریح اینکه ما با یک طرف سلطه گر درگیریم که تلاش می کند بندهای این معاهده را به نفع خود تعبیر کند خاطرنشان کرد: مطلوب ما در طول مذاکرات صددرصد میسر نشده همانطور که مطلوب طرف مقابل هم میسر نشده است اما همین چارچوب مذاکرات ما را به خیر می رساند البته در حد امکانات است.
وی در ادامه به اظهارات منتقدین مبنی بر اینکه بیانیه لوزان را لوزان چای تلقی می کنند اظهار داشت: آنهایی که اینگونه می گویند نه ترکمان چای را خوانده اند و نه بیانیه لوزان و این تعبیر اشتباه است.
بهشتی پور در ادامه راجع به امکان لغو تحریمها با توجه به بیانیه لوزان در پایان مذاکرات هسته ای توضیح داد: ما چهار نوع تحریم علیه ایران داریم که تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل اتحادیه اروپا شخص رییس جمهور آمریکا و کنگره آمریکا علیه ایران شامل این تحریمها می شود که یک سری تحریمها برای مردم آمریکاست که آنها را از مبادله با جمهوری اسلامی ایران نهی کرده اند و دوم آنکه مربوط به تحریمهایی است که هر کس با آمریکا همکاری دارد و همزمان با جمهوری اسلامی یاران همکاری داشته باشد تحریم می شود و نوع سوم تحریمهایی مربوط به برخی کشورهاست که خودشان ایران را تحریم کرده اند مانند انگلیس و آلمان.
این کارشناس مسایل هسته ای که با روند جاری مذاکرات موافق بود عنوان کرد: آنهایی که نظرشان این است که نتیجه مذاکرات باعث لغو 2 یا 3 تحریم می شود نظرشان اشتباه است و آیا فکر می کنند تیم مذاکره کننده هالو است؟
وی تاکید کرد: کل تحریمها از سال 58 برای ما نگاشته شده که 2 تا از آنها عمده ترین و مهمترین تحریمها تلقی می شوند که در سال 91 ثبت شد که اولی درخصوص بانک مرکزی جمهوری اسلامی است که امکان هرگونه انتقال الکترونیکی را برای ما در سطح جهان معلوم می کند و دومی تحریم مربوط به نفت ماست که اگر این دو تحریم لغو نشود مذاکرات نتیجه ای نداشته است.
وی در پایان عنوان کرد: ما در مجموع به سمتی می رویم که دشمن را خلع سلاح کنیم تا نگوید ایران بمب می سازد و همچنین اقتصاد مقاومتی را تقویت کنیم و علاوه بر این دولت مذاکرات را به صورت همزمان با این تلاشها ادامه می دهد.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: کارشناس مسایل هسته ای در انتقاد از کسانی که نسبت به بیانیه لوزان منتقد هستند گفت: تلقی کردن این بیانیه به عنوان لوزان چای اشتباه است.
کد خبر 459055
نظر شما