حفظ حقوق شهروندی نیازمند توجه به جایگاه آموزش و رسانه درموازات خانواده و تعاملات اجتماعی

خبرگزاری شبستان: عضو هئیت علمی دانشگاه باقر العلوم گفت: باید جایگاه آموزش و رسانه درجامعه به عنوان یک عنصر تاثیر گذار در راستای رعایت حقوق افراد نسبت به یکدیگردرموازات خانواده و تعاملات او در تربیت فرزند رعایت و آسیب شناسی شود.

مسعود معینی پور عضو هئیت علمی دانشگاه باقر العلوم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درقم،  با اشاره به اینکه حقوق شهروندی دارای سر فصل های مهم فرهنگی تربیتی و اجتماعی است گفت: حقوق شهروندی یک پدیده نو و مقوله نو نیست که نشات گرفته از ادبیات برآمده از تمدن غرب باشد هر چند برخی اصرار دارند بگویند حقوق شهروندی از ادبیات غربی شکل گرفته است شاید به نظم و نسب آن  ادبیات غرب کمک کرده باشد و در یک شکل علمی مطرح شده باشد اما اینگونه نیست.

 

وی افزود: وقتی به منابع نگاه می کنیم می بینیم خداوند با خلقت انسان خارج از ساحت فردی به اجتماعی یکسری حق را در ابعاد مختلف نسبت به یکدیگر قرار داده است  که مجموع آن حقوق شهروندی است.

 

عضوهئیت علمی دانشگاه باقر العلوم ادامه داد: شاید برخی اعتراض کنند که حقوق شهروندی چیزی است که بعد از شکل گیری تمدن و شهرها بوجود آمده است اما حقوق شهروندی بخشی از حقوق اجتماعی است که بعد از شکل گیری موقعیت اجتماعی افراد ایجاد می شود.

 

وی افزود: وقتی به منابع اسلامی نگاه می کنیم می بینیم در باب حقوقی که خداوند برگردن فرد نسبت به خودمش، اطرافیان، محیط اطراف، محیط زیست و ...نهاده چقدر اهمیت داده است و در روایات نیز به حقوق حیوانات هم تاکید شده به اهمیت حقوق انسان که دارای کرامت می باشد بیشتر پی می بریم.

 

عضو هئیت علمی دانشگاه باقر العلوم یاد آور شد:  در همین راستا اهل بیت (ع) نیز به رعایت حقوق حیوانات نیز تاکید کرده اند که باید به جایگاه آن که منشاء برآمده از وحی و دستورات الهی و شرع می باشد توجه شود.

 

معینی پور تصریح کرد: این عوامل چهارچوب حقوقی مختص انسان نسبت به خود است که در کنار آن به رعایت حقوق شهروندی محیط زیست، حیوانات  و...حقوق خاصی قائل شده است.

 

وی اظهار داشت: در حوزه اطرافیان تعاملات اجتماعی حقوقی شکل گرفته که اگر این حقوق در جامعه رعایت نشود نمی توان کنشهای اجتماعی را در جامعه کنترل کرد.

 

عضو هئیت علمی دانشگاه باقر العلوم یاد آور شد: با روی کار آمدن دولت جدید از سال 92 حقوق شهروندی تبدیل شد به یکسری مسائل در مباحث حقوقی و سیاسی که در محافل فکری  حوزه و دانشگاه  در دستور کار قرار گرفت و دولت آن را اجرایی کرد و به عنوان منشور حقوق شهروندی تدوین و اولین پیش نویس آن رونمایی شد .

 

معینی پور خاطر نشان ساخت: قانون اساسی با توجه به  اعتقادات دینی نوشته و ثبت شده که برخی آن را نفهمیده و با آزادی از قانون نگاه می کنند که دچار محدودیت شده و نمی توانند در حوزه فردی و درفضای اجتماعی وظائف خود را انجام دهند و مجبورند برای رعایت حقوق شهروندی این مسائل را حفظ کنند.

 

جامعه برای رعایت حقوق شهروندی به یک پیوست فرهنگی نیاز دارد

وی ابراز داشت: به طورمثال در مقوله حجاب، یک مقوله ای است که حقوق شهروندی رعایت نمی شود ما در یک جامعه اسلامی زندگی می کنیم که چار چوب اقتضا می کند که هر فردی دارای حجاب وتبلور آن در جامعه باشد.

 

عضو هئیت علمی دانشگاه باقرالعلوم افزود: برخی این چارچوب را رعایت نمی کنند که زنان ومردان جامعه می توانند ازمصادیق بارزی برای این امر باشند که عدم رعایت آن می تواند نقض حقوق دیگران محسوب شود.

 

معینی پور ادامه داد: ناهنجاریهای اجتماعی در دراز مدت به عنوان حقوق شهروندی به خود فرد و به نسل فردای این افراد منتقل می شود که مجموع این قوانین را نمی توانند رعایت و به جامعه آسیب خواهند رساند.

 

وی عنوان کرد: نباید اجازه دهیم افراد انظار خود را که مخالف چارچوب اصلی مبانی و مباحث علمی است درجامعه مطرح کنند چرا که امکان دارد بیان نظرات به عنوان یک شهروند، حقوق شهروندی را درفضاهای سیاسی نقض نماید که نقض این حق حقوق شهروندی ما را مورد آسیب قرار می دهد.

 

عضوهئیت علمی دانشگاه باقرالعلوم گفت: یکی از بزرگترین معضلات حوزه حقوق شهروندی حقوق اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی  و ..است که می توان به حوزه خانواده، تعلیم و تعلم، خرید و فروش، حمل و نقل عمومی باید یک پیوست حقوق شهروندی داشته باشد.

 

عدم تربیت اجتماعی و ضعف نظام آموزشی مهمترین حلقه گمشده حقوق شهروندی

معینی پوربا اشاره به اینکه اموزش افراد در راستای حقوق شهروندی امری ضروری است اذعان داشت: یک حلقه مفقوده در باب عدنم آموزش و تربیت افراد وجود دارد که مجموعه افراد جامعه باید به این عقیده که می خواهند به حقوق اجتماعی دست پیدا کنند به حقوق دیگران احترام بگذارند که این یک فرهنگ دو طرفه است .

 

وی افزود: اگر کسی برای ورود به مسئله ای تمام مسیرها را غیر قانونی طی کند در این فرآیند قطعا حقوقش نادیده گرفته خواهد شد که میتوان عدم تربیت اجتماعی  و ضعف نظام آموزشی در این حوزه را جزو مهمترین حلقه گمشده حقوق شهروندی عنوان کرد.

 

بایدبه جایگاه آموزش ورسانه درموازات خانواده و تعاملات اجتماعی آنها باجامعه توجه شود

عضوهئیت علمی دانشگاه باقرالعلوم عنوان کرد: باید جایگاه آموزش و رسانه درجامعه امروز ودرراستای رعایت حقوق افراد نسبت به یکدیگر رعایت و آسیب شناسی شود.

 

معینی پورابراز داشت: رسانه یک عنصر تاثیر گذار در خانواده است که در موازات خانواده  و تعاملات او در تربیت فرزند ایجاد می شود.

 

وی ادامه داد: نظارت عمومی مردم متاسفانه در یک شرایط آرام آرام به فردی سپرده شده است و اگر امر به معروف به عنوان یک وظیفه برای آحاد مردم تعریف شود و از سویی مردم را درنهاد خانواده ، اطرافیان، مدرسه و ... آموزش دهیم واحترام قائل شویم وقتی فرزندان بزرگ شوند جامعه ای خواهیم داشت که همه حقوق یکدیگر را رعایت می کنند .

 

عضو هئیت علمی دانشگاه باقرالعلوم گفت: هر چند عصر امروز عصر مترقی نظارت برمردم است اما باید با حفظ کرامت انسانی و توجه به همه حقوق فردی واجتماعی افراد جامعه، این توقع را در مردم ایجاد کنیم که همه حقوق شهروندی را نسبت به یکدیگر در جامعه و خانواده رعایت کنند.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 459051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha