به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از سایت ایران تئاتر، شاید این نخستین باری باشد که نمایشی بدون حضور کارگردانش به صحنه میرود، سالن اصلی مجموعه تئاترشهر شامگاه یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه میزبان نمایشی شد که کارگردانش با وجود عشق بسیار برای اجرای اثرش، در سالن نمایش و افتتاحیه نمایشاش حضور نداشت. مصطفی عبدالهی که سال هاست با بیماری سخت دست به گریبان است و این روزها در یکی از بیمارستانهای شهر تهران به مانند شخصیتهای نمایشاش برای بازگشت به زندگی میجنگد در آیین آغازین اثرش حضور نداشت. اما نمایش او با حضور دوستداراناش، جمعی از هنرمندان و اعضا گروه نمایش هنر با یاد او آغاز شد.
پیش از آغاز اجرای عمومی نمایش دکتر قطب الدین صادقی موسس و یکی از اعضا گروه هنر با اشکهایی که به ناگاه از چشماناش جاری شد گفت: «سال ۶۴ به ایران بازگشتم و کارم را در دانشگاه آغاز کردم. از جمله افرادی که در دانشگاه شناختم و پی به استعداد او بردم عبدالهی است.»
او ادامه داد: «سال ۶۶ که گروه هنر را پایه گذاری کردم عبدالهی و میکائیل شهرستانی نخستین افرادی بودند که از آنها برای حضور در این گروه دعوت کردم. ما نزدیک به ۷۰ نمایش را با هم به صحنه بردیم. او در ۳۰اثر به عنوان بازیگر در کنار من حضور داشت. این شانس من بود که با فردی همانند او همراه بودم.»
دکتر صادقی با تاکید بر نکات برجسته اخلاقی و هنری این هنرمند عنوان کرد: «مصفی عبدالهی هنرمند فوق العادهای است. ما در گروه نمایش هنر اصولی داشتیم که مهمترین آنها کار کردن در ژانرهای مختلف و ایجاد ایدههای روشنگرانه به نفع جامعه است. عبدالهی همیشه با این دغدغهها کار کرده و این مایه مباهات است. او دارای سجایای بزرگی است، ظرافتهای فکری و رفتارهای اجتماعیاش همچون شاهزادههای کهن است.»
این کارگردان تئاتر افزود: «عبدالهی سختیهای بسیاری را در زندگی به خاطر تئاتر تحمل کرده است. متاسفانه در این راه با بیمهریهای بسیاری روبه رو بوده است که از جمله آنها قطع حقوق و بیمه اوست. با وجود فعالیتهای و کارهایی که او برای فرهنگ انجام داده، این بیمهری بزرگی است. امیدوارم به زودی سلامتی خود را باز یابد و به صحنه باز گردد.»
در ادامه این مراسم، میکائیل شهرستانی یکی دیگر از دوستان عبدالهی و عضو گروه نمایش هنر گفت: «گاهی تئاتر به گردن بعضی حق دارد، گاهی بر عکس است و افرادی بر گردن تئاتر حق دارند، مصطفی عبدالهی جز این دسته است. او از جمله کسانی است که سالها کار کرده و اقدامات شایان توجهی را انجام داده است. او این نمایش را در شرایط بسیار سختی کارگردانی و به صحنه آورد.»
شهرستانی با گلایه از شرایط خاص اجرایی این نمایش اظهار کرد: «او در حال جنگ است با بیماری که نامش هم به دل آدمی حول میاندازد. او ۱۴ سال است که در حال ستیز است. او و همسرش، اگر در کنار او نمیستیزید، مصطفی اکنون در میان ما نبود. همسراش نه بیماری عبدالهی را باور دارد و نبودنش را. همین باور و ایمان، او را زنده نگاه داشته است. او با همین احوال که تحملاش برای هر کسی طاقت فرساست، نمایشی را آماده کرده است که سال قبل به صحنه رفت و با اقبال عمومی روبه رو شد.»
این بازیگر و کارگردان تئاتر ادامه داد: «این نمایش از امروز در سالن اصلی تنها ۱۵ شب اجرا میشود و اگر با اقبال عمومی روبه رو شود میتواند ادامه یابد. این در حالی است که سال گذشته نمایشی بیش از سه ماه در همین سالن به صحنه بود. چرا باید اینگونه باشد؟ بودجه به صفر رسیده است و باید منتظر باشیم بفروشد تا هزینهای را بدست آوریم. البته میتوان چند چهره و ورزشکار در کارت بگذاری تا آنوقت بتوانی با شرایط خوبی روبه رو شوی. تا کجا این قصه ادامه مییابد؟»
شهرستانی تاکید کرد: «من چند شب پیش از فکر از دست دادن دوستم به وحشت افتادم، اما وقتی از تئاتر برایش سخن گفتم چشمهایش را باز کرد و سخن گفت. خدای را شکر. چهره دردمندش و روحی که نمیداند تا کی دوام میآورد در مورد کار و سالناش و چند و چون آن به سختی سخن گفت. من باز هم دیدم تئاتر برای این طایفه هم درد است و هم درمان. این همه فرسایش و با آینده نامشخص ما را فراگرفته است.»
بعد از این سخنان نمایش «در اعماق» اجراهای عمومی خود را در سالن اصلی تئاتر شهر و تشویق مخاطباناش آغاز کرد.
در آئین افتتاحیه نمایش «در اعماق» هنرمندانی چون بهزاد فراهانی، محمد ساربان، فرهاد تجویدی، آتش تقیپور، ماریا حاجیها، کاظم هژیر آزاد، جهانبخش سلطانی، پریسا مقتدی و ... حضور داشتند.
پایان پیام/
نظر شما