حسین نحوینژاد، مدیر کل بهزیستی گیلان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در صومعهسرا با بیان اینکه استان گیلان سابقه طولانی در جلب مشارکتهای خیرین دارد، اظهار کرد: افراد نیکوکار زیادی به صورت گمنام در این استان حضور دارند که در فرایند خدمات اجتماعی از نگهداری معلولان، سالمندان، بیماران روانی مزمن، ایتام، زنان بیسرپرست حمایت میکند.
وی با بیان اینکه صومعهسرا آسایشگاهی با یکصد معلول ذهنی بالای 14 سال دارد که به صورت شبانهروزی نگهداری میشود، افزود: بنا براین بود که یک ساختمان جدید در کنار ساختمان قدیمی این آسایشگاه داشته باشیم تا تفکیک جنسیتی به صورت کامل صورت بگیرد و همچنین فضایی برای درآمدزایی و خدمات پزشکی ایجاد شود.
مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه این آسایشگاه با هزینه بالغ بر ۳۰میلیارد ریال ساخته شده است، گفت: همه هزینه آسایشگاه از طریق خیرین تامین شده و دراختیار سازمان بهزیستی و هیئت امنا و مدیره این مجموعه خیریه قرار گرفته و ساختمان آماده شده است.
نحوینژاد با بیان اینکه در بقیه نقاط استان گیلان خیرین در حال فعالیت هستند و به طور مشخص در آسایشگاه رشت ساختمان تکمیلی در حال ساخت است، تصریح کرد:در شهرهای لنگرود و آستارا ساخت مراکز دنبال میشود و در سال 94، شاهد افتتاح بسیاری از اینگونه مراکز هستیم.
وی با بیان اینکه دولت برای نگهداری هر معلول اعم از دولتی، خصوصی و هیئت امنایی ماهی چهار میلیون ریال یارانه به مراکز اهدا میکند، خاطرنشان کرد: مراکز خصوصی با توجه به حجم کمترشان با مدیریت بخش خصوصی و مراکز هیئت امنایی با حجمهای گستردهتر با کمکهای افراد خیرین و نیکوکار مابقی هزینهها را تامین میکنند و مقداری هم خود خانوادههای معلولان مشارکت میکنند و خدمات روزانه توانبخشی به معلولان، سالمندان و بیماران روانی مضمن ارائه میشود.
مدیرکل بهزیستی با بیان اینکه در استان گیلان بالغ بر دو هزار و ۵۰۰نفرمعلول، سالمند وبیماران روانی مضمن در مراکز مختلف استان به صورت شبانه روزی تحت آموزش، مراقبت و نگهداری قرار میگیرند، اظهار کرد: در حال حاضر80 مرکز توانبخشی به معلولان مذکور در کل استان گیلان خدمات ارائه میدهد.
نحوینژاد با بیان اینکه در مجموع بالغ بر ۶۰هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که بسیاری از این تعداد تحصیل کرده میباشند، افزود: برای افرادی که تحصیل میکنند کمک هزینههای تحصیلی، دانشجویی، تامین وسایل کمک روان بخشی و هزینه ایاب و ذهاب و تامین لوازم آموزشی مورد نیاز در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه هدف اصلی این است که از لحاظ ادامه تحصیل، مهارت آموزی به جایی برسیم که معلولان بتوانند بر روی پای خودشان بایستند و برایشان کار ایجاد شود، گفت: مراکز توان بخشی فقط برای معلولانی است که نیاز به مراقبتهای ویژه دارند و هدف اصلی ما آنهایی هستند که در منازل هستند و باید برایشان اهداف توانمندسازی اجرا شود.
مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه در زمینه اشتغالزایی موفقیت چندانی نداریم، تصریح کرد: علتش این است که معلولان از سطح تحصیلات بالایی برخوردار نیستند و استخدام دولت در ردههای کارشناسی به بالا است.
نحوینژاد با بیان اینکه هدف ما این است مهارت آموزی ایجاد کنیم و با تسهیلاتی که به صورت وامهای قرضالحسنه در اختیار قرار میگیرد برای معلولان شغل ایجاد شود، خاطرنشان کرد: در سال گذشته یک هزار و هشتصد فرصت شغلی ایجاد کردند که تقریبا سطح انتظاری بود که استان از بهزیستی داشته است اما مشکل این است که سطح انتظار را برآورده کردهاند اما با حجم بیکاران که در جامعه معلولان است این مقدار کفایت ندارد و باید روز به روز گسترش پیدا کند.
وی با بیان یانکه صومعهسرا به عنوان شهر بدون مانع هیچ پیشرفتی در این زمینه نداشته است، اظهار کرد: شهر بی مانع زمانی ایجاد میشود که مجموعه خدمات شهری هماهنگ باشند.
مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه مسئولان بهزیستی حمایت کننده و ایدهپرداز هستند، افزود: سازمان بهزیستی نهاد عمرانی نیست که خود شهر را درست کند.
نحوینژاد با بیان اینکه اقبال مناسبی از سوی مسئولان خدمات شهری صومعهسرا در راستای شهر بدون مانع صورت نگرفته است، گفت: پیشرفت در این راستا صفر بوده و ممکن است اگر این اتفاق ادامه پیدا کند برنامه را در شهرهای دیگر که تمایل دارند به اجرا درمیآوریم.
پایان پیام/
نظر شما