تأویل خون، مردار و خوک در آیه ولایت، دشمنان اهل بیت است 

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ۱۰ وسیله برتر برای توسل به خداى سبحان گفت: تأویل خون، مردار و خوک در آیه ولایت، دشمنان اهل بیت است و همان گونه که باید از این نجاسات دوری کرد، از دشمنان اهل بیت نیز باید دوری جست، پس ابتدای آیه برائت است و در ادامه ولایت مطرح می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام علی حق شناس، استاد حوزه و دانشگاه در نشست فرهنگی باعنوان"تبیین معارف نهج البلاغه وسیره اخلاقی ،اجتماعی امام علی (علیه السلام)" با اشاره به روایتی از امام جواد(علیه السلام) گفت: چهار خصلت صحت، غنا، علم و توفیق،  انسان را در عمل یاری می کند.

 

وی در راستای حفظ صحت و سلامتی، مطالعه سه کتاب طب النبی(ص)، طب الصادق(ع) و طب الرضا(ع) را توصیه کردد و در مورد غنا افزود: غنا منحصر به مال و ثروت نیست، بلکه با توجه به روایات، قناعت بالاترین غنا می باشد، زیرا قناعت مالی است که پایان ندارد.

 

وی با اشاره به روایتی از امیرالمومنین(ع) عنوان کرد: ایشان 24 وسیله را برای علم و دانش بیان می کنند که این وسایل در واقع ابزار طلبه است و ضرورت دارد طلبه آنها را بشناسد.

 

 مدرس حوزه و دانشگاه گفت: توفیق در کنار تلاش است و بنا بر روایات کسی که توفیق را می طلبد ولی تلاشی نمی کند، خود را مسخره کرده است.

 

وی در ادامه به بیان فضایل امیرالمومنین(ع) از دیدگاه قرآن و روایات پرداخت و عنوان کرد: خداوند درآیه 274 سوره بقره می‌فرماید: «الَّذِين َيُنفِقُونَ أ َمْوَالَهُم بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِسِرًّاوَعَلاَنِيَة ًفَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَرَبِّهِمْ وَلاَخَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلاَهُمْ يَحْزَنُونَ».كسانى كه اموال خود را شب و روز، نهان و آشكار انفاق مى ‏كنند، پاداش آنان نزد پروردگارشان براى آنان خواهد بود و نه بيمى بر آنان است و نه اندوهگين مى ‏شوند.

 

 وی افزود: این آيه در شأن امام على(ع) نازل شده، آن حضرت چهار درهم داشتند و آن را به اين كيفيت يعنى در شب و در روز و در پنهان و در آشكارا انفاق و بخشش کردند و ما اگر می خواهیم از ایشان پیروی کنیم باید از انفاق کننده ها باشیم و با توجه به آیات و روایات مردم از لحاظ انفاق، پنج قسم هستند.

 

حجت الاسلام حق شناس تصریح کرد: کریم آن است که نخورد و بخوراند، سخیّ آنست که بخورد و بخوراند، بخیل آنست که بخورد و نخوراند و لئیم آنست که نه بخورد و نه بخوراند.

 

وی ادامه داد:  قسم پنجمی هم وجود دارد و آن کسی است که نخورد و نخوراند و مانع خیر و بخشش دیگران نیز بشود و آن شحیح است، که شحّ حاصل بخل و حرص است، چهار قسم اول در روایات آمده و قسم آخر در قرآن بیان شده است.

 

حجت الاسلام حق شناس گفت: سه قسم آخر از اهل جنهم هستند و ما باید بکوشیم که از قسم اول یا دوم باشیم.

 

وی در ادامه عنوان کرد: خداوند در آیه 3 سوره مائده می فرماید: «الْيَوْم َأَكْمَلْتُلَكُمْ دِينَكُم ْوَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُالإِسْلاَمَ دِينًا».امروز دين شما را برايتان كامل و نعمت ‏خود را بر شما تمام گردانيدم و اسلام رابراى شما [به عنوان] آئينى برگزيدم.

 

وی گفت: این در حالی است که ابتدای آیه درباره مردار و خون و گوشت‏ خوک است، با مراجعه به روایات می توان چنین برداشت کرد که تأویل خون و مردار و خوک، دشمنان اهل بیت است و همان گونه که باید از این نجاسات دوری کرد، از دشمنان اهل بیت نیز باید دوری جست، پس ابتدای آیه برائت است و در ادامه ولایت مطرح می شود.

 

حجت الاسلام حق شناس در ادامه بیان کرد: خداوند در آیه 35 سوره مائده می فرماید:«يَاأَيُّهَاالَّذِينَ آمَنُواْاتَّقُواْاللّهَ وَابْتَغُواْإِلَيهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُواْفِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ». ای کسانی که ایمان آورده اید،از خداوند پروا کنید و ( برای تقرّب ) به سوی او وسیله بجویید و در راه او جهاد کنید، شاید رستگار گردید.

 

استاد حوزه و دانشگاه خاطر نشان کرد: یکی از مصادیق "وسیله"، امیرالمؤمنین(ع) هستند اما "وسیله" مختص به توسل به اهل بیت(ع) نیست، بلکه به فرموده خود امیرالمؤمنین(ع) در خطبه 110 نهج البلاغه، برترين چيزهایی كه توسل جويندگان به خداى سبحان، بدان توسل مى‏جويند، 10 چیز است: ايمان به خدا و پيامبر او، جهاد در راه او زيرا جهاد ركن اعلاى اسلام است، كلمه اخلاص كه در فطرت هر انسانى است، برپا‏داشتن نماز كه نشان ملت اسلام است، دادن زكات كه فريضه‏اى واجب است، روزه ماه رمضان كه نگهدارنده آدمى ازعذاب خدا است، حج خانه خدا و به جاى آوردن عمره آن كه فقر را مى‏زدايند و گناه را مى‏شويند، صله رحم كه موجب افزايش مال و وا پس‏افكننده اجل است، صدقه نهان كه خطاها را مى‏پوشاند و صدقه آشكار كه مرگ ناگهانى را باز دارد و انجام دادن كارهاى نيک كه آدمى را از لغزيدن در خواری‌ها نگه مى‏دارد.

 

وی بیان کرد: آیه دیگری که امیرالمومنین(ع) از مصادیق آن هستند، آیه 119 سوره توبه است که بیان می کند: «ياأَيُّهَاالَّذين َآمَنُوااتَّقُوا اللَّهَ وَکُونُوا مَع َالصَّادِقينَ». اى کسانى که ایمان آورده اید، ازخدا پروا کنید و با راستگویان باشید.

 

وی افزود:با توجه به ویژگی های متعددی که در آیه 177 سوره بقره برای صادقین ذکر شده است می فهمیم که فقط اهل بیت(ع) هستند که همیشه صادقند و مصداق آیه 119 سوره توبه می باشند.

 

گفتنی است،  نشست فرهنگی باعنوان"تبیین معارف نهج البلاغه وسیره اخلاقی، اجتماعی امام علی (ع)" درمدرسه علمیه خواهران کوثر اصفهان برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 458689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha