به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، بخشی از اطاله دادرسی با توجه به وضعیت فعلی نظام دادرسی اجتناب ناپذیر است، نشست رؤسای قوای سهگانه در دفتر رئیسجمهور برگزار شد، کشاورز: قوه قضاییه نباید به فشارهای احتمالی بها دهد، تجاوز عربستان به یمن مصداق بارز نقض حقوق بشر است برخی ازاخبار حوزه قضایی در هفته گذشته بود. مشروح اخبار رادر ادامه بخوانید:
فارس: بخشی از اطاله دادرسی با توجه به وضعیت فعلی نظام دادرسی اجتناب ناپذیر است
یک عضو کمیسیون حقوقی مجلس بخشی از اطاله دادرسی را اجتناب ناپذیر دانست و گفت: بخشی از اطاله دادرسی با توجه به وضعیت فعلی نظام دادرسی اجتناب ناپذیر است.
موسی غضنفرآبادی، عضو کمیسیون حقوقی مجلس در گفت وگو با خبرنگار قضایی فارس درباره علل اطاله دادرسی در نظام قضایی کشور گفت: بخشی از اطاله دادرسی اجتناب ناپذیر است و با توجه به شرایط رسیدگی در دادگاههای دیده میشود به خصوص در پروندههای حقوقی اینکار صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: گاهی نیز نیاز به جلب نظر کارشناسی اول و دوم و سوم است که هر کدام از این ها مدتی نیاز دارد که ابراز نظر شود پس بخشی از اطاله دادرسی را تشکیل میدهد.
غضنفرآبادی تجدیدنظر آرای دادگاهها را نیز بخشی از اطاله دادرسی دانست و گفت: جلب نظر کارشناس و تجدید نظر هر دو لازم هستند چرا که هم دقت شود و هم حقی از کسی ضایع نشود.
این عضو کمیسیون حقوقی مجلس خاطرنشان کرد: بخشی از اطاله دادرسی به جهت کمبود کادر قضایی و امکانات است و نبود ابزارهای لازم در دست دادگاهها از جمله آنها ابلاغ اوراق احضاریه و اخطاریه است که اگر در یک جلسه درست ابلاغ نشود یک جلسه تجدید میشود.
برخورد قاطع با افراد متخلف منجر به ارتقاء سطح اعتماد عمومی نسبت به تشکیلات قضایی میشود
رئیس کل دادگستری استان تهران برخورد قاطع با افراد متخلف را زمینهای برای ارتقاء سطح اعتماد عمومی نسبت به تشکیلات قضایی دانست.
اولین نشست شورای قضایی استان تهران در سال جاری با حضور اعضاء و به ریاست غلامحسین اسماعیلی در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) برگزار شد.
در ابتدای این نشست، رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن تبریک اعیاد ماه رجب به ویژه سالروز بعثت نبی مکرم اسلام، اظهار داشت: در دادگستری استان تهران پیشگیری از وقوع تخلف، حفظ منابع انسانی و ارتقاء سلامت جزء اولویتهای اصلی است.
وی افزود: در کنار این برنامهها با افراد خاطی و متخلف با قاطعیت و بدون اغماض در چارچوب مقررات قانونی برخورد خواهد شد تا از این طریق، اعتماد عمومی نسبت به تشکیلات قضائی ترمیم شود و این اعتماد ارتقاء یابد.
تسنیم: نشست رؤسای قوای سهگانه در دفتر رئیسجمهور برگزار شد
رؤسای قوای سهگانه در روز عید سعید مبعث با یکدیگر دیدار و درباره مسائل منطقه و کشور گفتوگو کردند.
در این دیدار که پیش از ظهر امروز، در دفتر رئیسجمهور برگزار شد؛ حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور، آیتالله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک عید مبعث رسول اکرم(ص)، درباره مهمترین مسائل کشور و منطقه با هم گفتوگو کردند.
تحولات منطقهای و بهخصوص ضرورت توقف کامل حملات، ارسال کمکهای دارویی و امدادی به مردم مظلوم یمن و آغاز گفتوگوهای یمنی ــ یمنی از مهمترین محورهای این نشست بود.
نشست مشترک مجلس و قوه قضائیه احتمالاً هفته آینده برگزار میشود
بهروز نعمتی سخنگوی هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی از برگزاری نشست مشترک مجلس و قوه قضائیه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: احتمالاً این نشست در هفته آینده با حضور نمایندگان مجلس و برخی مقامات قوه قضائیه برگزار شود.
وی با بیان اینکه هنوز مکان برگزاری نشست مشترک قوای مقننه و قضائیه مشخص نیست، افزود: احتمال دارد نشست مشترک مجلس و قوه قضائیه در محل ساختمان مجلس برگزار شود، اما هنوز هیچچیز قطعی نشده است.
سخنگوی هیئترئیسه مجلس در ادامه، اظهار داشت: هنوز زمان دقیق این نشست مشخص نشده است، البته در این راستا هماهنگیهایی با قوه قضائیه انجام شده است، بهنحوی که هروقت نهاد قضایی کشور آمادگی داشته باشد، این نشست برگزار میشود.
ایسنا: کشاورز: قوه قضاییه نباید به فشارهای احتمالی بها دهد
رییس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) گفت: شعار «اعدام باید گردد»، «نابود باید گردد»، «محبوس باید گردد» و ... به درد سر دادن در خیابان یا از پشت تریبونها میخورد، اما در دادسرا و دادگاه جا و محلی نباید داشته باشد.
بهمن کشاورز با بیان این مطلب، اظهار کرد: قوه مقننه مسئول تعیین سیاستهای کلان و برنامههای کلی، درازمدت و میان مدت یک کشور است. قوه مجریه این برنامهها و سیاستها را اجرا میکند و از قوه به فعل در میآورد. بدیهی است با توجه به اینکه اجراکننده همه این موضوعات انسانها هستند، خواه یا ناخواه اختلافاتی پدید میآید که این اختلافات گاه بین مردم، گاه بین دولت و حکومت و گاهی بین اجزای حکومت است.
وی ادامه داد: قوه قضاییه مسئولیت حل و فصل اینگونه نزاعها و اختلافات را بر عهده دارد؛ بنابراین مشخص است که وظیفه بسیار خطیری را باید ایفا کند، البته تردیدی نیست که سلامت و اقتدار قوه قضاییه و دادگاهها، ضامن آرامش و حفظ استقلال و آزادی یک کشور است.
نظر شورای نگهبان درباره طرح اصلاح موادی از قانون آییننامه داخلی مجلس
شورای نگهبان نظر خود را در مورد طرح اصلاح موادی از قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد.
طرح اصلاح موادی از قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی مصوب جلسه مورخ سیام فروردین ماه یکهزار و سیصد و نود و چهار مجلس شورای اسلامی در جلسات شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که نظر این شورا به شرح زیر اعلام میشود:
در ماده 2 موضوع الحاق ماده 145 مکرر، نظر به این که منظور از نمایندگان مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان روشن نیست و همچنین مشخص نیست آیا حضور نمایندگان مذکور الزامآور است یا خیر؟ ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.
تجاوز عربستان به یمن مصداق بارز نقض حقوق بشر است
رئیس کل دادگستری استان فارس تاکید کرد که تجاوز عربستان به یمن، نقض آشکار قواعد بینالمللی حقوق بشر در جهان بشمار میرود، اما کشورهای مدعی، همچنان در خصوص این موضوع ساکت هستند.
علی القاصی در نخستین نشست شورای عالی بسیج حقوقدانان استان فارس در سال 94، با ابراز تأسف از سکوت مجامع حقوقی بینالمللی در قبال جنایات رژیم سعودی در کشتار زنان وکودکان، بر لزوم فعالیت حقوقی و اقدام سریع مجامع بین المللی و اعتراض به این جنایات تاکید کرد.
وی اضافه کرد: باید در این راستا بسیج حقوقدانان استان نیز فعالتر عمل کند و ضمن یادآوری وظایف مجامع حقوقی سکوت مرگبار موجود را بشکند.
القاصی افزود: جنایات رژیم سعودی مصداق بارز جنایات علیه بشریت و نسل کشی است و سکوت شورای امنیت که متولی صلح و امنیت جهانی است خواسته استکبار و حامیان مستکبر رژیم عربستان است.
مهر: رژیم سعودی روی جاهلیت ۱۴۰۰ سال پیش را سفید کرد
رئیس قوه قضاییه گفت: آنچه امروز در یمن رخ میدهد متأسفانه نمونهای از وحشیگری و جهالت برخی ابناء بشر امروز است به طوری که می توان گفت سران رژیم سعودی روی جاهلیت ۱۴۰۰ سال پیش را سفید کردهاند.
آیت الله آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با تسلیت شهادت امام موسی بن جعفر (ع) و تبریک عید مبعث با تأکید براینکه «متأسفانه جرم و جنایت، جهل، قتل و فساد و فحشای رایج در دنیای امروز کمتر از ۱۴۰۰ سال پیش نیست» گفت: آنچه امروز در یمن رخ میدهد متأسفانه نمونهای از وحشیگری و جهالت برخي ابناء بشر امروز است به طوری که می توان گفت سران رژیم سعودی روی جاهلیت ۱۴۰۰ سال پیش را سفید کردهاند.
هدف بعثت پیامبر اکرم (ص) پرهیز از سوق یافتن به سوی جهل
رئیس قوه قضاییه وقوع برخی جنایتها و کشتار مردان و زنان و کودکان بیدفاع آن هم از طریق سلاحهای مخرب و بمبهای نامتعارف از سوی رژیمهای زورگو و استکباری را رویهای ظلمانی و رایج در دنیای امروز توصیف و تأکید کرد: آنچه از ظلم و جنایت و کشتار در دنیای امروز علیه انسانها رخ میدهد کمتر از قبل و زمان بعثت پیامبر اکرم (ص) نیست.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: آیا امروز در جهان مدعی پیشرفت و توسعه ، گسترش فساد و فحشاء کمتر از قبل است؟ آیا با انبوهی از سایتها و مجلات و ماهوارههایی مواجه نیستیم که به ابتذال و فحشا و فساد خود حتی افتخار میکنند؟
رأی وحدت رویه دیوان عدالت اداری درباره مرخصی زایمان
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در خصوص افزایش مدت مرخصی زایمان از ۶ به ۹ ماه رأی وحدت رویه صادر کرد.
در رأی وحدت رویه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در خصوص افزایش مرخصی زایمان از ۶ به ۹ ماه آمده است : بهموجب تبصره ۲ ماده واحده قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده مصوب سال ۱۳۹۲ به دولت اجازه داده شده است مرخصی زایمان مادران را به ۹ ماه افزایش دهد و هیئت وزیران نیز در راستای این اختیار بهموجب بند یک تصویبنامه شماره ۹۲۰۹۱/ت ۴۶۵۲۷ بهتاریخ ۱۹ تیر ماه ۹۲ مدت مرخصی زایمان (یک و ۲ قلو) زنان شاغل در بخشهای دولتی و غیردولتی را ۹ ماه تمام با پرداخت حقوق و فوق العادههای مربوط تعیین کرده است.
ورود ۳۰۰ قاضی جدید به شوراهای حل اختلاف کشور
معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف سراسر کشور گفت: تا پایان امسال بیش از ۳۰۰ قاضی در اختیار شوراهای حل اختلاف در سراسر کشور قرار خواهند گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام محمدمهدی احمدی میانجی، در همایش سراسری شوراهای حل اختلاف اظهار کرد: در سال جاری ۷۰ قاضی به صورت اختصاصی در اختیار شوراهای حل اختلاف استانهای مختلف قرار گرفته و تاکنون تنها دو استان گیلان و یزد از این قاضیها بیبهره بودهاند.
وی بیان کرد: تا پایان سال جاری بیش از ۳۰۰ قاضی به صورت اختصاصی در اختیار شوراهای حل اختلاف قرار خواهد گرفت تا رسیدگی به برخی پروندهها در شوراهای حل اختلاف تسریع شود.
احمدی میانجی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشینه راهاندازی شوراهای حل اختلاف از سال ۷۶ خاطرنشان کرد: از ابتدا قرار بود در کنار دادگستری و محاکم قضایی از ظرفیت ریش سفیدان محلهها، معتمدان و روحانیون برای حل اختلاف مردم استفاده شود زیرا برخی پروندهها اصلا نیازی به مراجعه به دستگاه قضایی نداشت و با پادرمیانی قابل حل بود.
ملتی که با کتاب آشنا باشد ضعیف نمیشود
رئیس قوه قضاییه گفت: ملتی که با کتاب آشنا باشد، ضعیف نمیشود.
آیتالله صادق آملی لاریجانی در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب در جمع خبرنگاران گفت: کتاب ابزار مهم برای انتقال تجربه و فراگیری است و وسیله لازم و مهمی است برای فرهنگ کشور و کسانی که اهل کتاب هستند، ارزش کتاب را میدانند.
وی افزود: اگرچه برگزاری نمایشگاه کتاب زحمت فراوانی دارد، اما آثار خوبی بر جای خواهد گذاشت و ثمره و پاداشش را مسئولان خواهند گرفت.
پایان پیام/
نظر شما